Přejít na obsah

Prakticky nefunkční ovládání zpětných zrcátek


klabson

Doporučené příspěvky

Ahoj, nově jsem pořídil SIII 7/2019 s elektrickým ovládáním sedadel a zrcátek (a pamětí v klíči). Dneska jsem zjistil, že se prakticky vůbec nedokážu domluvit s ovládáním zpětných zrcátek. Ať mám ovladač v poloze L nebo R, joystick v 95% případů nereaguje vůbec, a/nebo ovládá vždy jen pravé okno a/nebo otáčí zrcátko jen nahoru do nebe, nikdy ne zpátky dolů. Stejně tak poloha pro sklopení zrcátek funguje velmi vzácně.

 

Jediná cesta jak to napravit je pohnout zrcátkem rukou, nebo použít paměť sedadla č. 1 (na kterou jsem zatím ani nesáhl), což vrátí zrcátka do přijatelné polohy.

 

V infotainmentu jsem zkoušel vypnout/zapnout u zrcátek synchronizaci, sklopení při parkování, sklopení při vypnutí motoru; paměť klíče - nic z toho nemá žádný efekt.

 

Myslím si (ale nevím to jistě) že bylo před pár dny všechno v pohodě, a občas ovládání funguje několik sekund po zapnutí motoru, pak je konec. Baterka je nabitá, auto bylo minulý týden na diagnostice a nebyl mi hlášen žádný problém.

 

Nevíte prosím co s tím? Může to být pojistka, špatný ovladač, softwarový problém..?

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Spolehlivě a definitivně bohužel ne, @janci47. Vypozoroval jsem, že se často ovládání chová korektně zhruba minutu nebo dvě od startu, pak se s tím nejde domluvit. Takže jsem to jednou po startu (rychle) nastavil a od té doby jsem na to raději už nesahal. Brzo se chystám do servisu, tak zkusím zjistit jestli bude něco vidět na diagnostice a dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 4. 4. 2023 na 13:33, janci47 napsal:

Vyriešil si to @klabson? mam podobný problém, ktorý sa vyskytuje len sporadicky. proste pri 1 z 20 jázd úplne zmagoria obe spätné zrkadlá, pri nastavovaní ľavého v skutočnosti posúvam pravé, chcem ísť hore ale ide doľava atď.

Při poklepání na "joystick" ovládání chvíli funkční, jinak jsem nebyl schopen zrcátka seštelovat. Vyndat, opatrně rozebrat a vyčistit ovladač (kontaktol s uchošťourem), hlavně na kontaktech tišťáku. Byl celej zapatlanej nějakou vazelinou, možná diky vlhkosti nebo vodě od staženého okénka...atd... Už 2. měsíc zase šlape jak má.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...