fulda Vloženo 9. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2022 Ahoj, nemám rád automatické zamykání po rozjezdu. Uvědomuji si, že někdy může být užitečné, ale někdy zase na škodu. U O4 se mi ale nepodařilo přijít na to, jak jej vypnout. Tušíte někdo, kde je tato volba ukrytá? Co hledám špatně? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 9. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2022 Co manuál, nic tam nepíšou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fulda Vloženo 9. Říjen 2022 Autor Sdílet Vloženo 9. Říjen 2022 před 6 minutami, Pawouk napsal: Co manuál, nic tam nepíšou? Nepíšou. Jediné co píšou je, jak si nastavit, které dveře se odemknou. V papírovém, stejně jako v elektronickém návodu existují dvě kapitoly. Jedna hovoří o používání tlačítka pro zamknutí/odemknutí "zevnitř" a obsahuje to varování o znesnadnění přístupu: https://digital-manual.skoda-auto.com/w/cs_CZ/show/46ebd02381e87f5879af7051ee70f598_12_cs_CZ?ct=46ebd02381e87f5879af7051ee70f598_12_cs_CZ#titleID_d6a152ccdd0d11e89392ac52ff469460 A druhá hovoří, jak si nastavit, které dveře se odemknou: https://digital-manual.skoda-auto.com/w/cs_CZ/show/b60f6d9c9ef68bc70eb5e5f96ab1de44_13_cs_CZ?ct=b60f6d9c9ef68bc70eb5e5f96ab1de44_13_cs_CZ Ale o automatickém zamykání nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 9. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2022 OK. Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 9. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2022 Přes infotainment by jsi se měl přes ikonu CAR dostat do Nastavení, kde vybereš Nastavení otevírání a zavíraní a tam by mělo být teď zatrženo Automatické zamykání. To zrušíš. Potom už by se ti nemělo auto po rozjezdu samo zamykat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 9. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2022 No, právě že v O4 tohle nastavení není... Což mě teda hodně hodně překvapilo. Vím že ve Scale to je, v Superbu teda taky ale u mě to nemám. Šel jsem přes nastavení - auto - exteriér - centrální zamykání.. Bohužel nic na odskrtnuti tam není. Mě to třeba nevadí, protože to zamykání je fajn, ale kdyz to někdo nechce, tak jsem nepřišel na to jak se toho zbavit. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 9. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2022 Aha, tak to se omlouvám, netušil jsem že jsou takové rozdíly v nastavení mezi O IV a S III. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 9. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2022 Spis očekávám ze to bude nějak doplněno v rámci nějaké aktualizace. Šlo mi to nastavit v Rapidu, lze to nastavit v Kamiqu, lze to evidentně i v Superbu, není důvod proč by to Octavie neměla umět taky, když tam ta funkce jako taková je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 9. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2022 Bude to dle mého jen záležitost kódování BCM (09), i v OBDEleven jsem se teď díval, že je možnost si to aktivovat. Určitě bych nespoléhal na to, že to přidá nějaká aktualizace, jelikož velmi pravděpodobně to ta jednotka umí, jen to není aktivováno pro viditelné měnění. Tzn. že pokud má někdo to možnost a chce to zkusit (ale bacha na možnost porušení záruky, kdyby na to někdo přišel, ale pochybuji, že to někdo bude takto do hloubky zjišťovat): Jednotka 09 - přizpůsobení/adaptace - ZV Autolock -> Menuesteuerung ZV Autolock-Unlock -> ajdustable. Takto to je u O3/S3. Předpokládám, že pro O4 to bude stejné, nevidím důvod, proč by to měnili, i když tam jsou úplně jiné BCM jednotky 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rodolfo Vloženo 9. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2022 @KrostaBohužiaľ v OIV je iba toto: ZV_Autolock: Automatisches Verriegeln bei Geschwindigkeit: active automatisches Entriegeln: active ZV_autolock_autounlock_hmi: not active automatic_unlock_nar: not active Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 9. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2022 (editace) V tom případě aktivovat ZV_autolock_autounlock_hmi Pak restartovat rádio a mělo by to tam být, pokud to SW umí Editováno: 9. Říjen 2022, autor: Krosta 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lasse Vloženo 23. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2022 Mám možnost zapnutí a vypnutí automatického zamykání přímo v infotainmentu. Menu - vozidlo - exteriér - centrální zamykání - automatické zamykání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fulda Vloženo 25. Říjen 2022 Autor Sdílet Vloženo 25. Říjen 2022 A že se tak prám, to je fotka z oktávky? Kdy je koupená? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chloop Vloženo 25. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2022 Teď jsem se byl mrknout v autě. Octavia Scout vyrobená dva týdny zpět a tahle volba tam není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 25. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2022 RS vyrobená před rokem to tam taky nemá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lasse Vloženo 25. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2022 @fulda Je to z Octavia 4 uvedení do provozu 4/2021. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo 26. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2022 já mám objednáno z 2/2021 a dodáno 6/2021 a takovou volbu tam taky teda nemám :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 26. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2022 Ani MR2023 s výrobou 09/2022 to v autě nemám. Divné, snad to doplní nějakou aktualizací. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 26. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2022 @Rapid1.0S tím bych asi moc nepočítal, ale třeba se mýlím :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 26. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2022 Jednotka BCM (09), jak jsem tady už psal, tuto možnost nabízí aktivovat. Otázkou pak je, zda to v tom SW reálně je nebo tam zůstala jen možnost aktivace bez změny a druhou věcí je, zda to umí zobrazit infotainment v nabídce. Pokud to z výroby zapnuté není, tak třeba postačí to jen překódovat v BCM, čímž se může záruka rozplynout nebo ani po zapnutí se nic nezobrazí. Já se přikláním osobně k tomu, že z nějakého důvodu to není od výroby aktivní, ale SW to umí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lasse Vloženo 26. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2022 (editace) V 23. 10. 2022 na 13:55, Lasse napsal: Mám možnost zapnutí a vypnutí automatického zamykání přímo v infotainmentu. Menu - vozidlo - exteriér - centrální zamykání - automatické zamykání Omlouvám se za mystifikaci. 🙃 Neuvědomil jsem si, že jsem tuto funkci aktivoval pomocí OBDeleven (je tam na to přímo aplikace). Sorry. 😉 Editováno: 26. Říjen 2022, autor: Lasse Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bilovec Vloženo 11. Července Sdílet Vloženo 11. Července Přátelé, pokročil prosím někdo z Vás s deaktivací v případě , že se v menu nenachází možnost zrušit automatické zamykání po rozjezdu ? např. kodováním jak popisoval Krosta... Díky za postřehy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martikk Vloženo 12. Července Sdílet Vloženo 12. Července (editace) Ano, stačí to dokódovat třeba přes OBDeleven. Při nahravání dat na tažné se mi to ztratilo. Vráceno přes OBDe... Editováno: 12. Července, autor: martikk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.