Prosinec 5, 200915 r aa bojler udelal vtip. Ok doplnuji, na brzdu dupni nekde, kde budes siroko daleko sam.
Leden 13, 201015 r Ahoj, chtěl bych se zeptat. Mám FABII II a už 2 dny mi při otáčení auto - plnej rejd trochu hučej-drhnou destičky. Dělalo to před Vánocema už jak slezl sníh a těd se to objevilo znova, když se solí. Myslíte že je možný aby na to nějak působila ta sůl se solí?
Leden 15, 201015 r Asi jsem to nějak nepochopil, ale nevím, jaký vztah má plný rejd a brzdové destičky. Můžu říct, že nedávno jsem měl podobný případ, ne-li stejný. V pátek jsem docela hodně jezdil po městě, pak to celý víkend stálo a když jsem jel v pondělí, tak při brzdění, to byl takový hluk, jako když něco o něco nezvykle drhne Stačilo, ale vícekrát sešlápnout prudčejc brzdu a pak to už bylo normální. Pravdou je, že zřejmě tam ulpěla buď teda ta posypová sůl a vytvořila na kotoučích film, a nebo tam byla nějaká námraza. Teď už je to zase v pohodě. Otázkou je jestli ti to dělá jen ráno, když auto celou noc stojí a pak to přestane, anebo, to dělá pořád. Ještě jsem někde četl případ, že se mezi kotouč a brzdové destičky dostal kámen (rovnou křemen) a tak blbě se tam zapříčil, že to způsobovalo drhnutí až skřípot, zjistilo se to až v servise. Pravdou je že pokud ti něco drhne při plným rejdu, tak to opravdu může být led v podbězích. Zkus s tím zajet na delší dobu do podzemní garaže, ať to odtaje a pak uvidíš. Kdyby jsi měl nějakou vážnou poruchu na brzdách nebo se servem, určo by na to reagovaly kontrolky v autě. Tak přeji, ať je to jen ten led
Leden 15, 201015 r Děkuju ti. No když to do rána stojí v garáži a vyjedu a vyzkouším to tak to nedělá ale když dojedu do práce cca 15 km tak to zase dělá asi to bude mít spojitost stím počasím, jinak by to dělalo asi pořád. V servise mi poradili to vystříkat vapkou ale neslyšeli to protože jako naschvál to před nima nedělalo. To si člověk příjde jako blázen Upraveno Leden 15, 201015 r od Blacky Pravidla rikaji- necituj posledni prispevek!! Posledni varovani, jinak to budu rovnou mazat :o(
Leden 15, 201015 r To Makyn 20: Dneska jak jsem jel z práce, tak jsem zaslechl něco podobného, co jsi tu popisoval. Vždycky, když jsem otočil kola, ozývalo se takové drhnutí. Protože jsem jel nakupovat, tak auto stálo cca 2h v podzemní garáži a když jsem k němu přišel, tak jsem viděl, jak velké kusy jakési srajdy ležely pod autem. Auti jsem ještě jednou obešel a představ si, že za předním kolem byl uvolněný velký zmrzlý balvan te srajdy a bylo na něm vidět, že je ze strany kola hoblovaný, tak jsem jej doslova vysekal a od te chvíle už je zase klid. Tak se mrkni, jestli náhodou něco podobného někde nemáš.
Leden 16, 201015 r Help pánové, tak jsem dl auto na hever a nikde není sníh ani led. Jel jsem to vyzkoušet a po cca 8 km to zase trochu drhlo. Nemůže se tam něco dít, když se natlakujou brzdy? ale to je asi blbost co? to asi má spíš spojitost stím pískem a solí. Bohužel to nemůžu vystříkat protože jsou - 2 stupně. Nebo jestli není spíš v nějakejch kloubech marast protože destičky by to snad dělali i při tom kdybych jel rovně
Leden 16, 201015 r Tak těd jsem to ještě 3x zkoušel a už to nic nedělalo ale před tím 3 dny jsem z toho nějakej rozpačitej
Květen 27, 201015 r Zdravicko, mam dotaz. Mam aktualne najeto 43000km, autu budou na zacatku cervence 2 roky a bude se menit brzdovka. V rodine je jeste jeden mladsi R z podzimu 2009 s najetymi par tisici. Kdyz jsem preparkovaval auta, vsiml sem si jedny veci - pri lehouckem dupnuti na pedal brzdy novejsi auto ihned stoji, moje k zastaveni potrebuje zaslapnuti pedalu. Novejsi auto ma brzdy FSIII, starsi C54 - tzn. nemelo by byt novejsi nijak technicky zvyhodneno, spis naopak. Otazka: je to opotrebovanim kotoucu/desticek, opotrebovanou brzdovkou a nebo auto musi chte nechte bez ohledu na okolnosti pri jizde krokem pri trknuti do pedalu stat - tzn. zavada?
Květen 27, 201015 r Ty jo to těžko říct. Ono je taky otázka co je lehké zašlápnutí, to je strašně relativní pojem pro každýho člověka. Pokud normálně jedeš a zašlápneš brzdy a auto stojí tak bych to neřešil, samozřejmě tam je nějaká dráha a nezastavíš okamžitě
Květen 28, 201015 r bojler: Je to tim, ze FSIII a C54 jsou proste rozdilny trmeny. Nemuzes cekat, ze se budou chovat naprosto stejne. Mam moznost ruzne stridat m.j. FI (FSII), FI (FSIII), FII (C54) a FII (FSIII) a kazdy auto je pocitove jiny. Pokud to auto normalne brzdi, neresil bych, ovlivnuje to hromada parametru vcetne desticek a kotoucu. Sice se treba jedna o jedno cislo dilu, ale kazdej dil ma toleranci a rozdily v sarzich.
Květen 29, 201015 r Auto brzdí, nepociťuju nějaký zhoršení za běžnýho provozu. Proto mě to docela překvapilo.
Červen 1, 201015 r Kdyz jsem preparkovaval auta, vsiml sem si jedny veci - pri lehouckem dupnuti na pedal brzdy novejsi auto ihned stoji, moje k zastaveni potrebuje zaslapnuti pedalu. Tak presne tento "problem" mam aj ja. Uz som to dal par krat pozerat v servise, ale vysledok je stale rovnaky kukaju na mna ako na .... . Dnes idem vymenit konecne zadne kotuce , kedze po minulorcnej akcii v servise je jeden prehriaty a ja uz nemam chut cakat kedy sa to rozpadne (uz zacal sa rozpadavat povrch na nom).
Červen 8, 201015 r kuci dotaz : Auto dvouletka 1,4 16V nalítáno 52tkm - jezdim dlouhý trasy - více méně svižněji ( rozhodně ne brzda - plyn ) Začalo se objevovat , necham ručku dýl to stojí a ráno mám "přimrzlé brzdy" venku je teplo +10 , když se rozjedu cejtim jak to škubne + rána a pak se normálně pustěj a vše šlape jak má. Je to normální jev? Přece jen mám 8tkm do brzd
Červen 8, 201015 r "Normální" to je protože se ti připečou jakoby zadní prasátka v bubnu a pak když to rozjíždíš tak se to uvolní. Zkus jeden den nezatahovat ručku a uvidíš, že to nebude dělat:-)
Červen 9, 201015 r jj presne. A nebo zkus tu rucku nezatahnout az na krev. ( pokud to nahodou delas).
Červen 21, 201015 r Měl by být podle TZ větší brzdový válec, dále nová verze ABS/ESP (8.0 ->8.2). Podle všeho se ve verzích 63kW benzin a 66kW diesel při vybavení ESP nedávají už navíc kotoučové brzdy dozadu. Upraveno Červen 21, 201015 r od bojler
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.