Přejít na obsah

Junsun radio vybija baterku.


Doporučené příspěvky

Zdravím, do mojej Octavie 2 2006 som namontoval Junsun V1pro radio
https://a.aliexpress.com/_dWfhLAE

Radio mi po tyzdni vybilo bateriu výrobca mi odporúčil rozpojiť káble priameho napájania... Nepomohlo, po vytiahnutí kľúčika sa rádio vypne to cez poistku prechádza 00.14mV keď odpojím canbus decoder klesne na 0.01mV. Zistil som že sa asi musí vymeniť gateway čo robiť nechcem, chcem sa opýtať či je nejaká možnosť obísť Canbus, ešte len dodám že rádio sa nedá zapnúť tlačidlom, len otočením klúčika.

932DA77C-464C-4BE5-BEE6-834E596EB401.png

4FF965B8-87B0-406B-B375-D3DB801350EB.png

Editováno: , autor: Martin Horecký
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednoduchy reseni , to co je na obrazku , rozpoj v pripade ze pouzivas Canbus tj ta krabicka vpravo . Pokud mas Diag , nacti konfortni jednotku pokud tam budou tyhle indexi tak je to dobry pokud je tam nanajdes vymen confortni GTW je to nej jednodussi nejrychlejsi .

tady jsou indexi 1K0 907 530 index l,q,p,s,aa,ad, pokud se nanactou nektery z uvedenych v diag , je to na vymenu Gtw nebo na prehrani , ale ted momentalne nevim kdo to dela.

EDIT :Meri se odber na baterce , primo na kontaktu , pri zamcenym aute a zacvaklym koncaku na kapotu . Odber nesmi byt vetsi nez 10-30mA . Pokud meris nekde na radiu , meris spatne , a proud ma A ne V .

Editováno: , autor: Tomdlouhan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

 

Ahoj. Merit musis tak jak jsem psal , odpojit Plus pol mna baterce a mezi klemu co se dava na plus pol baterky a plus baterky povesit Ampermetr , neutno min rozsah 15 A , zaklpnout v motoru ten cudl na kapotu , zamknout dalkou a cekat kolik to ukaze .Samozrejme pri zavrenejc dverich a klice v ruce , POZOR pri zamceni vyleti spicka az na 14-15 A , pak to spadne , a po nejakym case opet , po cca 30-40 minutach by mel byt odber do 20mA . Pokud tam neni nic jinyho nez radio , tak do 15mA . Ja tam mam kameru ktera drzi hodiny a este jedno zarizeni takze ja mam kolem 35mA. Pokud po zvreni bude odber kolem 0.8 A , a a po chvili spadne na 0,4 a porad bude kolem teto hodnoty je to GTW mel jsem to taky , stane se ze po cae to spadne na 0,1A to je porad moc ,0,01 je 10mA .To je spravne .

Celej problem je v tom ze canbus radio vidi , ale neumi ho vypnout , odpojit ze site , canbus je sberna , po ktery jjdou vsechny informace z jednotek mezi sebou , POUZE po dvou dratech , je to stejny jako v internetovy siti , kdyz pripojois mobil nebo notas , router prideli adresu , stejne prideli adresu i Canbus radiu , ale protoze v dobe kdy se delali tyhle auta , tahle radia este nebly , tak canbus po vypnuti radia a vytazeni klicku , nevi ze se toto stalo . Proto problem z batrkou , canbus neumi odpojit radio , respektive koncovej stupen zesilovac pro repraky , proto to ma ten odber .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj . Na tohle nedokazu odpovedet anglicky neumim bohuzel takze nevim o cem ten kolega mluvia o co mu jde .

Edit : Koukni se nekde po netu a vymen GTW , a mas klid nemusis resit starosti , jestli to neco poskodi nebo ne

Edit 2 :https://auto.bazos.cz/inzerat/122245428/Skoda-Octavia-2-komfortni-jednotka.php

tad ji mas

A TADY  https://www.autolotous.cz/Jednotka-Gateway-sbernice-dat-1K0907530AD-1K0-907-530-AD-d414.htm

AD je nejnovejsi , este navod na vymenu

Download video
Download video

 

Download video

 

Editováno: , autor: Tomdlouhan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

ahoj,

 

pokud to video dobře chápu, odpojil si can bus dráty, low + a high -, od rádia a zapojil je do CAN BUSu od klimatizace? Mám superba I a kombinovaný can bus se spínaným +. potřebuju ten can bus nějak vyřadit, rádio mi žere 0,07. Chápu, že to není moc, ale je to dost. Mám ovládání na volantu, takže tím bych ho vyřadil, ale zatím mi stejně nefunguje. Takže baterie je přednější. Jenom bych si tím nechtěl odpálit rádio.

Editováno: , autor: pospec202
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...