ondrapikar Vloženo 14. Červen 2022 Sdílet Vloženo 14. Červen 2022 (editace) Máte doporučení na nějakou aku vrtačku? Ideálně prosím z vlastních zkušeností. Většinou práce v dílně, občas vrtání do kovu, apod. Měl jsem dlouho dewaltku, ale odchází a rád bych ji nahradil něčím zajímavým. EDIT: Nakonec jsem teda koupil podle doporučení https://www.ccbstores.cz/akumulatorovy-vrtaci-sroubovak-gsr-12v-30-06019g9002/ Editováno: 16. Červen 2022, autor: ondrapikar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomdlouhan Vloženo 14. Červen 2022 Sdílet Vloženo 14. Červen 2022 (editace) Parkside v Lidlu v kufru počkej na akci je za 2990 včetně příslušenství . Černá nová verze z novym motorem. Editováno: 14. Červen 2022, autor: Tomdlouhan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrapikar Vloženo 15. Červen 2022 Autor Sdílet Vloženo 15. Červen 2022 20 hours ago, Tomdlouhan said: Parkside v Lidlu v kufru počkej na akci je za 2990 včetně příslušenství . Černá nová verze z novym motorem. Vypadají docela zajímavě, otcovi to nářadí vydrželo poměrně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 15. Červen 2022 Sdílet Vloženo 15. Červen 2022 To je hodně obecný dotaz. Potřebuješ skladnější vrtací šroubovák, nebo univerzální vrtačku, která utáhne téměř cokoli? Potřebuješ i vrtání s příklepem? Jaký by měla mít výkon (kroutící moment, průměr vrtání do kovu)? Pokud máš na vyloženě hrubou práci větší nářadí, tak osobně mám výbornou zkušenost s Bosch Professional 10,8V vrtačkou s malým Li-ion akumulátorem. Současná náhrada by byla asi GSR 12V-30? Perfektně se s tím dělá a je to na furt. Na domácí kutilství ideál. Dělá se s tím tak dobře, že jsem se vybavil i dalším nářadím z této série, přestože ceny nejsou zrovna lidové. Ale zase jak má jednou člověk jednu, dvě nabíječky a několik akumulátorů, už to není tak hrozné, protože kupuje jenom holé nářadí. Několikrát jsem to kotě v příbuzenstvu půjčil a dělá se s ním tak dobře, že si někteří pořídili vlastní, třeba rovnou i ve verzi s příklepem. :) Nevím, jestli novější modely Bosch nešidí, jak je dnes bohužel všeobecným zvykem, nejvíc právě u nástupců dobře hodnocených produktů. Co se týká Parkside z Lidlu, tak pár věcí odtud mám a k prozatímní velké spokojenosti sem tam používám. Co jsem vysledoval, u věcí s hrubší mechanikou není radno nakupovat nové modely, ale vždycky je dobré počkat na recenze od lidí, co si to koupili a nějakou dobu používali. Dá se tam koupit za lidovku dobré nářadí s fantastickým poměrem cena/kvalita, ale i šmejdy (záhy se rozpadající převodovka bouracího kladiva apod.). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrapikar Vloženo 16. Červen 2022 Autor Sdílet Vloženo 16. Červen 2022 (editace) On 6/15/2022 at 2:18 PM, JayBee1 said: To je hodně obecný dotaz. Potřebuješ skladnější vrtací šroubovák, nebo univerzální vrtačku, která utáhne téměř cokoli? Potřebuješ i vrtání s příklepem? Jaký by měla mít výkon (kroutící moment, průměr vrtání do kovu)? Pokud máš na vyloženě hrubou práci větší nářadí, tak osobně mám výbornou zkušenost s Bosch Professional 10,8V vrtačkou s malým Li-ion akumulátorem. Současná náhrada by byla asi GSR 12V-30? Perfektně se s tím dělá a je to na furt. Na domácí kutilství ideál. Dělá se s tím tak dobře, že jsem se vybavil i dalším nářadím z této série, přestože ceny nejsou zrovna lidové. Ale zase jak má jednou člověk jednu, dvě nabíječky a několik akumulátorů, už to není tak hrozné, protože kupuje jenom holé nářadí. Několikrát jsem to kotě v příbuzenstvu půjčil a dělá se s ním tak dobře, že si někteří pořídili vlastní, třeba rovnou i ve verzi s příklepem. :) Nevím, jestli novější modely Bosch nešidí, jak je dnes bohužel všeobecným zvykem, nejvíc právě u nástupců dobře hodnocených produktů. Co se týká Parkside z Lidlu, tak pár věcí odtud mám a k prozatímní velké spokojenosti sem tam používám. Co jsem vysledoval, u věcí s hrubší mechanikou není radno nakupovat nové modely, ale vždycky je dobré počkat na recenze od lidí, co si to koupili a nějakou dobu používali. Dá se tam koupit za lidovku dobré nářadí s fantastickým poměrem cena/kvalita, ale i šmejdy (záhy se rozpadající převodovka bouracího kladiva apod.). Čím univerzálnějším, tím lepší :D Příklep nepotřebuji. Právě v těch údajích se moc nevyznám, tak se ptám na fóru. Ta Boschka vypadá dobře, mám od nich flexu a ta funguje na jedničku. Navíc jsem ji našel ve slevě, tak jsem ji rovnou objednal. Díky moc Editováno: 16. Červen 2022, autor: ondrapikar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 16. Červen 2022 Sdílet Vloženo 16. Červen 2022 (editace) Ja bych ti doporucil Makitu. Naradi na cely zivot. Mozno i to je drahe ale vyplati se to. Makita vydrzi vice nez 10 parksidu z lidla . Pri kupovani podivej ktera vrtacka/sroubovak ma plechove ozubeni. Jestli ma plastove ozubeni to nekupuj. ho.vno to vydrzi a hned budes muset kupovat nove. Ted' spousta vyrobcu dela plastove ozubeni, pres to elektro naradi rychle odchazi. Takovou praktiku pouziva bosch a jine znacky. Pro mne plast neni tak dobry jako plech. Mam styk s ruznym plastem a vim co rikam. Plast je vzdy plastem a plech plechem. https://katalog.makita.cz/kategorie/akumulatorove-stroje/vrtaci-sroubovaky/li-ion-18v/ Editováno: 16. Červen 2022, autor: TOMUS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomdlouhan Vloženo 17. Červen 2022 Sdílet Vloženo 17. Červen 2022 Ahoj. Makita ano ,ale v případě že se živí nějakým zaměstnáním které vydělává u tu vrtačku k tomu potřebuje. Pokud to má na doma a třikrát za měsíc ji vezme si ruky je to dle mne hooodne dráhy . Za cenu jedny Makita mam 5 kufru z Lidlu i z příslušenstvím. S mimo jiné máma záruku a Lidl nemá problém opraví nebo vrátí peníze není co řešit. Lidl je pomalu na každým rohu reklamace není problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra16V Vloženo 17. Červen 2022 Sdílet Vloženo 17. Červen 2022 @ondrapikar necituj příspěvek přímo nad sebou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 17. Červen 2022 Sdílet Vloženo 17. Červen 2022 Mal som možnosť porovnať tú Bosch s Parkside. No Bosch by som si už nekúpil za tú cenu toho zvladne len o málinko viac (myslím výkon, vydrž, ergonomia). Bosch som zohnal za 125€ a parkside 35€ (teraz možno stojí viac, ja hu mám tri roky už). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 18. Červen 2022 Sdílet Vloženo 18. Červen 2022 (editace) Už 3 roky? :D Ta moje modrá Božena je z 2008 a dodnes výborně drží i oba akumulátory, co k ní byly. 14 let a spousta práce – takhle se získávají spokojení zákazníci! Ale jak říkám, tuhle už dávno nedělají a ty nové nemusí být nutně stejná kvalita. Chce to číst recenze. Mimochodem, ještě mám od modrého Bosche SDS příklepovku, která je ještě starší a jeden čas sloužila i k řemeslu a funguje bezvadně. Modrý Bosch je (by měl být) zkrátka evropská Makita. No a když je řeč o Makitě, tak 12V Makitu mám taky. Oproti Bosch Professional na první pohled a bohužel i pocit low cost (což daný typ asi v rámci značky byl). Není lepší vůbec v ničem. Snad jedině že díky velkému překážejícímu akumulátoru nehrozí, že by vyklouzla z ruky. Není silnější ani nemá větší výdrž (teď už vůbec ne), Ni-Cd aku vyžaduje péči a stejně má proti Li-ion životnost na houby. @Tomdlouhan Ano, záruku máš, ovšem pokud se dostaneš do situace, kdy potřebuješ nutně něco udělat (ideálně třeba nějakou přípravu pro řemeslníky, kteří už ti stojí za zadkem), mašina ti kiksne a náhradu nemáš, je ti záruka k ničemu, o čemž se přesvědčila řada lidí, co si pořídili výše naťuknuté Parkside bourací kladivo. Prostě to není vždy jenom o ceně a pokud někdo ty prachy má, proč si rovnou nepořídit něco lepšího? Ale co vím, pár lidí to skutečně dělá tak, že si místo jedné lepší mašiny koupí v Lidlu dvě a když jedna chcípne, mohou pokračovat v práci s druhou. Taky řešení. Editováno: 18. Červen 2022, autor: JayBee1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.