Publikováno Duben 15, 20232 r Ahoj chci se zeptat, zda vám přijde normální, aby se u 2 roky starého auta objevovala koroze v motoru viz níže? Případně zda má někdo podobné orezliny.. Mám 1.4 plugin hybrid 2021 a jezdím v Beskydech. Díky za názory.
Duben 15, 20232 r Hrozný, jak 10 let starý vehikl.. mám MR2021 a motorový prostor jako nový... bez oxidace a rzi. Zkrátka velmi záleží na tom, kde auto provozuješ 🙂
Duben 18, 20232 r Používám spoustu let na všech autech v rodině plastové clony na "grilu" a můžu vás všechny ubezpečit, že to má až neuvěřitelný vliv na pronikání slaného airosolu do motorového prostoru! Tím také vliv na korozi a oxidaci dílů. Několik fotek cca 8 let O3,ale všechny motorové prostory jsou u našich aut srovnatelné. Fakt je, že nejsem líný a po zimě a po létu motory ostříkám. 😉 Tím nezpochybňuji, že se povrchové úpravy dílů (zinkování) určitě více a více šidí. ... oblast provozování Ašsko, takže tady se rozhodně solí o sto šest! ☝️ Fotky dnešní! Upraveno Duben 18, 20232 r od pigo
Duben 18, 20232 r Umyj to militem a teplou vodou. Ty rezavé díly už nezachráníš, ale WD to trochu vylepší.
Duben 19, 20232 r Tak to koukám teda. Já mám vyrobeno 02/2021 a celou dobu garážované a určitě to tak nevypadá. Kontroluji každý týden prostor motoru namátkově a nikdy jsem si nevšiml ničeho takového. Pokud auto stojí venku, tak asi to může takto rezivět. Kde parkuješ? Hlavně ten motorový prostor je prakticky od novoty úplně čistý a pořád jako nový. Na čele kapoty je těsnění a nedovolí aby se tam dostal bordel. Vzdušná vlhkost se dostane asi všude. Ale moc pěkný pohled to není.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.