PetrSY Vloženo 27. Duben 2015 Sdílet Vloženo 27. Duben 2015 (editace) Netušíte někdo co může znamenat "kyselý" zápach z klimatizace? Auto je koupeno 10/2014. Díky Editováno: 28. Duben 2015, autor: PetrSY Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 27. Duben 2015 Sdílet Vloženo 27. Duben 2015 hmm možná kyselý-.. jaký který čí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 28. Duben 2015 Sdílet Vloženo 28. Duben 2015 (editace) Vydesinfikuj klimu a dej nový pylový filtr jedině uhlíkový .Zvládneš to v pohodě sám pokud jsi trochu kutil.Nákladý max 500kč. Filtr je v prostoru nohou u spolujezdce u filtrů zn. MANN je i návod.Čistitč si kup třeba sonax, použítí je extrémně snadné. Sám tohle dělám 2x ročně již 10 let a no problem.(Mám citlivý čumáček a alergii na kde co:-) ) A dokonce jsi ze Vsetína☺ Kdyby jsi nevěděl jak na to písní SZ☺ Editováno: 28. Duben 2015, autor: xtrack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrSY Vloženo 30. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 (editace) Je někde postup jak se dostanu k tomu filtru? Z výroby je tam uhlíkový nebo obyč? Editováno: 30. Duben 2015, autor: PetrSY Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Duben 2015 Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 4. Květen 2015 Sdílet Vloženo 4. Květen 2015 Výměna filtru je velice jednoduchá viz. návod výše (dávám uhlíkový filtr) a dezinfekce Sonaxem fakt funguje - dělám jednou za rok (většinou na jaře). Nic nezapáchá a klima pracuje jak má.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5icz Vloženo 17. Září 2016 Sdílet Vloženo 17. Září 2016 Nevite nekdo, kam presne strikat hadickou tu dezinfekci klimatizace. Pri pohledu dirou od filtru je jasny, ze nekam doleva, ale nikde tam vymenik nevidim.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodiakk Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Ahoj, taky mi smrdí klimatizace a topení. Tady na fóru octavia jsem se dočetl, že kluci to čistí sprejem Wurth. Čistí se tím výparník. Chci se zeptat jestli nemáte někdo obrázek kde se přesně ten výparník v Supu nachází. Moc děkuji za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodiakk Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 http://www.octaviaclub.cz/clanky/navod-cisteni-klimatizace-a-vymena-filtru-octavia-2-886.html . Mám pocit že by to mělo být asi stejné i pro Supa? Ale nejsem si jistý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5icz Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 Clanek je teda brutalni, tohle vsechno urcite delat nebudu, ale inspiroval mne k tomu, ze si za 40korun necham poslat tohle zrcatko https://www.aliexpress.com/item/Telescoping-Inspection-Round-Mirror-Extending-Car-Angle-View-Pen-Hand-Tool/32549758822.html a hned budu vedet, kam sprej strikat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
iddqd Vloženo 4. Březen 2017 Sdílet Vloženo 4. Březen 2017 Mám podobný problém, ačkoli nevím, jestli to označit za "kyselý" zápach Za poslední rok jsem nechal klimatizaci čistit 4x, z toho 2x ozonem a 2x u autorizovaného servisu (čti: neznámo čím). I po čtvrtém zásahu byl smrad zase zpátky, tak jsem se začal shánět po tom, jak vyčistit klimatizaci mechanicky. Všichni mě od toho ale odrazují a nikomu se do toho nechce, i ten autorizák si nejdřív řekl o 10k a když jsem řekl že OK, tak zase couvli, že potom už nedokážou dát správně zpátky přístrojovou desku. Nevíte někdo co s tím? Existuje někdo, kdo dokáže opravdu vyčistit klimatizaci tak, aby nesmrděla? Filtr jsem už dvakrát měnil, pokaždé nový uhlíkový. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrontVypla Vloženo 29. Duben 2020 Sdílet Vloženo 29. Duben 2020 Zdravím Vás všechny :) Chtěl bych se zeptat jak na čištění klimatizace pomocí pěny. Už mám za sebou čištění pomoci spreje který se nechá cirkulovat v autě ale to nepomohlo. Z výdechů jde cítit zvláštní zápach. Přirovnal bych to k podobnému zápachu, který vychází z vysavače. Jakoby se něco uvnitř trochu zahřívalo a dotoho ještě jde cítit prach. Původně sem myslel že to je jen při zapnuté klimě ale ted to citím ikdyž ji vypnu. Chtěl bych si koupit pěnový čistič. A zajímalo by mě kudy tam tu hadičku k výparníku nejlépe a nejsnadněji nasoukat. Jedná se o superb 2 rok 2014.Pár lidí mi už radilo že bych to měl udělat přes kabinový filtr. Četl jsem ale že třeba u Octavie 3 je hned za filtrem ventilátor a tak bych se k výparníku nejspíš nedostal. Jestli to tak je i u Superba netuším. Pak jsem viděl video kde od spolujezdce sundali krytí na středovém tunelu a tam našli hadičku co jde z výparníku. Do toho rozdělávání se mi ale moc nechce. Nejvíc by se mi zamlouvalo jestli to nejde nějak od motorového prostoru nebo zespodu. Ale měl sem dnes auto na rampě a neviděl jsem odkud by ta klima mohla vytíkat. Děkuji za rady nebo foto :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 29. Duben 2020 Sdílet Vloženo 29. Duben 2020 Na octavii staci dat von kastlik pred spolujazdcom a potom je nad stredovym tunelom hadicka, ktora sa vyberie a da sa tam hadicka zo spreja. Neviem, ako to je na superbe. Mozno poodbne. https://youtu.be/h6q6vUevxd4?t=689 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 30. Duben 2020 Sdílet Vloženo 30. Duben 2020 Neviem síce aké sa aktuálne preberá auto , ale autá z 1K filtrom - Yeti , OII , SUPII, Alhambra , Sharan, Tiguan a pod. , tam sa dá krásne dostať hadičkou za roh a počuť ako chodí po rebrách a vystriekať to ... samozrejme predtým vysušiť jazdou bez klímy a potom nechať 10min bez klímy na vnútorný obeh na malé otáčky ventilátora na autách s 5Q0 filtrom , Octavia 3 , Sup III a všetky novoty tam je to trošku problém , tam len rozobrať vetrák a stade - jednoduchá vec , prípadne striekať pri pustenom vetráku penový čistič nech ho zanesie tam kam má ... funguje to aj tak aj tak ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrontVypla Vloženo 18. Květen 2020 Sdílet Vloženo 18. Květen 2020 Pánové dokáže mi někdo vysvětlit jak funguje okruh klimatizace? Jde mi o to, že po vyčištění sprejem při zapnuté vnitřní cirkulaci a o týden později i pěnou nastříkanou přímo na výparník se stále zápach vrací. Myslím, že čich mám dobrý a cítím ho jen když opravdu zapnu A/C. Zajímá mě tedy jak se tam ten okruh otvírá nebo zavírá abych mohl přijít na kde se ten zápach může všude tvořit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 21. Květen 2020 Sdílet Vloženo 21. Květen 2020 Choď ju seriózne vyčistiť ozónom. Spreje za 3 eurá/ 100 Kč a peny za pár centov ti okruh nevyčistia a nevydezinfikujú. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrontVypla Vloženo 21. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2020 Tak zápach je pryč. Nejprve sem auto vystříkal tím sprejem se zapnutou cirkulací. Poté pěnou přímo na výparník. Zápach stále přetrvával. Nakonec jsem zkusil v servisu i ozón. U toh omi bylo divné že nevydělali kabinový filtr, ale třeba se nemusí dávat ven. I po ozónu zápach přetrvával. Nakonec asi měsíc po použití ozonu zápach úplně zmizel. Auto bylo kupovane z bazaru kde asi pul roku stálo. Nejspíš se zde tedy něco nastřádalo a po 3 měsících ježdění zápach zmizel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.