michalklecka Vloženo 14. Únor 2022 Sdílet Vloženo 14. Únor 2022 Dobrý den, poslední dobou cca 3 měsíce se mi stává, že při nastartování nefunguje pomoc při parkování. Musím tak 2x až i 6x znovu nastartovat, aby senzory byly funkční. Reset SW nepomůže. Vždy to hlásí " porucha: pomoc při parkování " Bohužel při vyjíždění od baráku jedu na centimetry a zadní " pípáky" prostě potřebuji, jinak by mě to netrápilo. Vypozoroval jsem, že je to horší při teplotách okolo nuly. Odpoledne při odjezdu z práce, když je tepleji, to někdy dám na první nastartování. Také při zahřátém motoru s tím není problém. V servisu to již 3x řešili přeinstalací SW ale je to stále stejné. U O3 jsem nikdy neměl tento problém. Měl jste někdo podobný problém? A jak jste ho řešili? Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chloop Vloženo 14. Únor 2022 Sdílet Vloženo 14. Únor 2022 Tohle se může dít, pokud není baterie dostatečně nabitá. Zkusil bych jí zkontroloval, případně dobít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelInsi Vloženo 17. Únor 2022 Sdílet Vloženo 17. Únor 2022 u inteligentného nabíjania žiadna baterka nie je nabitá na viac ako 80% čo to je "dostatečně" ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chloop Vloženo 18. Únor 2022 Sdílet Vloženo 18. Únor 2022 To inteligentní dobíjení by mělo fungovat tak, že pokud je baterie plně nabitá, tak auto odpojí alternátor a používá baterii. Využívá potom momenty, jako třeba brždění motorem, k dobijení baterie. Pokud nabití klesne na 80%, tak by mělo baterii dobít zase do plna. Ale můžu se mýlit. Co je dostatečně je dobrý otázka. Na svojí O3 měla baterka lehce přes 12V a při každém startu auto otravovalo s tím, že nefunguje pomoc při parkování. Po plném dobití nad 13V, bylo auto spokojené. Ale to je O3. Tady to může být samozřejmě jinak. Dalším důvodem může být to, že se něco v autě neuspává a auto potom vybijí baterku i vypnuté. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lívyczech Vloženo 24. Březen 2022 Sdílet Vloženo 24. Březen 2022 V 14. 2. 2022 na 12:32, michalklecka napsal: Dobrý den, poslední dobou cca 3 měsíce se mi stává, že při nastartování nefunguje pomoc při parkování. Musím tak 2x až i 6x znovu nastartovat, aby senzory byly funkční. Reset SW nepomůže. Vždy to hlásí " porucha: pomoc při parkování " Bohužel při vyjíždění od baráku jedu na centimetry a zadní " pípáky" prostě potřebuji, jinak by mě to netrápilo. Vypozoroval jsem, že je to horší při teplotách okolo nuly. Odpoledne při odjezdu z práce, když je tepleji, to někdy dám na první nastartování. Také při zahřátém motoru s tím není problém. V servisu to již 3x řešili přeinstalací SW ale je to stále stejné. U O3 jsem nikdy neměl tento problém. Měl jste někdo podobný problém? A jak jste ho řešili? Děkuji. Stejný problém… než jsem si udělal čas zajet do servisu, tak jsem tuto závadu řešil následujícím zpusobem. 1) macknout start stop bez brzdy/spojky dole, počkat cca 10 vteřin a až pak nastartovat a závada se mi ani jednou neukazala. (ovšem když jsem na toto výše uvedené zapomněl, tak vždy při te větší zimě v zimě , se mi to skoro pokaždé ukázalo. ) 2) pokud jsem tedy zapomněl tak je nutné vylézt z auta, zamknout a následně odejít od auta na par metru , dokavad nepřestane na klíči blikat ta červená diotka. A pak je vše ok :-) v servisu jsem s touto závadou byl asi 2x, pokaždé nahráli nějaký jiný soft. A pak to přestalo. Jsem ve fázi , ze když zapomenu před startem udelat bod 1), tak se to občas (třeba 1 za měsíc ) ukáže ALE během par sekund to zmizí a vše funguje … aktualne mám teď nahraný , prý odladěnější starší soft. A musim říct ze je rázem vše ok. - CarPlay už na pohodu odezvy, - ta aplikace trafiction už naběhne hned na poprve - Start systému rychlejší. jsem po roce jakoby bez zasadnejsich problému . Verzi mám viz foto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.