apep Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 Dobrý den,, mám škodu octavia III, kombi. Po delší jízdě se při rychlosti kolem 20-50 km/h ozývá pískání (jako špatně namazaná branka), zřejmě od kol na levé straně. Zesiluje při zatočení doleva. Začalo to po výměně destiček a kotoučů na jaře. V servise jsem to měl od té doby již několikrát, na nic nepřišli. Posledně měnili ložisko u LZ kola. Pískání na chvíli ustalo, ale nyní se po 14 dnech začalo ozývat znova. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LiveBomb Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 Ložisko kola? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apep Posted June 5, 2023 Author Share Posted June 5, 2023 Ložisko u levého zadního kola vyměnili s tím, že tam je vůle a je to určitě od toho. Na chvíli to přestalo, ale nyní se to ozývá znovu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psurn Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 Jestliže to hučí při točení doleva a mělo by to býti špatným ložiskem, tak bude na pravé straně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apep Posted June 5, 2023 Author Share Posted June 5, 2023 Nejedná se o hučení, ale o pískání. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vápno Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 Nehřeje se nějaký kolo po delší cestě? Pro začátek bych brzdy rozebral, vyčistil a namazal vodící čepy. Jestli je to od zadku poznáš když zatáhneš lehce ručku, když to bude pískat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apep Posted June 8, 2023 Author Share Posted June 8, 2023 Vydává to tento zvuk, viz nahrávka. WhatsApp Audio 2023-05-16 at 17.12.50.mp4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JirkaLanger Posted August 20 Share Posted August 20 Vyřešil jste ten zvuk prosím ? Mám úplně stejný problém díky :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salandav Posted October 2 Share Posted October 2 Jak jste to prosim vyresil, deje se mi to stejne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts