Publikováno Květen 4, 20205 r Ahoj, nedávno jsem pořídil skladového Karoqa, který měl (bohužel) jen základní repro. Kvalita zvuku mě ovšem nemile překvapila, skoro si říkám, že až tak špatné to být nemůže. Hrál jsem si s nastavením basů, středů a výšek, ale nemůžu se dostat na nějakou, alespoň přijatelnou, úroveň. Jaké máte zkušenosti vy ostatní se základním audiem, popř. je nějaký jednoduchý upgrade, jak kvalitu zvuku vylepšit? Díky!
Květen 5, 20205 r Ahoj, přes aplikaci Carista (návody najdeš tady na fóru) nebo VCDS by mohlo jít aktivovat Škoda Surround. Nevím, co je potřeba v autě mít, aby to šlo, původně to totiž není funkce pro Karoqa - mám Amundsena a šlo to. To je asi ta nejlevnější varianta, jak trochu vylepšit zvuk.
Květen 5, 20205 r Ja jsem skoncil na optimalizaci Ridic misto Vse, mozna jen o chlup posunute dozadu. Dle meho subjektivniho vjemu to dela rozdil. Jinak jsem stredy nechal a vysky o chlup a basy o vetsi chlup vyraznejsi. Taky dela rozdil zdroj zvuku. Napr. pres Spotify to hraje lip nez DAB radio. Dokonce i nektera radia hraji podstatne lip nez jina.
Květen 6, 20205 r jak už bylo psáno, dost záleží co a z jakého zdroje přehráváš. Mám Amundsen, nastavil jsem si vše v nastavení, taky mám zapnutou optimalizaci na řidiče a jediný problém co jsem měl na začátku bylo, že mi hudba přes BT hrála moc potichu. Zjistil jsem, že to bylo tím, že jsem měl ztlumený telefon :) Jinak kvalita dle mě, úplně v pohodě (a to mám i basy cca na polovině). Přehrávám hudbu z SD karty (MP3) nebo Spotify (normální kvalita).
Květen 6, 20205 r Autor Super, díky vám za odpovědi. Zkusím tu prostorovost změnit na řidiče a popř si pohrát i se zdrojem (včera jsem pustil něco jiného a tak hrozné už mi to nepřišlo, takže možná to byla náhoda).
Květen 7, 20205 r Autor Tak hlásím, že změna optimalizace na řidiče tomu pomohla opravdu hodně a teď je ten zvuk v pohodě. Díky moc, to byla v podstatě poslední věc, kterou jsem z nastavení nevyzkoušel, protože mě nenapadlo, že by to mělo takový vliv :)
Květen 19, 20205 r Velku zmenu dokaze spravit aj stiahnutie stredov uplne dolava,do minusu co najviac,pretoze pokial to je na 0,pripadne v pluse,je to nepocuvatelne a upistane.A skusit niekde stiahnut hudbu vo formate FLAC/neviem ale,ci to zakladne audio zvlada/,to sa potom deju divy. Upraveno Květen 19, 20205 r od Patrik1971
Únor 2, 20214 r Včera když jsem si pročítal toto vlákno, tak jsem si říkal, že to musím vyzkoušet a ono opravdu při změně na řidiče to hraje mnohem mnohem lépe. Jen teda nevím jak potom pro ty ostatní cestující :D
Říjen 17, 20213 r V 19. 5. 2020 na 20:12, Patrik1971 napsal: Velku zmenu dokaze spravit aj stiahnutie stredov uplne dolava,do minusu co najviac,pretoze pokial to je na 0,pripadne v pluse,je to nepocuvatelne a upistane.A skusit niekde stiahnut hudbu vo formate FLAC/neviem ale,ci to zakladne audio zvlada/,to sa potom deju divy. V 19. 5. 2020 na 20:12, Patrik1971 napsal: Velku zmenu dokaze spravit aj stiahnutie stredov uplne dolava,do minusu co najviac,pretoze pokial to je na 0,pripadne v pluse,je to nepocuvatelne a upistane.A skusit niekde stiahnut hudbu vo formate FLAC/neviem ale,ci to zakladne audio zvlada/,to sa potom deju divy. Čau tak skúsil som hudbu vo formáte FLAC ale nie je to až taký veľký rozdiel ako som čakal. A základné audio a Bolero zvláda tento formát prehrávať, jedna skladba má okolo 30 MB. Hlavne čo sa zmenilo k lepšiemu sú basy. Mám ešte Octaviu 3 vo výbave Busines a tam je kvalita hudby neskutočne dobrá a tiež je tam základné audio tak ako mám v Karoq u. Myslím že to je aj podľa výplne dverí izolácie a tiež že v Octavii sedím nízko to znamená pri dverových reproduktoroch kdežto v Karoq u sedím s hlavou podstatne vyššie. Zrejme iná akustika.
Říjen 18, 20213 r V 17. 10. 2021 na 13:31, baginpk napsal: Čau tak skúsil som hudbu vo formáte FLAC ale nie je to až taký veľký rozdiel ako som čakal. A základné audio a Bolero zvláda tento formát prehrávať, jedna skladba má okolo 30 MB. Hlavne čo sa zmenilo k lepšiemu sú basy. Mám ešte Octaviu 3 vo výbave Busines a tam je kvalita hudby neskutočne dobrá a tiež je tam základné audio tak ako mám v Karoq u. Myslím že to je aj podľa výplne dverí izolácie a tiež že v Octavii sedím nízko to znamená pri dverových reproduktoroch kdežto v Karoq u sedím s hlavou podstatne vyššie. Zrejme iná akustika. OPRAVA- dnes nadlhšej ceste cca 500 km som zistil že je to fakt veľký rozdiel, FLAC. klobuk dolu. Vďaka za radu Patrik1971
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.