JosefR77 Vloženo 10. Březen 2020 Sdílet Vloženo 10. Březen 2020 Ahoj, neřešil jste někdo tuto možnost výměny spínačů originálního ovládání za spínače obsahující i ovládání ESC ASR OFF ? Někde na webu drive2.ru jsem viděl informaci, že by stačilo příslušný panel vyměnit a funkce by měla fungovat. Děkuji a odpověď JosefR77 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 10. Březen 2020 Sdílet Vloženo 10. Březen 2020 Preco nedas priamo odkazy na drive2?? https://www.drive2.com/l/463486758256902751 https://www.drive2.com/l/457842415315772146 Riesil som to na F3, chybal na to kablik https://wirer.sk/f3_asr-esc/ Alebo tema priamo na fore pri F3 https://forum.skodahome.cz/topic/137544-tlačítko-vypínání-asr/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JosefR77 Vloženo 10. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 10. Březen 2020 Nedařilo se mi zpětně ten odkaz na drive2.ru dohledat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JosefR77 Vloženo 12. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 12. Březen 2020 Včera jsem kontroloval osazení středového konektoru za panelem tlačítek a jsou v něm všechny vodiče. Chvilkovým propojením + (černý vodič) a ASR Off (modro-žlutý vodič) dojde k vypnutí nebo zapnutí požadované funkce. Teď už jen sehnat panel tlačítek a vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JosefR77 Vloženo 13. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 13. Březen 2020 Panel objednán u partnera Škoda Auto, cena 1308 Kč, úspora objednáním z webu by byla tak 20% + čekání. Provedena výměna, přepínání ASR Off a ESC Sport je nyní funkční i delším stiskem příslušného tlačítka. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JosefR77 Vloženo 13. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 13. Březen 2020 Narazil jsem na stejnou zradu jako uživatel na drive2.ru . https://www.drive2.ru/b/478072879510978722/ Vše funguje, kromě tlačítka Start-Stop. Je tam rozdílný způsob ovládání před FL a FL, původní ovládání bylo připojení na zem, nově je použito 12V. Zítra budu řešit úpravu viz obrázek z odkazu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JosefR77 Vloženo 14. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 (editace) Z dokumentace je rozdíl v zapojení tlačítka Start/Stop před FL a FL jasný. Signál Start/Stop na pinu 1. potřebujeme ovládat tlačítkem připojením na zem (pin 8.) . Identicky řídící jednotka rozsvěcí příslušnou kontrolku 12V na pinu 2. Proto je třeba přerušit původní přívod 12V na spínač a diodu. Připojit nově zem na příslušný odpor za přerušením a otočit diodu. Dioda je SMD, práce s ní není úplně jednoduchá, je potřeba dodržet stávající pájení dvou ze čtyř kontaktů. Já toto netušil a při prvním pokusu pájel celou stranu, dioda nesvítila. Pro funkčnost tlačítka Start/Stop není nutné diodu otáčet, dioda "jen" nebude svítit. Někdy věci vypadající jednoduše tak úplně nejsou. Z výměny panelu tlačítek se nakonec vyklubalo příjemné dopoledne nad mikropájkou. JosefR77 Editováno: 14. Únor 2023, autor: JosefR77 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provaznik78 Vloženo 25. Březen 2020 Sdílet Vloženo 25. Březen 2020 (editace) Ahoj Tak jsem to udělal po svém. Originál panel (vyhří. sedačky / neobsazeno / zámek / Top. zadní / SS / vyhří. sedačky). v bazaru jsem našel (neobsazeno / ASR / zámek / Top. zadní / neobsazeno / neobsazeno) za 400Kč. Rozebral jsem ty panely a z panelu bazaru jsem použil jenom Ten čudlůk s ASR a ten bílý plast. na originál DSP jsem připájel smd propojku a z bazaru jsem použil jen smd led. složil zpět a plně funkční. DPS byla již připravená z výroby akorát neosazena součástkami a tlačítkem nechtělo se mi dávat 1400Kč za originál ŠA rapid 7/2018 Editováno: 25. Březen 2020, autor: provaznik78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JosefR77 Vloženo 25. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2020 Původně jsem myslel, že to bude úplně bez starostí a plně obsazený panel k tomu lákal. Navíc jsem netušil co všechno na originálním panelu chybí. To jsi pájel tu pidi-diodu podsvícení? Nebo použil větší? Dneska bych to asi taky zvládl levněji. 400Kč + nějaké drobné je hezká cena. Že vůbec ŠA stojí za to ušetřit na svítivé diodě a dvou odporech a dělat X variant toho samého panelu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provaznik78 Vloženo 25. Březen 2020 Sdílet Vloženo 25. Březen 2020 (editace) před 1 hodinou, JosefR77 napsal: Původně jsem myslel, že to bude úplně bez starostí a plně obsazený panel k tomu lákal. Navíc jsem netušil co všechno na originálním panelu chybí. To jsi pájel tu pidi-diodu podsvícení? Nebo použil větší? Dneska bych to asi taky zvládl levněji. 400Kč + nějaké drobné je hezká cena. Že vůbec ŠA stojí za to ušetřit na svítivé diodě a dvou odporech a dělat X variant toho samého panelu. Pájel SMD Led ale horkovzduchem , Ale je to moc pidi a chce to lupu Zlatá Fabie I ta měla tlačítka každé zvlášť, tady to daly do jednoho panelu Takže když ti nějaké to tlačítko odejde tak koupit celý panel. Editováno: 25. Březen 2020, autor: provaznik78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 25. Březen 2020 Sdílet Vloženo 25. Březen 2020 Třeba to nebude tak horký, už si ani nevzpomenu že jsem na nějaký to tlačítko sahal krom výhřevu sedačky a SS mám mimo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provaznik78 Vloženo 25. Březen 2020 Sdílet Vloženo 25. Březen 2020 před 2 minutami, ben06 napsal: Třeba to nebude tak horký, už si ani nevzpomenu že jsem na nějaký to tlačítko sahal krom výhřevu sedačky a SS mám mimo. To máš Pravdu, přesně jak píšeš na tyto tlačítka moc člověk nemačká, to jsem myslel obrazně. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JosefR77 Vloženo 25. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2020 To já občas rád ty tlačítka zkontroluju. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 25. Březen 2020 Sdílet Vloženo 25. Březen 2020 (editace) Ale já taky, zatopím si pod zadkem a občas i manželce, okno jsem odmlžoval za zimu asi 2x, SS a další nepotřebuju. Předchozí se necituje jinak admin umravní. Editováno: 25. Březen 2020, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.