Publikováno Září 6, 20204 r Ahoj, sice asi moc lidí motor 1.4TDI nemá (dle aktivity v této kategorii), ale snad někdo zareaguje. :-) Netuším, zda je to vlastnost, nebo je něco špatně, ale při přidání plynu, či ubrání dojde u mého auta k nepřijemnému škubnutí. Napřiklad přijiždím k přehledné křižovatce na druhý převodový stupeň. Pouštím plyn (chci brzdit motorem) a "škub". Následně se rozhodnu rozjet. Jakkoliv jemně chci přidat plyn, dojde ke opět škubnutí, jakoby motor "lítal" v uložení. Silentbloky však nemají známky poškození a vypadají relativně pevné. Dokonce i uložení převodovky se jeví v pořádku. Napadlo mě, že je to prostě vlastnost, kdy při ubraní plynu dojde k okamžitému uzavření vstřiku a naopak u přidání k prudkému otevření. Můžu se snažit být s plynem sebejemnější, ale ke škubnutí dojde vždy. Ale nějak se mi to nezdá :-) Má někdo z vás podobnout zkušenost? Díky za reakce
Září 8, 20204 r Zkus se na jámě kouknout, jak se chová motor v záběru. Nejčastěji to dělá zadní vzpěra nápravnice pod motorem.
Září 9, 20204 r Autor Ahoj, děkuji za reakci. Myslíš tuto vzpěru? Pokud ano, tak tato je ve skoro perfektním stavu, jelikož jsem ji měl dole, když jsem vypouštěl olej z převodovky. Je totiž přichycená k převodovce a zakrývá výpustný šroub :-). Guma pevně drží v zalisování a ani není moc zteřelá. Ale je pravda, že motor se na volnoběh docela dost chvěje. Ale to muže být vlastnost těchto 3-válců. Bohužel jsem ještě nenarazil, kdo by tento motor ve Fábii měl. :-( Každopádně, to není šptaný nápad. Teď jen najít někoho, kdo má kanál, nebo aspoň velké nájezdy. Pod malé si nevlezu, jelikož nikomu nevěřím, že by mě nepřejel :-) Upraveno Září 9, 20204 r od budlik512
Září 13, 20204 r Mělo by i stačit nechat zařazenou rychlost a auto tlačit tam a zpět, přes zařazenou rychlost se bude motor hýbat, síce málo, ale bude.
Srpen 8, 20232 r Zdravím mám ten samy problém a prošel jsem snad vše …mohu požádat o radu nebo jestli se problém vyřešil tak jakým způsobem ? Děkuji predem
Srpen 28, 20232 r Autor Problém jsem nevyřešil a už ani neřeším. Vzdal jsem to. Asi je to vlastnost tohoto motoru. Bohužel nemám možnost vyzkoušet jiné auto. Všechna uložení motoru a převodovky jsem vyměnil. Možná je to dáno mapou motoru, ale to jsem nezkoumal.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.