Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, po několikáté sem si všiml, že po nastartování mi asi po minutě normální jízdy ukazuje teplota vody motoru už 90°. U Fabie 1.2 TSI mi to ukazuje teprve po šesti minutách 90°C a zároveň teplota oleje 50°C. Je tam nějaké přihřívání? Provozem se to přece za tak krátkou dobu nemůže ohřát.

Upraveno od milanovnik
Upraven název tématu.

• 2 týdny později...

Ahoj, ano ohřev tohoto motoru je velmi rychlý. Má totiž chlazené výfukové svody. Ale 90.stupňů na budíkách není skutčných 90.st ve vodě, bude to tak 70.st v reálu.

Hm, no 1 minuta mi připadá až nějak moc rychle. Na mé 1.0 Mpi, která má taky chlazené výfukové svody, mi u té vody ukazuje 90. stupňů Celsia odhadem nejdříve až tak po 3-5 minutách, tedy záleží na okolní teplotě a dalších činitelích samotné jízdy. Rozhodně po 1 minutě mi to neukázalo ani těch základních 50. stupňů, odkdy to vůbec ukazuje, ale pokud to tak mají i ostatní s touto motorizací (1.5 Tsi), tak to asi tak má být.   

Upraveno od DušanV

Pozri cez obd alebo vag, skutocnu teplotu vody. 

Niektore znacky od 50st vysie ukazyju 90st,proste motor je zohriaty mozes ist. 

Nic se rychle neohřeje, budík teploměru je dávno jen na ozdobu.

Ráno jsem to sledoval. Asi po 2 minutách naskočila teplota 50°C, po 4 minutách asi sepnul termostat (teplota klesla z 60 na 50°C), po 9 minutách naskočilo 90°C. Ale specifické podmínky - ráno bylo venku plus 1°C, a těch 9 minut pokles nadmořské výšky 250 metrů (cesta z kopce). 1,5 TSI DSG.

• 1 rok později...

Ahoj také mohu potvrdit rychlé ohřátí,nechtěl jsem tomu věřit ale je to tak jak popisujete zhora.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.