OpelIns1 Vloženo 6. Února Sdílet Vloženo 6. Února a bacha na kamion, ktorý má nálepky na zadnej strane 50, 60, 70, 80, 90 kmh až ti auto zabrzdí na diaľnici na 50. Tiež som zvedavý ako sa vyporiada táto fičúra so zmenou pravidiel v SK od 1.4.2024 🙃 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 7. Února Sdílet Vloženo 7. Února No já tedy upřímně řečeno s tím až takový problém nemám. Spíš s navigací, která má třeba v Praze na Štěrboholské spojce 110. Nicméně je to pořád jen asistent a řídit musíš ty. A když zjistíš problém stačí jen ťuknout do páčky. A je jedno jestli tempomat vypneš, nebo prostě ťuknutím nahoru či dolu upravíš rychlost o 10 km/hod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dettektorr Vloženo 7. Února Sdílet Vloženo 7. Února (editace) Já s tím problém mám zásadní, bohužel. Protože to co píšeš je sice pravda, že je to asistent a řídíš ty a můžeš ho vypnout páčkou tempomatu, ale možná si ještě takovou situaci, kdy ti auto na dálnici z ničeho nic, začne razantně brzdit nezažil. A vážně to poslední co tě v tu chvíli napadne je zrušit páčkou tempomat. Jestli to chceš zkusit, vyraž na D6 se zapnutým prediktivním tempomatem. Stačí ti dojet na 3 exit v řadě. Uvidíš, co je to za legraci. A to o tom budeš vědět a budeš připraven reagovat. Když se ti to pak stane jinde, jsi v ten moment paralyzovaný, věř mi jezdím přes 50T ročně po celé ČR a EU. Jediné řešení je, tento asistent nepoužívat vůbec, tedy za mě, peníze vyhozené oknem. Ale jak jsem psal, aktivoval jsem si jen tu funkci free a vím, že za to nikdy nezaplatím ani halíř. Tady prostě škodovka failuje už minimálně druhou generaci vozidla. Nevim, jaké mapy má třeba Enyag nebo Superb, třeba tam je to jinak. Editováno: 7. Února, autor: dettektorr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 7. Února Sdílet Vloženo 7. Února před 25 minutami, dettektorr napsal: ....nebo Superb, třeba tam je to jinak ...neboj, u S III to mám obdobně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 7. Února Sdílet Vloženo 7. Února před 4 hodinami, dettektorr napsal: Já s tím problém mám zásadní, bohužel. Protože to co píšeš je sice pravda, že je to asistent a řídíš ty a můžeš ho vypnout páčkou tempomatu, ale možná si ještě takovou situaci, kdy ti auto na dálnici z ničeho nic, začne razantně brzdit nezažil. A vážně to poslední co tě v tu chvíli napadne je zrušit páčkou tempomat. Proto mám predikci průběhu cesty a povolené rychlosti v infotaimentu vypnutou. Používám jenom ACC. Nebavilo mě, že to plynule nedojíždí a vždy před nějakou změnou to až moc intenzivně brzdí. Taky kolikrát silničáři nechají zapomenuté značky... před 4 hodinami, dettektorr napsal: Jestli to chceš zkusit, vyraž na D6 se zapnutým prediktivním tempomatem. Stačí ti dojet na 3 exit v řadě. Uvidíš, co je to za legraci. A to o tom budeš vědět a budeš připraven reagovat. Když se ti to pak stane jinde, jsi v ten moment paralyzovaný, věř mi jezdím přes 50T ročně po celé ČR a EU. Za toto nemůže Škoda, ale poskytovatel mapových podkladů. Ty už jenom z množství cest a úprav po celém světě, nemůžou ihned reagovat na nějakou změnu. Proto existuje map creator, kde každý může upravit parametry silnice. Rychlost, popisný čísla, jdou i přidávat a editovat silnice atd. Stačí se registrovat. Bez registrace se můžeš podívat, kolik ta tvoje silnice má nastavenou rychlost a další parametry. Pak už je jen otázkou, jak dlouho bude trvat, než to někdo ověří a vloží do aktualizace podkladů. https://mapcreator.here.com/mapcreator/?site=global-skoda-consumers Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dettektorr Vloženo 7. Února Sdílet Vloženo 7. Února O te možnosti nahlášení změny jsem popravdě neuvažoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamoun Vloženo 7. Února Sdílet Vloženo 7. Února za mě to funguje úplně normálně. jezdím s tím na dovolenou vždy. ČR, Rakousko, Slovinsko, Itálie ... na dlouhých klidných nočních cestách neskutečný pomocník proti únavě. V Chorvatsku teda ne .. tam se to vypne .. a chybí mi to tam ... Samozřejmě jsem v pohotovosti a když brzí, přemůžu ho plynem. Když zrychlí, přibrzdím a zapínám znova. Případně koriguju manuálně. Málokdy se stane, že to spolujezdci nějak vnímají ... před zatáčkama to brzdí, hlásí zpomalení dopředu a nebrzdí prudce až za značkou .. před zatáčkami taky ubere .. jak píšu, za mě to rozpoznávání značek a prediktivní tempomat paráda. co mi chybí je, abych si nastavil někde +10km/h 😄 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cz_honza84 Vloženo 11. Února Sdílet Vloženo 11. Února Těch +10 km/h by bylo fajn, to by se mi také líbilo. Jinak adaptivní také využívám a i když to občas má v mapě špatnou rychlost, tak to dopředu informuje o tom, že se bude rychlost měnit a stačí přitáhnout páčku tempomatu k sobě a jede se dál původní rychlostí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.