Srpen 24, 200817 r PO dlouhém úvažováním jsem se do toho konečně pustil... mám to v autě 14dnů najeto 1400km a uplná pohoda... 9l 100km a to si jízdu patříčně užívám přestavba sice vyšla na 35 klacků, ale to se určitě časem vrátí 400 km za 550kč a když ne tak aspon za stejné prachy více muziky
Leden 14, 200916 r Jen se zeptám. Octy 1.8 20 V co měly 92kW jsou bez turba? Teď mám v tom trošku zmatek. A pokud je 1.8T těch 118kW, tak na plyn, nepozorujete někdo snížení výkonu? Několik rádoby chytrých lidí se mi snažilo vysvětlit, že plyn do turba "nepasuje", protože to sníží výkon až o 40%. Tak proto se ptám. Zdála se mi to nějaká blbost a jak vidím ty zkušenosti, tak pokles veškerý žádný. Takže chytrolíni tomu asi nerozumněli.
Leden 14, 200916 r Mám AGN, tedy bez turba a mohu tě ujistit (pokuď jde o sekvenční systém) že úbytek výkonu je zanedbatelný. Nedej na znalce ale na praktiky.
Leden 15, 200916 r tak, tak... já mám plyn v eReSu, chip Sportmotor... Pokles ve výkonu sem nezaregistroval
Leden 15, 200916 r Právě, nejlepší je dát na zkušenosti a praxi, než na nějakou teorii od někoho, co to třeba někde slyšel. Já třeba počítal s tím, že snížení výkonu je 5 - 10%, ale nevím, jelikož mám 1,9 TDi, ale nemít ji, tak jdu určitě a jedině do 1.8T LaK + LPG. To je nádhera. A ještě k tomu v kombíku, no co dodat??? Asi není co. . .
Únor 5, 200916 r Mám 1,8T s LPG ,jede super, za 40000km žádný problém pokud pominu repas vstřiky v záruce kvuli nekvalitnímu plynu
Únor 16, 200916 r LPG never more... Někde tady je diskuse o 1,8 92kW, tak si pohledejte a počtěte. Já už s plynem nechcu mít nic společného. Jezdí to sice levněji, ale rozhodně ne levněji než nafta, ale každopádně jsou to problémy. Nafta jezdí levně a nejsou trable. Tak proč se vysírat s LPG? LPG má určitý omezení, nepohodlí a je to zdroj technických problémů. Stačí si projít na netu nebo tady na fóru projet do historie a fakt je, že problémy jsou. Naprosto zbytečně. Nafta jezdí za cca stejný love, v našem případě já jezdím s TDI levněji. Ale za ty "problémy" i přemýšlím o vymontování LPG. Tímto u mně asi benzín definitivně skončil. zdarec..neches vymontovat LPG ze svyho auta? ja bych mel zajem
Únor 18, 200916 r Asi jsi trefil na špatnou firmu, nebo spíš zařízení, já mám osobně na svém BRC Fast s japonskými vstřikovači /najeto 139000km/ a vůbec žádný problém, origo vstřikovače BRC vydrží i 250000 km bez šáhnutí/ověřeno ,čerpání různě po celé ČR/, takže nevím co tam máš, asi něco hodně laciného.....
Únor 20, 200916 r koupit si 1,8T a jezdit na LPG to je jak krasnou babu strkat do pytle Tak to si nemyslim...sam mam OI AUM 110kW a namontovane LPG a je to parada...
Únor 21, 200916 r Podle mýho je cpát lpg do turbo benzinu ta sama "zvrácenost" jako kydat do tdi slunečnicovej olej, nebo řepkovej..... to je jedno no prostě to co že.ete v McDonaldu. Ale je pravda že každé má svoje....... buďte s tím spokojení, ať vám to slouží. Já vám to v žádným případě neberu
Únor 21, 200916 r Nechcem nikoho urazit ani nasr...t, podla mna je 1,8 20V Turbo jeden z najpodarenejsich motorov co sa do Octaviek daval, ak nie uplne naj,... a "kastrovat" ho plynom je poriadna zvratenost!!! :feve: Ked chcete jazdit lacno preco nejdete do SDI??? Proste z "lasky k motoru" a k tym nasim obzvlast, si uzivam pocit z jazdy na benol v mojej Octe a nechapem ludi, ktori to za tazke prachy kastruju na LPG!!!
Únor 22, 200916 r omlouvá tě pouze to, že nevíš o čem mluvíš, kouzlo je v tom užívat si kvality motoru a neřešit kolik km mám před sebou, já beru plnou za šest stovek, ty za tisíc dvěstě a propo nerozumím pojmu užívat si jízdy na benál, mě je jedno na co jedu, ale není mi jedno jak jedu, pokuď sedneš do auta s plynem, tak na co právě jedeš nepoznáš, holt technika dnes již krapet postoupila (taky to není úplně levná záležitost při instalaci) ale výsledek stojí za to, to ti tady potvrdí ostatní
Únor 22, 200916 r omlouvá tě pouze to, že nevíš o čem mluvíš, kouzlo je v tom užívat si kvality motoru a neřešit kolik km mám před sebou, já beru plnou za šest stovek, ty za tisíc dvěstěa propo nerozumím pojmu užívat si jízdy na benál, mě je jedno na co jedu, ale není mi jedno jak jedu, pokuď sedneš do auta s plynem, tak na co právě jedeš nepoznáš, holt technika dnes již krapet postoupila (taky to není úplně levná záležitost při instalaci) ale výsledek stojí za to, to ti tady potvrdí ostatní No mozno mas pravdu, sice mam s plynom skusenost, ale iba z kamaratovej firemnej Felicie, klasika motor 1,6, na benzin slapala pekne, ale akonahle sa to preplo na plyn, tak to bolo lenive, zle to slo do otaciek, obiehanie kamiona = smrt v ociach,... Ale beriem ze technika odvtedy asi pokrocila (ta Felda mala plyn zariadenie r.v. 1999), takze mozno to Inziniery trosku vychytali a jazdi sa s tym lepsie,... Ale v kazdom pripade, nemyslim si ze to ma rovnaky tah ako benzin, urcity ubytok "zivosti" tam urcite bude, vyplyva to uz z rozdielnych fyzikalnych vlastnosti plynu a benzinu (vybusnost, teplota zapalenia, ...) PS: jazdim za firemne, takze rozdiel 1200/600 za plnu nadrz neriesim a lejem tam 100 oktanovy benzin,...
Únor 23, 200916 r PS: jazdim za firemne, takze rozdiel 1200/600 za plnu nadrz neriesim a lejem tam 100 oktanovy benzin,... Tahle poznámka mi nedala a mám potřebu reagovat. Rozhodně ne každý je v situaci, kdy nemusí řešit za kolik jezdí (což se ale nemusí vylučovat s tím, že si chce zajezdit svižně), protože nemá to štěstí jezdit za firemní, takže tahle poznámka je tak trošku mimo. Sám v současné době řeším, zda dát do své 1.8T plyn, jelikož ceny benzínu zase rostou a dělá mě to trochu vítr v peněžence, tak by mě zajímalo, jaké konkrétní LPG systémy jsou v tomhle motoru vyzkoušené a bezproblémové, abych případně nešlápnul mimo a nebyl pak nas...ej?
Únor 24, 200916 r Pokud chceš opravdu něco kvalitního tak mezi nejlepší značky suverénně patří Landi Renzo Omegas, další velice spolehlivé je BRC SQ s novými ŘJ Plug Drive( čekáme na české programy), více na www.brc.it, aby někdo neřekl, že si dělám reklamu, dělám, co by ne, vycházím ze 14 letých zkušeností, pokud bude někdo chtít podrobnější informace, číslo na mě najdete na mých stránkách..............
Únor 25, 200916 r Pokud chceš opravdu něco kvalitního tak mezi nejlepší značky suverénně patří Landi Renzo Omegas, další velice spolehlivé je BRC SQ s novými ŘJ Plug Drive( čekáme na české programy), více na www.brc.it, aby někdo neřekl, že si dělám reklamu, dělám, co by ne, vycházím ze 14 letých zkušeností, pokud bude někdo chtít podrobnější informace, číslo na mě najdete na mých stránkách.............. Díky za odpověď s užitečnýma radama. Od místní firmy montující LPG jsem dostal cenově docela zajímavou nabídku na Autogaz AC Stag 300. Tvrdil mi, že již jich pár do 1.8T namontoval a chová se to prej bezproblémově. Ty Stag 300 také montuješ, tak by mě zajímalo, zda ho můžeš do 1.8T doporučit, případně poradit na co si dát v kombinaci tohoto motoru a Stag 300 pozor? Je mi jasné, že Landi Renzo Omegas a BRC budou asi vymakanější, ale mě nejde o to mít to nejlepší, jen bych chtěl něco rozumě spolehlivého a minimálně problémového pro tento motor. Ještě jednou díky za rady. Upraveno Únor 25, 200916 r od carrot
Únor 25, 200916 r při výběru systému jsem toho načetl myslím celkem dost, na stag jsem narazil také a slyšel jsem většinou chválu a rozumnou cenu, sám jsem se ale vydal cestou raději nedělat kompromis a ve finále vybíral mezi brc a landi a zvolil jsem landi, mám sice atmosféru 1.8 (takže bez turba) ale zatím nelituji, najeto 15 tis. problém 0 ! slovy ž á d n ý pro mě bylo hodně podstatný netrávit po instalaci čas někde po dílnách při odlaďování systému či dokonce nějakých opravách a ... neméně podstatný je nejen jaký systém zvolíš ale kdo ho (a jak !) namontujte, aby se v případě problému k tomu postavil čelem a uměl to řešit (na instalaci jsem jel 200km)
Únor 25, 200916 r Já tam mám Tartarini a najeto 50 tis, zatím výměna zapalovacích svíček (klasika i u benzinu) a jeden elektromagnet na vstřiku (ale prý to bylo zbytečné) - neměl kalibrační přípravek a tak zkoušel - po zkalibrování bez závad. Upraveno Únor 25, 200916 r od nosal
Únor 26, 200916 r Už jsem to jednou popisoval u Fabiáků, ale ještě jednou, po dvou letech montáží asi takto.... STAG 300 se mi jeví jako dobré zařízení, mají teď udělané nové ŘJ, nové programy/minulý týden jsme měli zase školení/, ale mě se na tom nelíbí jedna věc- po montáži se musí najet benzínová křivka, která se uloží a podle ní se nastavuje LPG, to je vše OK, ale jak třeba najet auto, ktrré má 6 rychlostí a např. 350 kW? Ladil jsem tak např. VOLVO XC90, při rychlosti 180 km/h jsem ještě neměl ani napůl sešláplou klapku plynu, tudíž nedokonale najetý program, nakonec si to najížděl majitel sám a já seděl vedle, pak jsem časem zjistil, že s autem jezdila jeho žena/asi hrozným stylem, pod otáčkama apod./, takže nedokonalost vidím v tom, že se nedokáže přizpůsobit různým stylům jízdy/spíš výměně řidičů/, na tomto stylu jsou založeny skoro všechny typy zařízení- Lovtec, Tartarini, Stagy, pouze BRC a Landi Renzo pracují na jiném principu, auto se nemusí najíždět, pouze se na místě načte minimální zatížení, max./se světly, čerpadly,atd., prostě všechny spotřebiče co zatěžují a ovlivní podtlak vozidla-hodně zjednodušeně řečeno/, pak se načte zatížení mezi 3-4 tisíci otáčkami a to je prakticky vše/, pak udělám po 2000 tisících km doseřízení korekce a to je vše, pokud pak poletíš s autem po dálnici přes 200 nebo potáhneš za sebou 2 tunový vlek tak si Landi a BRC přepočítá zatížení a přidává si a ubírá jak potřebuje, v tom je ta výhoda, každého řidiče si "přečte" a vlastně se mu přizpůsobuje, spíš jeho stylu jízdy,žádné rozsvěcování elektroniky a dalších problémů,ostatní vychází pořád z té první najeté křivky benzínu, navíc výdrž plynových vstřikovačů u BRC a Landi několikanásobně převyšuje všechny ostatní... to je minimum kterým jsem chtěl nastínit činnost plynu, je to na dlouhou a dlouhou diskusi.....
Únor 27, 200916 r Karle, takže můj "malý" problém: (mám 1,8T+Tartarini) jedu 130 po dálnici a prudce akceleruji - přejde to do benzínu a jak odstavím, vrátí se to do plynu (někdy i na dvojku, když to vosolím) - bez škubání, takže to nepovažuji za problém (prý to v tomto okamžiku nedokáže plyn "nakrmit", proto to jde do benzínu - je to tak? Nastavovali mi to tak, že celou tu tabulku hodnot (ve které se pohybuje nodrý "puntík") vymazal a nastavil na hodnotu (snad) 254 - a ty teď píšeš, ža se to musí "najet" - tak to mi asi nenajel...že
Únor 27, 200916 r OI 2.0 85KW lpg tartarini po dálnici 205km/h plyn krmi v pohodě Upraveno Únor 27, 200916 r od prether
Únor 27, 200916 r Pánové jedna technická, šla by na plyn předělat i OI 1,8T 4x4 nebo tam bude problém s Haldexem??? Nejsem v těhle běcech zas až tak zběhlý
Únor 27, 200916 r povím vám mít tááákovouhle bombu za prdelí není zrovna velkej pocit bezpečí kamaráde a už jsi zkusil vystřelit pistolí na nadrž benzínovou a plynovou? hádej která bouchne!!!!!!!!!!!!
Únor 27, 200916 r Pánové jedna technická, šla by na plyn předělat i OI 1,8T 4x4 nebo tam bude problém s Haldexem??? Nejsem v těhle běcech zas až tak zběhlý nevim ale když tak se zkus zeptat tady http://www.fedorauto.cz/. Já jsem tu dělal už 4 auta a max spokojenost
Únor 27, 200916 r Zajimalo by me kolik takova O1 1,8T zere toho plynu??? nebo 1,8 a 2,0 bez turba??? ahoj no ta moje 2,0 žere tak 9 litru.......musel jsem se naučit s ní jezdit, nebot jsem přešel z felicie 1,3 na octávku 2,0 a ze začátku žrala 10 litru PLYNU!! a le ted už za 9 litru plynu- cca 13,30 kčza litr
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.