Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj lidi, 

potreboval bych radu. U me Fabky 2 1.4 16V mi zlobi ventilator topeni/klimy. Je to climatronik. Spina jenom nekdy a kdyz je to dam na plno, tak funguje. Takze jsem si myslel ze to bude predradny odpor u ventilatoru, ale kdyz jsem se k ventilatoru dostal, tak je tam tohle viz. fotky...... ?‍♂️
Muzete mi poradit, co s tim ...

diky 

8739C441-5302-4C79-B3B2-97319C371D77.jpeg

98657487-3029-41C8-85BA-362C1DE1C29C.jpeg

B1458FCC-EEEE-42D8-8CE7-39068C0271A6.jpeg

to máš  sundanou palubovku   kvůli odporu ?  Mě ho  dělali z  díry  jak je AIERBAG  u spolujezdce  . Zajímám  se ale  za jak  dlouho  jsi to  rozebral   mě čeká  ventilátor měnit  . To máš  volant ,páčky  rádio  atd. ? Někdo  to  jen  povolí  a šikovně  šahne   . děkuji  To  bych  chtěl  moc  nafotit  vetilátor  + štítek   mám  taky  1.4.16v   , ale  manual   děkuji 

• Autor

Nn, to je taky jenom ta dira od airbagu. A zadnej predradnej odpor jsem tam nenasel ?‍♂️

• 1 rok později...

Zdravím všechny, jak to tak čtu, tak odhalit problém s netočícím ventilátorem je docela kumšt.

Máme Fabii 2003, když se vůz koupil, fungoval ventilátor pouze od druhého stupně rychlosti výš.

Nyní mi zdechl i druhý stupeň rychlosti a provozovat ventilátor od trojky už je pro nás někdy nekomfortní.

Rád bych problém vyřešil, aby byly opět funkční všechny stupně.  Jak jsem pročítal na netu informace, tak předřadný odpor může způsobit jak netočení ventilátoru na všechny stupně vyjma čtvrtého... tak stupně jednotlivé. Setkal se třeba někdo s tím, že by byl špatný volič rychlosti ?

Kumšt to ani moc není. V předřadném odporu jsou tři rezistory a termopojistka. Jsou-li rezistory a přepínač v pořádku se dá snadno proměřit. Je-li to opravdu jedničková fábie z roku 2003, tak je předřadný odpor přístupný po demontáži odkládací schránky.  

Ventilátor.jpg

Řešíl jsempřesně jak je popsáno výše ikdyž u F1. Vyndat kastlíku, vyměnit tepelnou pojistku v tom předřadném odporu a to je vše. Jen je porod ho vybrat a potom datzpet.řešil jsem to v lednu na parkovišti 🙁

Ok, mrknu na to, mám šikovného elektrikáře na dílně, auto prskni do tepla a budeme si hrát. Děkuji za schéma, tohle dost ulehčí měření. 

Dám vědět jak to dopadlo.

Když se dívám na to schema, tak tepelná pojistka je vřazena ve všech polohách s odporama 1 - 3. To znamená, že by ventilátor jel jen na 4. polohu napřímo. Když nejede jen na 1. a 2. polohu, tak to nemůže být jen pojistka, ale někde přerušené odpory, nebo taky to může být vadným přepínačem.

Tak změřeno, mám vadný odpor na prvním a druhém stupni. 

Objednal jsem nový na Cardu, snad pošlape. 

Ešte si skontroluj motor, či sa ľahko otáča poprípade ho rovno premazať. Niekedy práve pridratý motor odpáli odpor alebo teplotnú poistku.

• 3 roky později...

zdravim lidi ja sem vymenil odpor cely mam skoda fabia 1 2005 rok a vubec to nejede ani na jeden stupen potrebuju poradit dekuji

Pokud je pojistka č. 68 100% v pořádku, tak může být vadný ventilátor nebo přepínač. Chce to vzít voltmetr a měřit.

poj f1.jpg

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.