Přejít na obsah

Opačné stahování zadního okna ...

TomasCZ

Doporučené příspěvky

Zdravím,

chtěl bych poprosit o radu, pokud se někdo setkal s následujícím problémem. U mé Octávie 2 RS (2007) se mi začalo zadní levé okno (za řidíčem) chovat při stahování / vytahování opačně - při stisku tlačítka dolů se vytahuje, při stisku tlačítka nahoru se stahuje. Funguje je to tak jak z ovladače u řidiče, tak z ovladače na samotných dveřích a opačně se toto okno chová i při stisku tlačítek na dálkovém ovladači.

Při hledání na netu jsem narazil na to, že toto může stát při startování s vybitou baterií, kdy "cvakají relátka" - což se mi stalo, baterii jsem byl nucen vyměnit, jelikož nedržela napětí a párkrát se mi zcela vybila. Diagnostika našla za těchto zadních dveřích 3 chyby ... viz níže.

Sobota,24,Záøí,2022,11:59:33:00009

VCDS verze: SVO 20.12.0 Bìží na Windows 10 x64

www.vag-com.cz

Addresa 62: El.LZ dveøí Labely: SVO\1K0-959-703-GEN3.clb

Objednací èíslo øídící jednoky: 1K0 959 703 J HW: 1K0 959 703 J

Systém a/nebo verze: Tuer-SG 005 0907

Kódování: 0000144

Èíslo dílny: WSC 73430 790 1012550

VCID: 377D9EDB564D8D3CF1-8062

3 závad nalezeno.

01044 - ridici jednotka chybne kodovana

005 - zadne; nebo spatne zakladni nastaveni / prizpusobeni

00122 - venkovni varovne svetlo/svetlo pro vystup vlevo vzadu

012 - chyba v elektr. obvodu - Sporadická

00102 - vnitrni tlacitko zamykani vlevo vzadu (E310)

008 - neverohodny signal

Dále jsem našel, že se jedná o problém, který Škodovka eviduje a řeší se následnovně:

Aktuální sdělení 67/2007
Popis závady: Při stahování zadních oken, okno reaguje opačně než je požadavek od spínačů stahování oken.

Řešení servisu: Odstranění závady se provede aktualizací dat dané zadní dveřní řídící jednotky. Pomocí diagnostického přístroje VAS 505X s verzí od Marken CD 11.27 zadat funkci J-388 podpětí (levé zadní dveře) případně J-389 podpětí pravé zadní dveře (viz Obr.1). Data řídící jednotky levých případně pravých zadních dveří budou tímto automaticky aktualizována.

Moje dotazy jsou:

1) Nevěděl by někdo, jestli by to šlo řešit i pomocí VCDS? Co jsem procházel oboje zadní dveře, levé jsou nakodovány jinak než pravé. Zkusil jsem je přes kalkulačku dlouhého kódování nakódovat stejně, ale k ničemu to nevedlo.

2) neuměl by mi někdo z Prahy akutalizovat ŘJ dle popisu výše? ;)

Za každou radu předem děkuji! Díky!

Tomáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...