Přejít na obsah

1,5 TSI s manuálnou prevodovkou - hrkotanie pri preradovani

xtrazz

Doporučené příspěvky

• o 9 měsíců později...

Man VW touran Od nova s Motorom 1.5tsi a robí presne to iste. Hlavne pri preraďovani z jednotky na dvojku a najviac keď je spojka v zábere napríklad v kopci a po jej rýchlom stlačení. Tiez som si všimol pri prechadzani blízko steny kde sa odráža zvuk na ľavej strane počuť trochu kovový valivy zvuk. Čakal by som že pri novom aute takéto zvuky počuť nebudem. Najazdené mám okolo 2500km. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Pani ma niekto z vas problemy aj s podivnymi zvukmi pri radeni z prveho do druheho prevodoveho stupna? Sporadicky sa mi stava ze pri radeni to ide akoby cez zuby a pocut zvuk aj vonku akoby to radilo cez zuby. V servise mi samozrejme povedali ze zavada sa neprejavila :(. Tiez ked porovnavam so starsou dieselovou octaviou tak mimpride ze to radenie je take akesi viac trhane a to sa snazim spojku pustat jemne. Cakal som teda od tejto motorizacie viac a hlavne od noveho auta ze taketo … nebudem uz musiet riesit …

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...
V 7. 9. 2023 na 13:20, mastibruch napsal:

Ahoj všem, mi se neco podobného zacalo objevovat u Tiguana najeto 8000. Je to podle vás to samé? Popsal bych to jako kovový zvuk, hlavne pri řazení z 1. na 2. A nebo když se pomalu rozjíždím a rychle znacknu spojku, protože potřebuji zastavit. 

Ano je to presne to isté čo u mňa .

Odkaz ke komentáři

V 9. 9. 2023 na 17:59, mastibruch napsal:

Takže opravdu teoreticky může být tento zvuk normální... 

Troufnu si říct, že o autech vím celkem dost, ale to že VAG dává do dvouhmoty nějaký kyvadlový shock absorber jsem netušil. 

Ano bohužel je to práve tá dvojhmota, co to všetkým robí. 

Odkaz ke komentáři

On 8/15/2021 at 1:30 PM, peroncikm said:

este sa chcem spytat ci niekedy pri radeni do dvojky necitite ze to ide cez zuby.

@peroncikm ahoj, mne robi to iste a bol som s tym aj niekolkokrat v servise na reklamacii, nikdy sa im to vsak neprejavilo. Robi to sporadicky takze sa to dost tazko testuje. Kazdopadne. Raj kontrolovali olej v prevodovke ci tam nebude nejaky bordel kovovy, ale bol cisty. Najazdene mam nejakych 5000 km. Podarilo sa ti nieco zistit alebo stale to robi?

Odkaz ke komentáři

Je to naprosto OK. Dělají to ty Pendulum mass absorbery. V předchozí generaci prevodovky byla totiz jiná dvouhmota.

To že se to zda ze to dělá sporadicky je jen proto, že pokaždé tu spojku pustiš trošičku jinak.

BMW-320d-Efficient-Dynamics-Edition-Centrifugal-pendulum-absorber.jpg

Editováno: , autor: mastibruch
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...