Přejít na obsah

Fake výfuk u 4RS


IvosekUL

Doporučené příspěvky

Zdravím, máme novou Octavii rsku tdi. Samozřejmě už při pořízení vozu jsem věděl, že čoudí jen jeden výfuk. Je nějaká možnost úpravy aby foukali oba dva, která neovlivní tovární záruku vozu? Je to naše první nové auto takže osobně nemám vůbec zkušenost co se s vozem smí a nesmí aby nepadla záruka, takže se předem omlouvám jestli někomu tato otázka přijde vtipná. 

Editováno: , autor: IvosekUL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Možností je 😁. Důležité povědět, že krom efektu kouření z obou nedosáhneš vůbec ničeho jiného, auto živější nebude ani o píď, tolik k funkčnosti. Řešil jsem to stejné u minulé generace RS 4X4. Ale jak správně zmiňuješ, je zde něco jako záruka a neoprávněný zásah do vozu, úprava, která samozřejmě na první dobrou jakkoliv nesouvisí s ničím, co by mohlo reálně záruku ovlivnit a věřím, že může být řada prodejců, kteří řeknou, že to ničemu nevadí, chleba se začne lámat v momentě problému a jeho řešení a vždy je fajn poukázat na věci i zdánlivě nesouvisející, jen aby to servis nic nestálo a vyhnuli se. Na to je dobré pamatovat vždy ale při jakémkoliv zásahu. 

 

Pokud jsi ochotný tento "risk" postoupit, můžeme na další krok. U své ex jsem měl v merku FOX Exhaust https://www.fox-sportauspuff.de/index.php?language=en německá kvalitní firma, kde za fajn prachy, fajn produkt (25t s DPH cca + práce, izolační materiál atd. cca 30 tyček na exitu). Nyní, když to už čudí z obou stran máš možnost zachovat klid anebo přidat dunění (baryton) to řeší rezonátor. Pak je další možnost, namontovat verzi tichou bez rezonátoru a zvuk doladit uměle á la dieselová Mka od BMW nebo Skové Audi TDI a to zařízením, kde cena začíná na cca 30 000 Kč a můžeš zvuk měnit jak je libo, jsou tam předinstalované profily sportovních aut.

 

A nebo můžeš přijmout fakt, že nemáš sportovní auto, ale jen tu nesvižnější Octavii se kterou může být i zábava a to jak na suchu, mokru nebo sněhu a žít s tím, jak to je. Prostě smíření a za ty prachy, co do toho chceš vrazit si udělat výlety nebo cokoliv jiného, co Ti dá smysl. 

 

Ono v dnešní době, kdy už se výfuky z výroby nedávají téměř nikam, když nepočítám ostré verze, tak jejich slabší sourozenci jsou jen zaslepeni. 

 

Nechápej mě špatně, kdyby to čudilo z obou, sám bych uvítal, ale peníze, které to stojí vs risk/záruka vs to, co z toho budeš mít mi na konci už například mě osobně dnes nedává vůbec smysl.

 

Ohledně Fox výrobce, zatím mají v nabídce na OIV jen toto, počítám, že je jen otázkou času než bude i na TDI -> https://www.fox-sportauspuff.de/index.php?cName=car/skoda/octavia/nx/rs-c-1_429_433_3577_3578&language=en&  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...