iMe1980 Vloženo 27. Květen 2022 Sdílet Vloženo 27. Květen 2022 (editace) před 23 hodinami, Rapid1.0 napsal: Jinak k té diskuzi - to už je taková klasika pod českými videi. Mám nakoukané snad všechny testy OIV RS na youtube, a pouze pod těmi českými je vždycky taková hrozná diskuze, v zahraničních je to z 90% chvála na to, jak je to dobré auto. Prostě v u nás na ní perfektně sedí "buď ji miluješ, nebo ji nenávidíš" :D Bohužel si ti hateři neuvědomují, že za ty peníze (necelý 1 milion), konkurent, který bude mít takovou výbavu, výkon, 600 litrů kufr, prostor na zadních sedadlech apod., v podstatě neexistuje. No, ono to ma ještě jinou rovinu za me a to, ze tyto “kecy” mají naprosto nulovou vypovídající hodnotu/relevanci. Značná část těchto “recenzentů” si takto drahé auto nikdy ani nekoupí, sami ani žádné auto často nemají a pokud ano, je to vylítána 15 až 20 let stará pastika a o sportovní jízdě toho vědí taky asi tolik jako koza o petrzeli. Jinými slovy, vyhrát “toto nenáviděné auto” by bylo snem jejich života. Ale tím, ze na to nemám a mít nebudu a je to “Skodovka”, musím ji nenávidět :). Taková je má zkušenost za ty roky. Ono, kdyz potom člověk někam přijede a řekneme například v zimě v Lungau se i s dieslovou verzi 4x4 drží kluků s Imprezami STI, vidí pak reálné reakce a to je opravdu daleko od těchto paeudohodnititelu 🙂. Editováno: 27. Květen 2022, autor: iMe1980 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
iMe1980 Vloženo 27. Květen 2022 Sdílet Vloženo 27. Květen 2022 Jinak jsem chtěl ještě dodat jednu věc, jak už jsem mnohokrát psal i já, ano, šikovný “univerzal”. A teď, když si člověk představí pravé ještě pohon 4x4 (sranda v zimě, jistota na mokru a též, když se jede “univerzálnější” pilka :)) kombi, které ma za me pri takové jízdě stabilnější zadek a proste kombi, necelých 500 nm se srovnatelným výkonem a rychlejším časem na 100ku z místa, spotřebu namísto 11 okolo 7,5 a namísto 15 někde mezi 10 a 11 a jak už jsi zmínil, nikde žádného konkurenta ve specifikaci od ceny/užitečnosti/jízdních vlastnosti/nikoho s tím extra 💩 a tak, tak ano, takový konkurent není. (Samozřejmě mám zde na mysli upravenou dieslovou verzi). Proto me to auto vážně těší kazdý den. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RSRB Vloženo 7. Červen 2022 Sdílet Vloženo 7. Červen 2022 Nevíte někdo prosím jestli má Octavia RS v edici 120 let motorsport v základní výbavě akustická přední boční okna? Objednával jsem v říjnu loňského roku a už si nevzpomínám a prodejce mi to není schopný říct. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 7. Červen 2022 Sdílet Vloženo 7. Červen 2022 Nebyli, pouze v paketu Klima za 5500 nebo klima top za 13000,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RSRB Vloženo 7. Červen 2022 Sdílet Vloženo 7. Červen 2022 před 18 minutami, Jan R. napsal: Nebyli, pouze v paketu Klima za 5500 nebo klima top za 13000,- Připlatil jsem si 6000,- za třízónový climatronic, v tomto paketu to tedy obsažené není prosím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 7. Červen 2022 Sdílet Vloženo 7. Červen 2022 Nejsou Ceník https://forum.skodahome.cz/applications/core/interface/file/attachment.php?id=498168&key=4d161c220dbf9d9c29880c8a4bf3ce7e Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RSRB Vloženo 7. Červen 2022 Sdílet Vloženo 7. Červen 2022 před 24 minutami, Jan R. napsal: Nejsou Ceník https://forum.skodahome.cz/applications/core/interface/file/attachment.php?id=498168&key=4d161c220dbf9d9c29880c8a4bf3ce7e Děkuji moc za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 22. Červen 2022 Sdílet Vloženo 22. Červen 2022 V 24. 3. 2022 na 7:03, Rapid1.0 napsal: @fabik263 Prdel si nedělá, zapomněl ovšem dodat, že náhrada samozřejmě bude, ale až v druhé polovině roku :-) Nemáte někdo info, kdy by měly být ty nové kryty? Jak jsem naposledy dolíval vodu do ostřikovačů, tak hlava motoru se vším co kolem ní je začíná být pěkně zaprášená a tohle se bude pěkně na hovno čistit,.. tak bych to rád měl co nejdříve překryté... :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 22. Červen 2022 Sdílet Vloženo 22. Červen 2022 @JirikHL Je naivní očekávat, že Škodovka uzná svou chybu a při dodání nového krytu motorový prostor všem zákazníkům vyčistí? :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 22. Červen 2022 Sdílet Vloženo 22. Červen 2022 @Rapid1.0 Někdy naivní bývám, ale co se O4 týče, jsem asi už dostatečně vyléčen a budu rád, když vůbec dostaneme nějaký nový kryt a nebudu si ho muset koupit sám jako náhrádní díl :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 22. Červen 2022 Sdílet Vloženo 22. Červen 2022 Na druhou stranu máš alespoň RS doma, někdo bohužel nemá doposud ani to auto. Mě se to taky nelíbí bez krytu, ale beru to jako malé zlo. Hlavně že můžu jezdit. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 22. Červen 2022 Sdílet Vloženo 22. Červen 2022 @stanmar tak to každopádně, to jsem rád pokaždé, když pročítám příslušné vlákno o Octaviích... :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 19. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2022 (editace) Zajímavý článek o RS Challenge. Více se zaměřili na onen "sportovní výfuk" co se do těchto verzí dává... Když jsem si to video poslechl, tak to co jsem párkrát slyšel, když někdo s mým autem odjížděl, co mě někam vezl, tak to možná fakt byla Rosnička, to co tak pěkně znělo v dáli :D. Edit: komentáře nezklamaly :D Editováno: 19. Červenec 2022, autor: JirikHL 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 3. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2022 Další review RS Challenge. Pod verdikt bych se klidně podepsal :) https://www.autickar.cz/clanek/skoda-octavia-rs-rychla-nebo-sportovni/ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kalett81 Vloženo 7. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2022 Ahoj přemejšlím o koupy noveho VRS a když jsem měl test drive tak se my zdálo že je těžko udržet 50 kmh ve městě.Jaké máte zkušenosti vy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 7. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2022 No... Já používám tempomat, nastavím 52 a neřeším... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabik263 Vloženo 7. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2022 Já mám sice manuál, ale na 3ku 50km/h naprosto bez problému, vůbec není problém držet konstantní rychlost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 Krásná barva fólie. Taková barva v konfigurátoru chybí a rozhodně bych si ji taky nechal líbit na RSo. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 Včera jsem to taky viděl na IG. Vypadá to moc dobře... Trochu více záživosti by jí ale slušelo :)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 S Taurusy to vypadá pěkně, také nalezeno na IG 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 Tahle fotka by mohla zajímat @Rapid1.0 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 Tady majitel, časem asi dá z jiných úhlů, lepší kvalita … Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 @JirikHL Díky chlapci. Jsou to fakt povedené kola. Tu fotku (Blue Race) jsem taky zaznamenal. Každopádně díky za profil @Jan R. Taky zrovna někdo na FB OIV včera někdo dával tuhle fotku (snad se dotyčný nebude zlobit, že jsem ji použil - kdyžtak smažu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 před 18 minutami, Jan R. napsal: Tady majitel, časem asi dá z jiných úhlů, lepší kvalita … Tak jsem koukal na IG, a ta kola nejsou Taurus, ačkoliv jsou hodně hodně podobná. Má tam jejich fotku v detailu Jeho kola: Taurus: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 Tyjo tak teď jsem se musel fest soustředit, abych našel rozdíl... I tak si nejsem jistý :D. Taurusy mají (po směru hodinových ručiček) tlustý pruh spojený s tenkým. "jeho" kola mají tenký spojený s tlustým? Ah teď už to vidím... Taurus mají tenký proužek rovný a ty druhé ho mají zalomený. Proto pak je rozdíl v tom spojení po okraji jak jsem psal výše. Nicméně zajímavé, nikdy by mě nenapadlo tohle zkoumat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.