Přejít na obsah

Nechce se rozjet - Převodovka DSG 7 DQ 200


DusanDusan

Doporučené příspěvky

Ahoj,

obracím se na místní guru s prosbou o radu, zda-li se jedná o chybu převodovky nebo jiné komponenty v autě. V oslovených servisech, a to i se specializací na převodovky, se s tímto chováním ještě nesetkali.... tak třeba někdo tady ano. Problém je v tom, že auto se po zařazení D / R v některých situacích nechce rozjet. Někdy hned na začátku jízdy, někdy až v průběhu jízdy. Naprosto nepravidelně - třeba jednou za den, 2x do týdne, atd.. Třeba za posledních 500 km se to stalo jednou. Pokud stojím v kopci, tak po uvolnění brzdy se vozidlo bez ohledu na zařazený směr rozjede logicky po gravitaci, jakoby tam byl neutrál. Po zabrzdění /většinou i z úleku, aby se třeba neprojelo vraty/ a znovu uvolnění brzdy již dojde ke standardnímu plynulému rozjezdu odpovídajícím směrem. Na rovině auto prostě stojí. V tu chvíli /v kopci/ ani nefunguje auto-hold a auto nereaguje na plyn - pedál mohu prošlápnout až na podlahu a s otáčkami motoru to ani nehne. Opět stačí sešlápnout brzdu, uvolnit a auto se začne plynule rozjíždět. Následná jízda je naprosto v pořádku, řazení je klidné, plynulé, bez jakýchkoliv záškubů, jak nahoru, tak i dolů. Základní diagnostika (vyloženě načtení přítomnosti nějakých chybových kódů) převodovky a dalších jednotek je absolutně čistá.

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem od Č. Krumlova. Všechno už se právě prošlo a nikdo z toho nebyl moudrý, nikde se nenašla žádná odchylka. Dost možná zrovna v ten moment měření. Ale není problém to udělat znovu. Ještě mě napadlo - není možné ten stav vyvolat nějakou ne příliš šťastnou obsluhou? Např. že se ten brzdový pedál nedošlápne úplně nebo tak něco? Mně se ten problém stal asi 2x, ale manželce zásadně častěji... Poslední rada od autotronika bylo provést základní nastavení snímače podélného zrychlení a i DSG.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...