marskama Vloženo 2. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2022 (editace) Pokud chcete vzadu vypnout ofuk úplně, musí se sklopit větráky maximálně do strany, aby neprocházel žádný vzduch (teď z hlavy nevím, jestli vpravo nebo vlevo). Moje holky to vzadu přes léto vypínaly, protože jim nevyhovovalo pouštění studeného vzduchu. Jinak jedu stále na "auto" nastavení klimatizace. Scala rozhodně nemá třízónovou klimu, to prodejce určitě "kecal" 😉. Editováno: 2. Říjen 2022, autor: marskama 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 2. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2022 Před hodinou, lenkauhlir napsal: Jak tam teda regulujete tu teplotu? Otázka trochu mimo - většina dnešních aut má dvouzónovou klimatizaci. 1. zóna = řidič, 2. zóna = spolujezdec. Do které zóny patří cestující vzadu? Nejlogičtější by bylo, že do 2. zóny (tedy nastavení (teploty) probíhá vepředu voličem vpravo). Nebo jsou zóny řidič + cestující vlevo a spolujezdec + cestující vpravo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 2. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2022 před 2 hodinami, lenkauhlir napsal: Ale co mě trápí - jak regulujete vzadu teplotu ? Mám v tom Amundsen. Vzadu mám jenom USBc a není tam žádný kolečko na zapnutí / vypnutí ofuku. Když dam Menu na Climatronixu (automatický), tak tam mám ikonku sedaček - Vpředu. Klikám na ni jak blbec, aby mě to pustilo i dozadu a nic. Tak jsem vypla sync, ze třeba ted mě to pustí dozadu - nic. Tak jsem tam dala manuální režim - nic 🤣 Zřejmě tam není třízónová klimatizace. Pouze dvouzónová. Jinak by bylo ovládání i vzadu. A jestli se nepletu Scala ani třízónovou neměla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 2. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2022 Potvrzuji. Klimatizaci vzadu Scala nemá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 2. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2022 před 40 minutami, bouchy napsal: Otázka trochu mimo - většina dnešních aut má dvouzónovou klimatizaci. 1. zóna = řidič, 2. zóna = spolujezdec. Do které zóny patří cestující vzadu? Nejlogičtější by bylo, že do 2. zóny (tedy nastavení (teploty) probíhá vepředu voličem vpravo). Nebo jsou zóny řidič + cestující vlevo a spolujezdec + cestující vpravo? Ano, jedna zóna je levá část interiéru, druhá je pravá část interiéru. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marskama Vloženo 2. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2022 Takže zavřít lze otočením regulátoru ke středu (mimochodem, je to na něm i nakreslené) 😉. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lenkauhlir Vloženo 2. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2022 (editace) Moc dekuji. Upřímně tohle mě nenapadlo zkoumat, a to jsem to tam prolezla všude. Dost možná jsem to tam teď vypla, protože jsem byla zvyklá přesně ten jeden takhle dát doleva, aby to nefoukalo přímo na autosedačku. Editováno: 2. Říjen 2022, autor: lenkauhlir 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra16V Vloženo 2. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2022 (editace) @lenkauhlirnecituj příspěvek přímo nad sebou, navíc je tady téma o klimatizaci, takže zbytek věcí tady neřeš. Editováno: 2. Říjen 2022, autor: Ondra16V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 18. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2022 Ahoj da sa nejak nastaviť aby na paneli climatronicu ukazovalo na kółko fuka ventilator ? Mne to vobec neukazuje ale videl som vela scal z roku 2020 ako mam ja a tam to ukazuje . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Černohorák Vloženo 18. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2022 Standartně se ukzauje při manuálním režimu, jinak třeba aktivovat diagnostikou ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 18. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2022 mne to neukazuje ani pri manuálním režime . spytam sa na to v servise ked pojdem teraz v januari ale predpokladam ze to nebudu chciet aktivovat . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 16. leden 2023 Sdílet Vloženo 16. leden 2023 nakoniec som si to aktivoval sam cez diagnostiku . je to taka somarinka ale nechápem prečo to nie je aktivovane od vyroby na kazdom aute bez toho to tam vyzera divne ten display ked nic dokopy neukazuje . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 3. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2023 Dnes jsem zjistil, že moje manuální klima nechladí, auto je rv 2020, najeto 40tis. Kompresor jede, něco šustí v palubce, ale trubka od klimy v motoru není studená a orosená jako dřív a fouká z výdechů možná mírně nebo vůbec chladnější vzduch. Mám jet do autorizáku kvůli záruce, nebo nechat zkusit naplnit jinde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marskama Vloženo 3. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2023 Jednoznačně záruka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 3. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2023 (editace) Jsem si to myslel, už loni se mně zdálo, že míň chladí a syčí, snad to opraví okroužek a nebude v háji chladič, to by asi na záruku nevzali. Příští týden s tím jedu do autorizáku, tak jsem zvědav, jestli budu platit, nebo to bude na záruku. Editováno: 4. Červenec 2023, autor: vormen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 10. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2023 Řešil jsem na služební fabce r.v. 2021 najeto taky 40 tisíc. Syčelo. Nebyla tam náplň, jen 70g. Doplněno a funguje bez problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 10. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2023 Díky za odpověď, taky předpokládám, že se doplní a pojede, ale není mně jasný, proč náplň tak rychle unikla. Taky by mě zajímalo, jestli to půjde na záruku, nebo budu platit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 11. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2023 Na záruku nešlo, dělala se tlaková zkouška systému a vše v pořádku. Taky je možné z výroby bylo méně naplněno. Cena byla 3.500kč 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KennyMc Vloženo 11. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2023 Taky mi letos nešla klimatizace (na předchozím autě jsem za 9 let neměl žádný problém). Příčinou bylo poškozené těsnění a ztráta média. Opraveno na záruku. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 12. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2023 Tak služební auta se očividně platí a soukromé ne :) Nechápu, proč bych měl něco platit po 3 letech, to mně přijde fakt blbý. Min 5 let ty těsnění musí držet bez větších úniků. Mně už to málo chladilo před rokem tj. po 2 letech, ale klimu moc nepoužívám, tak jsem to neřešil. Zítra uvidím a napíšu, jak jsem dopadl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
legomaniak Vloženo 12. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2023 (editace) Mám Škodu Scalu 3 roky starou 1.6 TDI a letos mi chladila už jen velmi slabě. Už od novoty se mi zdálo že to slabě chladí. Tak jsem to dal do servisu a zjistili že tam chybělo 270 g chladící kapaliny. U žádného jiného auta se mi to nestalo. Ale tvrdili že v systému žádná díra není. Nejspíš tam dali z výroby málo kapaliny, ale to už jim nedokážeme takže jsem zaplatil 130 € 🤦🏼🙂. Editováno: 12. Červenec 2023, autor: legomaniak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 13. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2023 Ja som zobral auto zo včera. Po 4 rokoch mi nechýbalo skoro nič. Dal som naplniť pred dovolenkou. jedna klapka bola zpriečená, tak tú spravili okrem reklamácii iných vecí. Celkovo 25e ale v tom boli aj iné drobnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 14. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2023 Klima už funguje, měněny nějaké gumičky, oprava na záruku, takže jsem nic neplatil, maximální spokojenost. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 14. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2023 Po vcerajsku mozem skonstatovat, ze klima chladi tak isto ako predtym. To minimum co doplnili nic na vykone nezmenilo u mna. Este si musim pozriet nastavenia,lebo mam uz novsi soft klimy, ci vsetko je ako bolo. Po novom uz nemam intenzitu tym pasom na kraji ale 3 tlacidla pri automatike. V podstate i predtym boli 3 volby tym pasom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bennoch69 Vloženo 16. Května Sdílet Vloženo 16. Května Dobrý den , tak přispěju do diskuze se svým zjištěním. Mám Scalu již třetím rokem a na kontrole a dezinfekci klimatizace jsem byl 2x . V druhém roku provozu doplňovali v servisu 300g chladiva což bylo podle technika docela dost, ale klima chladila a test neprokázal netěsnost. Takže zřejmě už špatná náplň z výroby. Nyní jsem byl na druhé kontrole klimatizace a doplněno 98g což je prý v normě , chladivo má daný provozní úbytek. Ročně najezdím cca 10 000 km za každého počasí a auto parkuje venku. Druhý test opět neprokázal nějaký únik. Mluvil jsem o tom s technikem a řekl jsem mu , že dost často vypínám klimatizaci a jezdím na manuální provoz. Řekl mi , že jí mám nechávat pořád zapnutou a pouze regulovat teplotu , tím že jí vypínám tak by mohlo docházet nějakým způsobem k únikům chladiva ale nepochopil jsem co tím myslel. No uvidím příští rok jak dopadne kontrola klimatizace a pak uvidím , ale pokud test nezaregistruje nějaký únik , tak si budu muset doplnění v ŠA zaplatit ze svého. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.