Publikováno Leden 24, 20223 r Dobrý den, koupil jsem SIII, který cca půl roku stál. Při studeném startu ráno nahlásí chybu natáčení světlometů (AFS) a ať zkontroluji dálkové světlo (vše na jednom světlometu). Ujedu pár kilometrů, auto chcípnu, znovu nastartuji a chyba je fuč a stav vozidla je bez chyby. Funguje pak korektně i Smart light assist a vše okolo. Nápad na řešení? Děkuji Upraveno Leden 24, 20223 r od Ondra Šulc
Leden 29, 20223 r Neni slaby akumulator? Zrovna dneska jsem v rodine pomoci startovacich kabelu nahazoval motor a blikala kontrolka natacecich svetel.
Leden 30, 20223 r Autor Možné to je, auto jak píši stálo cca půl roku, ale slabou baterii nehlásilo. Nyní po týdnu intenzivního ježdění (cca 1000 Km) auto přestalo chybu vykazovat úplně.
Únor 3, 20223 r Auto umí hlásit slabý akumulátor (několikrát se mi to stalo když něco koduji atd tak mám zaple zapalování a po nějakém čase to nahlasi) ale když to nahlásí tak je stále schopen nastartovat auto. Moje zkušenost. Je pravda že jsem to nikdy nevidel hlásit během startování (napětí akumulátoru při startu spadlo az na 10,4V). Upraveno Únor 3, 20223 r od japok
Únor 7, 20223 r Když jsem nečekaně zůstal někde stát, tak to byla vždycky náhlá smrt. V jednom případě dokonce v létě, v druhém sice v zimě, ale po dlouhé cestě v rámci jednoho dne. U kodování to občas napsalo, to je pravda. Příspěvek jsem myslel tak, že auto neumí (spolehlivě) dát vědět, že je baterka před smrtí. A právě že někdy jsou projevy dané výpadky některých spotřebičů, jako je popisované tady.
Leden 10, 20232 r Zdravim dela mi to take. Nevite presne jak je mrtve? Jako jednotka startovani xenonu?
Listopad 11, 2024Lis 11 Chlapci ako ste dopadli tiez mam ten isty problem. Ak auto postoji cez noc rano mi po par metroch vypise chybu "Chyba natacania AFS atd.." a vzapati dalsiu skontrolujte dialkove svetlo v lavo, ak prejdem nejaky usek vypnem a po par sekundach zapnem motor potom uz cely den nemam problem. Opat ak auto postoji dlhsie tak zase po par metroch vypise problem AFS a nefunkcne lave dialkove svetlo. Na VCDS nemam ziaden log ohladom tohto problemu. Upraveno Listopad 19, 2024Lis 19 od Vlastisko
Únor 25Úno 25 Zdravim... Superb 140kw 4x4 2018...po rannom štarte sa svetlá nastavia/vpravo vľavo hore dole/keď zapnem diaľkové svetlá tak hneď vypíše chybu /skontrolujte ľavé diaľkové svetlo/chýba natáčania AFS/nesvieti len ľavé diaľkové svetlo...prejdem pár km alebo sa motor zohreje vypnem/zapnem a chyba zmizne /svetlo normálne funguje.... Chybu zobrazí až keď zapnem diaľkové...keď nezapnem tak nezobrazuje nič... Mal niekto podobný problém a vedel by mi poradiť čo s tým? Ďakujem Upraveno Únor 25Úno 25 od Becko349
Únor 25Úno 25 @Becko349 Příspěvek jsem přesunul do existujícího tématu o stejné problematice. Podle informací v tomto tématu bude asi levé světlo na výměnu, jinak snad slabá baterka.
Únor 25Úno 25 Batéria je nová takže tam problém nebude....LED pásik aj stretávacie svetlo je ok aj diaľkové svieti potom dobre... Nemôže byť riešenie iné? Napr úpravou softvéru....výmenou výbojky? Ďakujem
Únor 25Úno 25 Ešte k tomu obrázku vyššie .... Mne neukazuje poruchu light assist len tie žlté kontrolky
Duben 25Dub 25 Ja by som este k mojmu problemiku dodal ze na tom svetle kde mi permanentne hlasi chybu po studenom starte mam problem aj s led pasikom ze uz slabsie svieti ale len spodny pas.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.