Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj,

mate nekdo S3 v bile kuzi?

Zajimaly by mne Vase zkusenosti - udrzba, spineni, fleky, .... nekde jsem cetl ze to je ok, jinde ze to je katastrofa (dost me vystrasil clanek kde nekdo psal ze si sednul v novych dzinach do auta a bile sedacky zustaly namodrale :( 

diky za info

Vloženo

Zadny takovy zkusenosti nemam, bezne pouzivani, jednou za mesic dva to vzit necim na kuzi jako treba Sonax Xtreme nebo jsem i mel primo neco origo Skoda a je to ok, i po 100 000 to vypada jako nove. Hadr teda pri cisteni spinavy je, takze je videt, ze to cistit je potreba. A je potreba luxovat to obcas, aby v tech dirkach nebyl humus.

Samozrejme tam nesmis pustit parchanty s prackama plnyma zradla aby od nich byl klid, jak uz jsem taky videl, ale jinak je to bez starosti. Naopak bych videl jako slozitejsi na cisteni variantu latka.

Vloženo

https://forum.skodahome.cz/topic/151721-odrete-miesto-na-sedacke/

Toto trochu pre mna sklamanie,samozrejme moja chyba,mechanicke poskodenie,ale inak bezova koza na udrzbu uplne vpohode,tiez mozem potvrdit,ze ovela jedoduchsie,ako latka.

Vloženo

nez latka urcite :) o tom zadna.. jen me spis zajima svetla vs tmava .... 

fleky od dzin neznate? na redditu psali ze nekdo musel pri prodeji vymenit sedacku ridice kvuli modrym flekum od dzin :( 

Vloženo (editace)

Tak verim,ze ked sa niekomu extremne poti prdel,riziko tam moze byt,ale dobrou kozmetikou je to vzdy riesitelne.

Samo v tomto bude tmava lepsie,ja som mal predtym v laurine hnedu a tiez vpoho,ale tato bezova stone koza je proste nadherna a luxus.

Editováno: , autor: Patrik1971
Vloženo

Jo tak přesně něco podobného se přihodilo otci u jeho SII - kombinace bílé kůže a indigo jeansů vedla přesně k tomu zabarvení, jak ukazuješ na fotkách výše. Auto si nekonfiguroval, bral ho jako skladovku s výraznou slevou a tuším, že tam nebylo ani odvětrávání sedadel. Každopádně vím, že později toho trochu litoval, jezdil s nějakým potahem a do bílého interiéru v dalším autě už nešel. Pokud ale jezdíš v látkových kalhotách / obleku, tak tohle by hrozit nemělo.

Vloženo (editace)

no co jsem tak koukal tak alespon v nabidce jsou ted 1.8 TSI 136kW LK a vsechny jsou v bile kuzi :( .. ale 2.0 TSI 206kW LK co je v nabidce tak je uz v hnedy.. jen tech 206kW mi prijde na cesky silnice zbytecny a zbytecne se ta spotreba zvysuje pak :( nemluve o povinnem ruceni

Editováno: , autor: mr.p
Vloženo (editace)

Jenže tohle (citace níže) se stane jenom někomu, kdo tu kůži vůbec neošetří, ale tomu dobře tak :-) Tomu se to auto stejně brzo rozsype a tohle bude z toho ta nejmenší věc.

Editováno: , autor: Plzeňáček
Vloženo

Mám S3 v bílé kůži s perforací už dva roky, bylo to kupované jaké předváděčka a není s tím vůbec problem. Je fakt že nemám děti, ale jezdim denně, v jeanasech i plátěných kalhotách a nic. Předtím jsem měl látkové sedačky a tohle je na údržbu mnohem lepší. Meju to cca 1x za dva měsíce když na sedačkách začne být vidět drobné zbarvení Sonaxem z benzínky a po umytí jsou jak nové. Trošku horší je jak snadno se odřou, stejně tak vytahané švy nepůsobí že by to mělo vydržet 300k... ale pořád to ještě jde (najeto 90k).

Vloženo

Také jsem se béžového interiéru trochu bál (předpokládám, že mluvíme o béžovém, i když zmiňujete bílý...), ale po 5ti letech je jak nový.
Tak jednou, dvakrát do roka vezmu sedačky Sonaxem. 
K těm fotkám sedaček, jak jsou do modra - tady bych spíš viděl, že za to mohly nové, neoprané jeany (možná i pochybné kvality). To je jediný, na co myslím - třeba když si manželka koupí nový, tak vyžaduji, aby než si je vezme do auta, byly už alespoň jednou vyprané. 

Vloženo (editace)

Já mám světlý interiér 2.5 roku a zatím přežívá i s 3 dětmi. Lehké zabarvení od manželičiných jeanů šlo dolů jak ubrousky na kůži, tak čističem od želvy. A nejvíc strachu mám, když zaprší a žena má čerstvě nabarvenou hlavu. To měla kolem ramen radši ručník. Ale ten by měla stejně, protože to nejde vyprat ani z oblečení.

Další auto budu objednávat zase se světlou kůží.

Editováno: , autor: Delphin
  • o 8 měsíců později...
Vloženo

Aha, to jsem si myslel. Tzn. že ovšem ty různé části by se měly ošetřovat různými přípravky, ne? I když já to tedy patlám celé přípravky na pravou kůži (čistič + výživa).

Vloženo
V 11. 8. 2021 na 15:36, DavesMan napsal:

Aha, to jsem si myslel. Tzn. že ovšem ty různé části by se měly ošetřovat různými přípravky, ne? I když já to tedy patlám celé přípravky na pravou kůži (čistič + výživa).

Tak presne to robim aj ja 

• o 2 týdny později...
Vloženo

ahoj, máte někdo tipy, čím a jak často tyhle béžové sedačky ošetřovat? doteď jsem měl textil, tak tam jsem to moc neřešil. dík!

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...