Publikováno Duben 27, 201510 r Netušíte někdo co může znamenat "kyselý" zápach z klimatizace? Auto je koupeno 10/2014. Díky Upraveno Duben 28, 201510 r od PetrSY
Duben 28, 201510 r Vydesinfikuj klimu a dej nový pylový filtr jedině uhlíkový .Zvládneš to v pohodě sám pokud jsi trochu kutil.Nákladý max 500kč. Filtr je v prostoru nohou u spolujezdce u filtrů zn. MANN je i návod.Čistitč si kup třeba sonax, použítí je extrémně snadné. Sám tohle dělám 2x ročně již 10 let a no problem.(Mám citlivý čumáček a alergii na kde co:-) ) A dokonce jsi ze Vsetína☺ Kdyby jsi nevěděl jak na to písní SZ☺ Upraveno Duben 28, 201510 r od xtrack
Duben 30, 201510 r Autor Je někde postup jak se dostanu k tomu filtru? Z výroby je tam uhlíkový nebo obyč? Upraveno Duben 30, 201510 r od PetrSY
Květen 4, 201510 r Výměna filtru je velice jednoduchá viz. návod výše (dávám uhlíkový filtr) a dezinfekce Sonaxem fakt funguje - dělám jednou za rok (většinou na jaře). Nic nezapáchá a klima pracuje jak má..
Září 17, 20169 r Nevite nekdo, kam presne strikat hadickou tu dezinfekci klimatizace. Pri pohledu dirou od filtru je jasny, ze nekam doleva, ale nikde tam vymenik nevidim..
Září 25, 20168 r Ahoj, taky mi smrdí klimatizace a topení. Tady na fóru octavia jsem se dočetl, že kluci to čistí sprejem Wurth. Čistí se tím výparník. Chci se zeptat jestli nemáte někdo obrázek kde se přesně ten výparník v Supu nachází. Moc děkuji za info.
Září 25, 20168 r http://www.octaviaclub.cz/clanky/navod-cisteni-klimatizace-a-vymena-filtru-octavia-2-886.html . Mám pocit že by to mělo být asi stejné i pro Supa? Ale nejsem si jistý
Září 26, 20168 r Clanek je teda brutalni, tohle vsechno urcite delat nebudu, ale inspiroval mne k tomu, ze si za 40korun necham poslat tohle zrcatko https://www.aliexpress.com/item/Telescoping-Inspection-Round-Mirror-Extending-Car-Angle-View-Pen-Hand-Tool/32549758822.html a hned budu vedet, kam sprej strikat
Březen 4, 20178 r Mám podobný problém, ačkoli nevím, jestli to označit za "kyselý" zápach Za poslední rok jsem nechal klimatizaci čistit 4x, z toho 2x ozonem a 2x u autorizovaného servisu (čti: neznámo čím). I po čtvrtém zásahu byl smrad zase zpátky, tak jsem se začal shánět po tom, jak vyčistit klimatizaci mechanicky. Všichni mě od toho ale odrazují a nikomu se do toho nechce, i ten autorizák si nejdřív řekl o 10k a když jsem řekl že OK, tak zase couvli, že potom už nedokážou dát správně zpátky přístrojovou desku. Nevíte někdo co s tím? Existuje někdo, kdo dokáže opravdu vyčistit klimatizaci tak, aby nesmrděla? Filtr jsem už dvakrát měnil, pokaždé nový uhlíkový.
Duben 29, 20205 r Zdravím Vás všechny :) Chtěl bych se zeptat jak na čištění klimatizace pomocí pěny. Už mám za sebou čištění pomoci spreje který se nechá cirkulovat v autě ale to nepomohlo. Z výdechů jde cítit zvláštní zápach. Přirovnal bych to k podobnému zápachu, který vychází z vysavače. Jakoby se něco uvnitř trochu zahřívalo a dotoho ještě jde cítit prach. Původně sem myslel že to je jen při zapnuté klimě ale ted to citím ikdyž ji vypnu. Chtěl bych si koupit pěnový čistič. A zajímalo by mě kudy tam tu hadičku k výparníku nejlépe a nejsnadněji nasoukat. Jedná se o superb 2 rok 2014.Pár lidí mi už radilo že bych to měl udělat přes kabinový filtr. Četl jsem ale že třeba u Octavie 3 je hned za filtrem ventilátor a tak bych se k výparníku nejspíš nedostal. Jestli to tak je i u Superba netuším. Pak jsem viděl video kde od spolujezdce sundali krytí na středovém tunelu a tam našli hadičku co jde z výparníku. Do toho rozdělávání se mi ale moc nechce. Nejvíc by se mi zamlouvalo jestli to nejde nějak od motorového prostoru nebo zespodu. Ale měl sem dnes auto na rampě a neviděl jsem odkud by ta klima mohla vytíkat. Děkuji za rady nebo foto :)
Duben 29, 20205 r Na octavii staci dat von kastlik pred spolujazdcom a potom je nad stredovym tunelom hadicka, ktora sa vyberie a da sa tam hadicka zo spreja. Neviem, ako to je na superbe. Mozno poodbne. https://youtu.be/h6q6vUevxd4?t=689
Duben 30, 20205 r Neviem síce aké sa aktuálne preberá auto , ale autá z 1K filtrom - Yeti , OII , SUPII, Alhambra , Sharan, Tiguan a pod. , tam sa dá krásne dostať hadičkou za roh a počuť ako chodí po rebrách a vystriekať to ... samozrejme predtým vysušiť jazdou bez klímy a potom nechať 10min bez klímy na vnútorný obeh na malé otáčky ventilátora na autách s 5Q0 filtrom , Octavia 3 , Sup III a všetky novoty tam je to trošku problém , tam len rozobrať vetrák a stade - jednoduchá vec , prípadne striekať pri pustenom vetráku penový čistič nech ho zanesie tam kam má ... funguje to aj tak aj tak ...
Květen 18, 20205 r Pánové dokáže mi někdo vysvětlit jak funguje okruh klimatizace? Jde mi o to, že po vyčištění sprejem při zapnuté vnitřní cirkulaci a o týden později i pěnou nastříkanou přímo na výparník se stále zápach vrací. Myslím, že čich mám dobrý a cítím ho jen když opravdu zapnu A/C. Zajímá mě tedy jak se tam ten okruh otvírá nebo zavírá abych mohl přijít na kde se ten zápach může všude tvořit?
Květen 21, 20205 r Choď ju seriózne vyčistiť ozónom. Spreje za 3 eurá/ 100 Kč a peny za pár centov ti okruh nevyčistia a nevydezinfikujú.
Červenec 21, 20205 r Tak zápach je pryč. Nejprve sem auto vystříkal tím sprejem se zapnutou cirkulací. Poté pěnou přímo na výparník. Zápach stále přetrvával. Nakonec jsem zkusil v servisu i ozón. U toh omi bylo divné že nevydělali kabinový filtr, ale třeba se nemusí dávat ven. I po ozónu zápach přetrvával. Nakonec asi měsíc po použití ozonu zápach úplně zmizel. Auto bylo kupovane z bazaru kde asi pul roku stálo. Nejspíš se zde tedy něco nastřádalo a po 3 měsících ježdění zápach zmizel.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.