dv80 Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 zdravim, kolega mi povídal, že při výměně oleje, kdyz už nic z vany neteče jen kape, protočí motor startérém (bez nastartování), aby z motoru dostal co nejvíce starého oleje. Co si o tom myslíte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 To jsem dělal ještě u Š120, teď bych to nedělal, dostane ven stejně jen o pár kapek víc. Každé protočení bez tlaku oleje je špatně. Když je motor pořádně prohřátý a nechá se vykapat vyteče skoro všechno. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 Kdyby ho protočil ručně pomalu tak to ještě pochopím. Ale točit s ním "nasucho" přes startér, jsem teda nezažil. Třeba mu za to motor brzo podá ruku (ojnici) :-) Nechat vykapat a hotovo. Nová plnící náplň versus plnící množství oleje je myslím cca 0,4L. Tak jestli se to někomu vyplatí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 Jj taky jsem dělal na 120 a na fávu, tam se nikdy nic nestalo. Teď bych to rozhodně nedělal. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 A jak docílí toho, že nenastartuje, když si auto ovládá startér samo a mně třeba chytá na drc, takže bych ani nestihl klíček vrátit zpět, aniž by nechytlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 Odpojí elektriku na svíčky nebo čerpadlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 No právě, tj. roz.ebat auto kvůli absolutně ničemu. Tohle se mohlo dělat fakt na š120 a ne na moderních strojích, kde je navíc olej řídký jako voda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 Myslím si, že zbytočná téma...niekto chce byť prehnaný puntičkár tam, kde to nedáva zmysel pri dnešných autách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 Nedělal bych to. Spíš nechat pořádně vykapat. Já to nechávám celkem dlouho, alespoň půl hodiny a stále z toho ještě kape. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 Menic olej kazdych 15tis, a na podobne hovadiny zabudnut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 tak nějak.Bože to už není možné co jsou ti lidé schopni vymyslet 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 Nikdy nenechte dlouho kapat, hlavně ne třeba přes noc. Půl, max hodina, když na to je chuť, ale ihned nalít a protočit - toto jsou slova zkušeného mechanika ze ŠA, jinak motor dostane co proto, pravděpodobně nejvíc na klice a ojnicích. Novodobé motory mají rádi olej a né sucho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 Tak to by mě nenapadlo. Přece olejový film zůstane na dílech dlouho a tak se jim snad nemůže nic stát i kdyby to bylo přes noc. Ale nevím, mám ještě klasický motor bez turba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelInsi Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 29 minutes ago, Dodi 15 said: Nikdy nenechte dlouho kapat, hlavně ne třeba přes noc. Půl, max hodina, když na to je chuť, ale ihned nalít a protočit - toto jsou slova zkušeného mechanika ze ŠA, jinak motor dostane co proto, pravděpodobně nejvíc na klice a ojnicích. Novodobé motory mají rádi olej a né sucho. Hm... Tak teda by som chcel vedieť, čo mi poradí zkušený mechanik ŠA - v garáži mám mladého veterána, ktorý má len letnú značku, takže od listopadu do března nesmie na ulicu. Že by olej vydržal na všetkých častiach motora 5 mesiacov ale po vypustení a odkvapkaní len niekoľko minút inak motor dostane co proto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 (editace) Jen uvaha, ve vane je nejaka hladina oleje, klika pravdepodobne v oleji, kdyz vypustim olej, tak odkape pres noc i z kliky, saci kos odkapany taky a bude da se rict sucho vic nez treba po pul hodine a opetovnem naliti. Po vymene oleje pres noc urcite bude trvat dele promazat celou soustavu, nez u auta ktere stoji mesice a ma zalito. Jinak, mel to byt jen poznatek a doporuceni, urcite bych si na vymenu oleje nebral den dovolene :-) Edit: @OpelInsi uplne jsem vynechal olejovy filtr, ktery po povoleni bude mit vliv na vyteceni z mazaci soustavy oproti dlouhodobe stojicimu vozidlu. Editováno: 16. Únor 2023, autor: Dodi 15 Edit filtr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.