Jakub44 Vloženo 1. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2023 Při jakem počtu km/let jste měnili rozvody na tomto motoru ? A případně na kolik vás to vyšlo? Mám kod motoru DADA a nikde to nejsem schopnej dohledat. Ani v autorizáku mi to nebyly schopni říct. Existuje někde servisní příručka pro tento motor kde by bylo napsano co se pri kolika km/letech má dělat ? Díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2023 To asi proto, že v dílenské příručce (03/2020) žádný interval není předepsán. Alespoň jsem ho tam nenašel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub44 Vloženo 1. Listopad 2023 Autor Sdílet Vloženo 1. Listopad 2023 Tak čím se mám teda řídit? 😁 resp. Čím by se teda řídili v autorizáku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 2. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2023 Není psaný interval, rozvody se nemění, pakliže není potřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kluny Vloženo 18. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2023 Rozvody jsem nechal udělat teď v 175tis. Je fakt, že přejímací technik v AS koukal překvapeně a tvrdil, že rozvody jsou doživotní. Na můj dotaz zda tedy rozvody vydrží 10let a 400tis provozu nereagoval a pokračoval v prejimce vozu. Nejsem odborník, ale pryž ze které je řemen vyroben určitě degraduje, řemenice včetně napínáku má nějaká ložiska takže také nejsou nesmrtelná. Záruky na motor jsou dávno pryč a když selže řemen nebo řemenice, nechci ani znát cenu za opravu. Určitě mne výměna vyšla levněji: Materiál cca 4500kč Práce cca 3300 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kluny Vloženo 18. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2023 V 2. 11. 2023 na 6:26, lucky.jack napsal: Není psaný interval, rozvody se nemění, pakliže není potřeba. Jak poznáš, že je potřeba rozvody vyměnit ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub44 Vloženo 18. Prosinec 2023 Autor Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2023 před 54 minutami, Kluny napsal: Rozvody jsem nechal udělat teď v 175tis. Je fakt, že přejímací technik v AS koukal překvapeně a tvrdil, že rozvody jsou doživotní. Na můj dotaz zda tedy rozvody vydrží 10let a 400tis provozu nereagoval a pokračoval v prejimce vozu. Nejsem odborník, ale pryž ze které je řemen vyroben určitě degraduje, řemenice včetně napínáku má nějaká ložiska takže také nejsou nesmrtelná. Záruky na motor jsou dávno pryč a když selže řemen nebo řemenice, nechci ani znát cenu za opravu. Určitě mne výměna vyšla levněji: Materiál cca 4500kč Práce cca 3300 Práce a materiál v autorizáku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sumsang Vloženo 13. Února Sdílet Vloženo 13. Února Tiež som kúpil nedávno octaviu 1.5tsi 110kw 2018 a len pre zaujímavosť som sa na to opýtal v as a cena je cca 1300€. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kluny Vloženo 13. Února Sdílet Vloženo 13. Února (editace) Ahoj Samsungu, To je docela dost peněz, najdi si jiný AS...přikládám rozpis cen za servis, která jsem nechal dělat. Editováno: 13. Února, autor: Kluny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiVi Vloženo 14. Února Sdílet Vloženo 14. Února za 18 s naplnema - docela dobry Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kluny Vloženo 14. Února Sdílet Vloženo 14. Února Využil jsem slevy na šekovou knížku na vozy starší 5let. Určitě bude v každém servisu jiná cena podle ksichtu zákazníka 😆 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 14. Února Sdílet Vloženo 14. Února Jen pro zajímavost.... Slevy v rámci šekovky(od škodovky) na vozy starší 4 roky mají být 15% na veškerý originální materiál a 20% na komponenty rozvodů 😄 . Slevy vztahují i na práci. Jestli jsi neměl domluvenou nějakou osobní slevu, tak tě ojebali. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 14. Února Sdílet Vloženo 14. Února Ale zase má jako věrný zákazník slevu 30% na olej 😁 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kluny Vloženo 14. Února Sdílet Vloženo 14. Února (editace) Je tu někdo, kdo zveřejní lepší nabídku než teoretizovat jakou jsem měl mít slevu nebo kolik to mělo stát? Kdyby nepsal slovenský kolega jakou mu řekli cenu za rozvody, nabídku bych se nedával, právě kvůli těm hejtum. Pokud mám platit 17 nebo 18 je uz úplně jedno. Editováno: 14. Února, autor: Kluny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 15. Února Sdílet Vloženo 15. Února O cenách za servis si můžeš debatovat v odkazu níže. Já jen reagoval na poznámku na šekovou knížku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sumsang Vloženo 25. Února Sdílet Vloženo 25. Února V 13. 2. 2024 na 13:20, Kluny napsal: Ahoj Samsungu, To je docela dost peněz, najdi si jiný AS...přikládám rozpis cen za servis, která jsem nechal dělat. OO ďakujem pozeram ze tam nebol meneny nastavovač vačiek tak aj preto taka dobra cena bola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan353 Vloženo 4. Dubna Sdílet Vloženo 4. Dubna Ahojte tiez mam tento motor. DADA . Blizim sa k 175tis. Km. Ako to je teda s týmy rozvodmi? Menit nemenit ? Ako pridem na to ze ich treba vymenit ? Zatial auto ide v pohode nerobi ziadne problemy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kluny Vloženo 4. Dubna Sdílet Vloženo 4. Dubna Ahoj, Nikde jsem informace jaký je interval výměny rozvodů nenašel. Nechal jsem rozvody udělat pro svůj klid, protože nevěřím v doživotní rozvody. Uvažoval jsem tak, že u dieselu je řemen na cca 200tis. Předpokládám, že materiál ze kterého je vyroben řemen pro diesel je stejný jako řemen pro benzín. Raději investuji do výměny, než řešit přeskočený nebo přetržený řemen. Určitě mne prevence vyjde levněji než následná oprava. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub44 Vloženo 4. Dubna Autor Sdílet Vloženo 4. Dubna @Kluny Ahoj, při kolika km si je tedy dělal? A jak staré auto je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kluny Vloženo 4. Dubna Sdílet Vloženo 4. Dubna Ahoj, Mám rok 2018, najeto bylo myslím 175tis. Koupil jsem ho jako ojeté, neměl jsem záruku, že byl prováděn pravidelný servis. Proto jsem ho šoupnul do Škodovky ať udělají výměnu náplní, filtrů a rozvodů. Již při koupi jsem se základní investicí do servisu počítal, tak jsem si řekl, že to udělám vše při jednom ať mám klid. Co se týká rozvodů, zaskočil jsem i přijímacího technika, který říkal, že interval na rozvody není. Ale na otázku zda to tedy vydrží 10let provozu nebo 500tis bez výměny neodpověděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub44 Vloženo 4. Dubna Autor Sdílet Vloženo 4. Dubna Díky za info Počkám kdo další se s čím ozve 😄 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 4. Dubna Sdílet Vloženo 4. Dubna menil som 1,4 Yeti 2016 po 250tis km a nebolo tomu nič , kladky tiché , remeň nedopraskaný uvedomujete si že na 1,5 treba prípravky ktoré málokto má lebo stoja cez 2000eur a je to na celý deň roboty ? a otázka je čo meniť , či len remeň a kladky , plochý remeň a jeho kladku alebo aj prestavovače , k tomu kopu gufier , tesnenie vodnej pumpy čo pôjde pri tom dole a kopu blbostí okolo ? lebo to je cca 2000e výmena potom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub44 Vloženo 5. Dubna Autor Sdílet Vloženo 5. Dubna Právě, jde mi o to, ze mam auto 2019. Ted mam najeto 115k. Auto planuju mit cca 3 roky, tj. do najezdu 180-200k. Pak pujde do sveta. Tak nevim, zda se mi vyplati menit rozvody s vodni pumpou ktera je draha a u meho mechanika byl matros nacenenej na cca 17000 bez prace... Podle me by to mohly vydrzet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kluny Vloženo 5. Dubna Sdílet Vloženo 5. Dubna Osobně bych rozvody při tak nízkých kilometrech určitě neřešil, pokud bych věděl, že s nájezdem nebylo manipulováno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub44 Vloženo 5. Dubna Autor Sdílet Vloženo 5. Dubna Nene, auto mám od nova. Asi to tak udělám. Toto téma budu ale bedlivě sledovat 😄☝️ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.