Přejít na obsah

Nestartuje, blika zhavenie


stomko

Doporučené příspěvky

Ahojte. Idem si sem po dlhom case po radu. Spravil som asi 400km jazdu, pol okresky, pol dialnice, pocas jazdy vsetko OK. Domov som prisiel o 8 vecer, o 8 rano uz moja octavia nenastartovala. Motor toci, ale nenaskoci. Mozno 2 alebo 3x naskocil, aj to len na zlomok sekundy a potom zdochol.

Na pristrojovke blika zhavenie, niekedy vypise hned pri zapnuti zapalovania "chyba motora, do servisu", alebo pri dlhom startovani (viac pokusoch) velka cervena olejnicka v strede medzi budikmi nad maxi-dotom a pipanie.

Skontroloval som olej, ten je v norme, posledna vymena bola 15k km dozadu. Pozrel som sa dozadu na palivove cerpadlo a to nepocujem vobec, z toho co som skontroloval mozem povedat ze do neho neide stava. Palivove cerpadlo ako take toci ked som ho skusal pripojit napriamo, takze v nom by som chybu vylucil.

Len pre istotu - auto mi stoji nepojazdne uz asi 2 dni, a palivove cerpadlo sa nezaplo ani raz - ani pri otvoreni dveri, ani pri zapnuti zapalovania, ani pocas startovania, ani len na chvilu.

Skontroloval som poistky vedla volantu c.27 - ta je OK. Pri motore c. 20, 23, aj 15 - vsetky su OK. Nie som si isty ci pri CFHC je vedla volantu za pristrojovkou aj rele cerpadla, to som nemal moznost skontrolovat.

Diagnostiku mam len cez mobil kde mi vyhodilo viacmenej 2 relevantne chyby - motor chyba 05134 (ziaden dalsi popis), a zakladne OBD2 - P0091 - Fuel pressure regulator 1 control circuit low.

Nejake dalsie napady co by mohlo byt vo veci? Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím ve spolek. Mám úplně stejný problém. Před měsícem jsem koupil Škoda Octavia 1.9 TDI PD 4x4 a po výměně oleje, palivového, vzduchového a olejového filtru jsem odjel od mechanika. Ujel jsem asi 1km a zaparkoval u garáže. Všechno ok. Jeden den auto stálo a v neděli jsem chtěl jet a nenastartovalo. Relatka v pořádku. Pojistky taky. Čerpadlo tlačí naftu. Diagnostika nic nepíše. Nevím kde mám hledat. Je to opravdu divné.... Nemáte s tím někdo zkušenosti? Moc prosím o radu. Děkuji a přeji krásný zbytek dne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...