Petr158 Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 mám Roomster 1,6 77kw a v TP mám zapsán maximální rozměr kol 6,5Jx16 ET43.Dá se na STK zapsat do techničáku i originální kola Arkos 6,5Jx16 ET38 ze Scouta? Jestli ano musí být k těmto kolům certifikát? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 ad 1)Ne,STK se zápisem ráfků nezabývá,pouze provádí kontrolu dodržení podmínek stanovených při homologaci ráfku.Samotný zápis provádí obecní úřad s vyšší právní působností na základě dokumentů TUV včetně překladu a typového listu. ad2)Žádné originální kolo nelze legální cestou dopsat do technického průkazu.Takové ráfky lze legálně použít pouze na vozech,které mají ráfky daného rozměru zapsané z výroby.TUV ani typové listy na originální ráfky neexistují,protože jsou homologované na konkrétní model vozu,v některých případech hraje roli i konkrétní motorizace motorizace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 8. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2011 i originální kola ArkTos 6,5Jx16 ET38 ze Scouta? Jestli ano musí být k těmto kolům certifikát? Jakože bys měl certifikát na to, že ty kola nejdou na Roomstera namontovat? Je tam jiná rozteč šroubů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 8. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2011 ale arktos jsou originalni kola ktere se davaji na F2 a R Scout a maji spravnou roztec 5x100. ale nezapises je do technicaku jinak nez pres typovi list na jinci kola ve stejnem rozmeru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 8. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2011 Pardon, ve spechu sem zamenil za Proteus z OII. Nenapadlo me, ze nejsou v TP jako mozna kola ta, ktera se na R normalne davaji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr158 Vloženo 8. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2011 díky za vysvětlení..to si je pořizovat teda nebudu:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaNx Vloženo 13. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2011 mam takovej asi blbej dotaz kdyz mam 14,a koupil bych 16, tak treba na 1 by mi to jakoby vice takhlo? myslim tim ze ty 16 se asi nebudou tolik prokluzovat? je v tom nejaky rozdil a nebo je to jedno? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 14. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2011 skus sa vyjadrit zrozumitelnejsie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 14. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2011 no, dynamika sa ti zhorsi, kedze 16" disky su o dost tazsie ako 14" + pripocitaj o 4cm sirsie pneu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaNx Vloženo 14. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2011 no myslel jsem to jako ze mi to nebude tolik hrabat a misto toho se sila prenese lepe kvuli vetsi plose kol? no a kdyz ted mam plechace 14 a pak by to byly 16 hlinikace?vyrovnalo by se to? nemam moc predstavu kolik vazej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 14. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2011 Tak len pre predstavu - 15" plech na Octavii vazi priblizne 8,2 kg a 16" alu vazi 9,6 kg... A u Fabie to bude podobne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 14. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2011 14" plechac + pneumatika bude vzdy lahsi ako 16" zliatinovy disk + pneumatika. Na zimu je preto vzdy vhodnejsie pouzit plechace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyssek Vloženo 14. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2011 Na zimu je preto vzdy vhodnejsie pouzit plechace. vždy? myslím že není důvod na zimu nepoužít alu kola Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David C3 Vloženo 14. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2011 já bych teda plachy taky nechtěl. Dnes se dají koupit alu kola za dobré ceny... Na Yetim jezdím v na alu a bez problémů tak mám i alu na Fabii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaNx Vloženo 14. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2011 (editace) no me jde spise o pristi rok na jare..,na zimu urcite radeji 14 na plechu me osobne se libi hodne tyhle http://shop.autosport-kucera.cz/products/kolo-z-lehke-slitiny-comet-monte-carlo-cerna-metaliza/ jinak ten rozdil tedy nebyl tak veliky o cca 1,4 kg ale s tim prenesenim sily,kvuli vetsi sirce kola mam pravdu ne? Editováno: 14. Říjen 2011, autor: HonzaNx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 14. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2011 přesně tak jak psali kluci, nevidím problém jezdit na alu i v zimě. S klukama už máme několik zim zasebou a nezažil jsem žádný rozdíl, teda až na to, že alu vypadají lépe než plechy a dají se sehnat za přibližně stejné peníze. Kdyžtak nám vysvětli problém plechy x alu v zimě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 14. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2011 (editace) Ja v tom tiez nevidim problem v zime na alu, islo tu o to, ze 14"plechy (8 kg) budu urcite lahsie ako 16" alu. No pripadne rovnanie alu disku po skoku do diery v zime vyjde drahsie ako vyklepanie plechu. Editováno: 14. Říjen 2011, autor: akubus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 20. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2011 No spíš bych nic nerovnal a radši koupil nový disk. Litá kola jsou dneska výrazně levnější než dřív a přecejenom je to kus podvozku. Nebo to jde vyrovnat do původního stavu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 20. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2011 no jasny vyklepu plechac a bude to normalni. to ja bych ho vymenil jak pise Bojler. Zkuste se podivat na cenu dnesnich alu disku. Jinak zatim za tu dobu co mam F2ku tak jsem tam mel skoro porad alu, jen asi 15tis. plechy a jeste jsem nikdy nemel problem, ze bych rozbil alu. Ale urcite se da pekne roznejtovat jak alu tak plech. a jinak proc srovnavat 14 plech a 16 alu. 14 alu vazi taky cca. 8kg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pompeus Vloženo 12. leden 2012 Sdílet Vloženo 12. leden 2012 (editace) Zdravím Vím že se tu hodně diskutovalo o kolech na fabii II ale radši se zeptam,tak snad to nebude vadit. Budu kupovat Fabii 1,2 Tsi 77kw a chtěl bych k ní 16 palcový kola COMET 205/45 A chtěl bych se zeptat jestli 16" nejsou pro fabii moc. Má tu někdo 16 na své fábce? rád bych věděl vaše názory a rady. Díky Editováno: 12. leden 2012, autor: Pompeus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
voltys Vloženo 12. leden 2012 Sdílet Vloženo 12. leden 2012 (editace) Nejsou moc, Já je mám a spokojenost bezvadně seděj a parádně na fabce vypadaj. Jen to trochu na nerovné nozovce drncá oproti 15" http://forum.skodahome.cz/gallery/album/574-fabia-12-tsi-63kw/ Editováno: 12. leden 2012, autor: voltys Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. leden 2012 Sdílet Vloženo 12. leden 2012 myslím,že v tejto sekcii http://forum.skodahome.cz/forum/115-podvozek/ nájdeš ohľadom kolies informácií dostatok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 Pompeus: no treba si uvedomit, ze vyska profilu na 16" pre Fabiu je rovnaka ako 18" na Octaviu...ale ja by som do toho aj tak siel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 (editace) Mám lité patnáctky na zimu a lité šestnáctky na léto, rozdíl neznatelný. Není to sice Fabia, ale tam mně patnáctky přijdou stejné jako v R. Určitě bych se toho nebál. P.S. výška gumy je jedním z víc faktorů Editováno: 13. leden 2012, autor: bojler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 to ano, 18" na Octavii by teoreticky mali byt komfortnejsie, kvoli vacsiemu obvodu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.