Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

neřešil jste někdo tuto možnost výměny spínačů originálního ovládání za spínače obsahující i ovládání ESC ASR OFF ?

Někde na webu drive2.ru jsem viděl informaci, že by stačilo příslušný panel vyměnit a funkce by měla fungovat.

Děkuji a odpověď

JosefR77

• Autor

Nedařilo se mi zpětně ten odkaz na drive2.ru dohledat.

• Autor

Včera jsem kontroloval osazení středového konektoru za panelem tlačítek a jsou v něm všechny vodiče.

Chvilkovým propojením + (černý vodič) a ASR Off (modro-žlutý vodič) dojde k vypnutí nebo zapnutí požadované funkce.

Teď už jen sehnat panel tlačítek a vyměnit.

• Autor

Panel objednán u partnera Škoda Auto, cena 1308 Kč, úspora objednáním z webu by byla tak 20% + čekání.

Provedena výměna, přepínání ASR Off a ESC Sport je nyní funkční i delším stiskem příslušného tlačítka.

• Autor

Narazil jsem na stejnou zradu jako uživatel na drive2.ru .

https://www.drive2.ru/b/478072879510978722/

Vše funguje, kromě tlačítka Start-Stop. Je tam rozdílný způsob ovládání před FL a FL, původní ovládání bylo připojení na zem, nově je použito 12V.

Zítra budu řešit úpravu viz obrázek z odkazu.

e4fdee9s-960.jpg

• Autor

Z dokumentace je rozdíl v zapojení tlačítka Start/Stop před FL a FL jasný.

Signál Start/Stop na pinu 1. potřebujeme ovládat tlačítkem připojením na zem (pin 8.) .

Identicky řídící jednotka rozsvěcí příslušnou kontrolku 12V na pinu 2.

Proto je třeba přerušit původní přívod 12V na spínač a diodu.

Připojit nově zem na příslušný odpor za přerušením a otočit diodu.

Dioda je SMD, práce s ní není úplně jednoduchá, je potřeba dodržet stávající pájení dvou ze čtyř kontaktů.

Já toto netušil a při prvním pokusu pájel celou stranu, dioda nesvítila.

Pro funkčnost tlačítka Start/Stop není nutné diodu otáčet, dioda "jen" nebude svítit.

Někdy věci vypadající jednoduše tak úplně nejsou.

Z výměny panelu tlačítek se nakonec vyklubalo příjemné dopoledne nad mikropájkou.

JosefR77

RapidPředFL.png

RapidFL.png

1_upraveno.jpg

2_upraveno.jpg

Upraveno od JosefR77

• 2 týdny později...

Ahoj  

Tak jsem to udělal po svém. Originál panel (vyhří. sedačky / neobsazeno / zámek / Top. zadní / SS / vyhří. sedačky).

v bazaru jsem našel (neobsazeno / ASR / zámek / Top. zadní / neobsazeno / neobsazeno) za 400Kč.

Rozebral jsem ty panely a z panelu bazaru jsem použil jenom Ten čudlůk s ASR a ten bílý plast.

na originál DSP jsem připájel smd propojku a z bazaru jsem použil jen smd led. 

složil zpět a plně funkční. 

DPS byla již připravená z výroby akorát neosazena součástkami a tlačítkem

nechtělo se mi dávat 1400Kč za originál ŠA 

rapid 7/2018 

Upraveno od provaznik78

• Autor

Původně jsem myslel, že to bude úplně bez starostí a plně obsazený panel k tomu lákal.
Navíc jsem netušil co všechno na originálním panelu chybí.

To jsi pájel tu pidi-diodu podsvícení? Nebo použil větší?

Dneska bych to asi taky zvládl levněji.

400Kč + nějaké drobné je hezká cena.

Že vůbec ŠA stojí za to ušetřit na svítivé diodě a dvou odporech a dělat X variant toho samého panelu.

před 1 hodinou, JosefR77 napsal:

Původně jsem myslel, že to bude úplně bez starostí a plně obsazený panel k tomu lákal.
Navíc jsem netušil co všechno na originálním panelu chybí.

To jsi pájel tu pidi-diodu podsvícení? Nebo použil větší?

Dneska bych to asi taky zvládl levněji.

400Kč + nějaké drobné je hezká cena.

Že vůbec ŠA stojí za to ušetřit na svítivé diodě a dvou odporech a dělat X variant toho samého panelu.

Pájel SMD Led ale horkovzduchem , Ale je to moc pidi a chce to lupu

Zlatá Fabie I ta měla tlačítka každé zvlášť, tady to daly do jednoho panelu Takže když ti nějaké to tlačítko odejde 

tak koupit celý panel.

Upraveno od provaznik78

Třeba to nebude tak horký, už si ani nevzpomenu že jsem na nějaký to tlačítko sahal krom výhřevu sedačky a SS mám mimo.

před 2 minutami, ben06 napsal:

Třeba to nebude tak horký, už si ani nevzpomenu že jsem na nějaký to tlačítko sahal krom výhřevu sedačky a SS mám mimo.

To máš Pravdu, přesně jak píšeš na tyto tlačítka moc člověk nemačká, to jsem myslel obrazně.

• Autor

To já občas rád ty tlačítka zkontroluju. :-)

Ale já taky, zatopím si pod zadkem a občas i manželce, okno jsem odmlžoval za zimu asi 2x, SS a další nepotřebuju. 

Předchozí se necituje jinak admin umravní.

Upraveno od ben06

• 5 let později...

Teprv teď po úpravě tlačítek v mém Rapidu MR 2019 jsem zde na fóru objevil toto vlákno 😆. Mám jen zadní senzory (a přední neplánuji), tudíž jsem měl místo tlačítka PDC záslepku. Koupil jsem tlačítka 5JA 927 132 AR a místo krajních záslepek jsem osadil z mojí lišty vyndané moduly pro výhřev sedadel. Příslušný (dosud nevyužitý) vodič k ABS jednotce byl v konektoru přítomný a vše funguje. Více info jsem rozepsal v mém vlákně.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.