Publikováno Únor 8, 20232 r Ahoj, koukal jsem jak je řešený HUD v palubovce a vypadá to jako magnet na prach. Nevíte někdo jak to z toho dostat bezpečně prach a jak to opatrně čistit? Jak to čistí v servisu? Mám velice špatné zkušenosti s čištěním čirého krycího skla budíků u O3 FL, který nešlo čistit bez poškrábání a u čištění vzduchem hrozilo vniknutí prachu dovnitř (celý díl není vzduchotěsný/prachotěsný). Díky.
Únor 8, 20232 r Já používám na budíky tuhle utěrku, vyrobenou v Německu (žádná Čína) https://www.detailingshop.cz/microfiber-madness-yellow-fellow-2-0-40x40cm-mikrovlaknova-uterka/. Má velmi jemná vlákna. Důležité je si ji vyčlenit pouze na údržbu budíků (a HUD), nic jiného s ní nečistit. A po použití zase uzavřít do obalu, ve kterém se prodává, ať se do ní nedostanou nečistoty, které by při dalším čištění mohly způsobit poškrábání citlivého povrchu.. Pokud bude potřeba i čistič, tak např. toto https://www.detailingshop.cz/nerta-window-cleaner-500ml-cistic-oken/. Upraveno Únor 8, 20232 r od soray
Únor 8, 20232 r Autor Z návodu k obsluze: Citovat Displej digitálního panelu přístrojů, displej Head-up Před čištěním vypněte zapalování. Znečištění odstraňte lehce navlhčeným měkkým bavlněným nebo vlněným hadříkem. POZNÁMKA Nebezpečí poškození displeje! Pro odstranění nečistot nepoužívejte tekutý čistič.
Únor 10, 20232 r Tak na jednu stranu píší navlhčit, na druhou pak nepoužívat tekutý čistič... Ale chápu, že se potřebují chránit přeď méně přemýšlivými jedinci. Ještě jsem se nesetkal s tím, že by šetrný čistič poškodil displej. Ale pokud budeš mít strach, použij místo čističe destilku. Důležité je nedělat to na sucho, pak opravdu hrozí poškození.
Únor 10, 20232 r alebo pouzit to,co odporucaju zo Skoda kuchyne... Čistič displeja 2 v 1 | Interiér | Kozmetika a kvapaliny | Pre vaše vozidlo | Katalóg | Slovenská republika (skoda-auto.sk)
Únor 10, 20232 r Mě to teda přijde raketa za 10,5ml čističe (bude to podobný mix izopropylalkoholu jako jiné čističe na tyto povrchy), ale pokud to někdo dá, tak proč ne 👍
Únor 10, 20232 r Autor Tak ono je otázka co je to za plast, který HUD kryje. Zda je to odolné vůči IPA a zda je to odolné oproti mikro vláknové utěrce (byť velice, velice jemné).
Únor 10, 20232 r Cistil bych to osobne tlakovym vzduchem max 2,5 bar. Anebo se prodava stlaceny vzduch ve spreji pro cisteni elektroniky. Stoji to pakatel. Fouknes a hotovo.
Únor 10, 20232 r HUD jsme čistili u spousty aut a naprosto bez problému. Chce to být hlavně opatrný a použít kvalitní utěrku (viz výše) s čističem. Raketovou vědu bych z toho nedělal.
Únor 10, 20232 r před 19 minutami, soray napsal: Mě to teda přijde raketa za 10,5ml čističe (bude to podobný mix izopropylalkoholu jako jiné čističe na tyto povrchy), ale pokud to někdo dá, tak proč ne 👍 Ja to samozrejme viem,ze to nebude nic mega specialne,iba ta cena taka je,ale navod pise nepouzivat tekuty cistic a sami ho na to v prislusenstve odporucaju....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.