Tomas.cz Vloženo 1. leden 2007 Sdílet Vloženo 1. leden 2007 Dá ale chce to vyndat zadní koberec abys protáhl lanovody záslepkama Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kláca Vloženo 2. leden 2007 Sdílet Vloženo 2. leden 2007 tyjo, tohle mě taky asi čeká, vono asi komplet brzdy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 2. leden 2007 Sdílet Vloženo 2. leden 2007 Nenakládáš jim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kláca Vloženo 2. leden 2007 Sdílet Vloženo 2. leden 2007 ne proč ? dyť mám teprve třetí kotouče a druhý pakny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 5. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2007 Mám zatuhlé, asi zarezlé pravé lanko ruční brzdy, bubnová. Momentálně ji nemohu používat, jinak přibrzďuje kolo i po uvolnění. Je i jiné řešení než výměna? Propláchnout např. Konkorem a pod. Jde to případně i bez demontáže? Jaké máte zkušenosti? Dík za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 5. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2007 Mám zatuhlé, asi zarezlé pravé lanko ruční brzdy, bubnová. Momentálně ji nemohu používat, jinak přibrzďuje kolo i po uvolnění. Je i jiné řešení než výměna? Propláchnout např. Konkorem a pod. Jde to případně i bez demontáže? Jaké máte zkušenosti? Dík za odpověď. Lepší je to vyměnit. Propláchnutí pomůže jen nachvíli. Také už lanko může být "zacuchané" a to už nepomůže vůbec nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny_Fabia Vloženo 30. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2007 Jednoznačně vyměnit. Zase tolik nestojí. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlesK Vloženo 21. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2007 Vsadil bych se, že bude spíš zarezlý čep páky ruční brzdy na třmenu čelisti. Měl jsem to taky, lanko bylo v pořádku, má teflonovou vložku. Tedy sundat kolo a buben (odjistit samostav) a rozhýbat čep, nebo dát nový čelisti. Až to sundáš a vyzkoušíš ručku, tak ti to bude jasný hned... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlesK Vloženo 21. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2007 Já bych řekl, že pokud má ruční brzda moc dlouhý chod, tak nejspíš je zaseklý nebo zatuhlý klínek samostavu, který tím že je nepohyblivý neplní svojí funkci a tedy nevymezuje vzniklou vůli na čelistech. Pak se to dohání přitahováním ruční brzdy, ale problém je imho jinde. Mám totiž ten samý problém, aby měla ručka správný (krátký) chod, musím mít lanko ruční brzdy dotažené až na doraz a to je podle mě blbě, o víkendu se na to chystám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maťo M. Vloženo 24. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2007 Ako sa to rieši s tym klinom. S najvacsou pravdepodobnosťou s ním niečo mám. Keď som auto kupil rucna bola strasne uvolnena a pri tom na doraz zatiahnuta tak som tam pridal podložku cca 10 - 13 mm. Ručna sice zaberá teraz dobre ale konštatujem že problem bude niekde inde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 24. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2007 Treba vyšistit samoštel a egalizovat bubny. Na lankach by sa nemalo vobec štelovat. Tu volu ma stale vymedzovat samoštel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
edadavids Vloženo 7. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2007 Treba vyšistit samoštel a egalizovat bubny. Na lankach by sa nemalo vobec štelovat. Tu volu ma stale vymedzovat samoštel. V DP žádný samoštel není ,já ho tam nanešel ,tak teda nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 4. leden 2008 Sdílet Vloženo 4. leden 2008 Mam problem s ručni brzdou na zadni kotoučovce. Cca před dvěma měsici vyměna kotouču a desek. Paka ručni brzdy je dobrá - zatahnu za ručni brzdu - povolim ji - paka ručni brzdy má vůli - prostě ji mohu cca 3cm zvednou aniž by potahla za lanka - po několika km jizdy a par zabrženích se to srovna a vule je tam min co je třeba poštelovat?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 4. leden 2008 Sdílet Vloženo 4. leden 2008 Má domněnka je, že to bude "samoštel" v bubnech....asi dělá, že dělá, ale nedělá ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 4. leden 2008 Sdílet Vloženo 4. leden 2008 Má domněnka je, že to bude "samoštel" v bubnech....asi dělá, že dělá, ale nedělá ) díky za radu ale jak jsem psal tak mam kotouče vzadu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kutil_Tim Vloženo 4. leden 2008 Sdílet Vloženo 4. leden 2008 Mam problem s ručni brzdou na zadni kotoučovce. Cca před dvěma měsici vyměna kotouču a desek.Paka ručni brzdy je dobrá - zatahnu za ručni brzdu - povolim ji - paka ručni brzdy má vůli - prostě ji mohu cca 3cm zvednou aniž by potahla za lanka - po několika km jizdy a par zabrženích se to srovna a vule je tam min co je třeba poštelovat?? mam stejny problem ale nic jsme nemenil, zniceho nic mam vuli v rucni brzde 3-4cm ji muzu zvednout az pak zacne tahat lanko, mam kotoucove brzdy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 5. leden 2008 Sdílet Vloženo 5. leden 2008 Tak jsem něco našel v DP. až bude tepleji tak se na to kouknu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 5. leden 2008 Sdílet Vloženo 5. leden 2008 Mam problem s ručni brzdou na zadni kotoučovce. Cca před dvěma měsici vyměna kotouču a desek.Paka ručni brzdy je dobrá - zatahnu za ručni brzdu - povolim ji - paka ručni brzdy má vůli - prostě ji mohu cca 3cm zvednou aniž by potahla za lanka - po několika km jizdy a par zabrženích se to srovna a vule je tam min co je třeba poštelovat?? To je jasné. Neodborná výměna zadních desek. Při zatlačování pístků jsi poškodil samostav. Když se zasouvá pístek do třmenu musí se pootáčet proti směru hodinových ručiček. Pokud jste ho nepootačeli a valili to silou tak jste strhli samostav. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 5. leden 2008 Sdílet Vloženo 5. leden 2008 To je jasné. Neodborná výměna zadních desek. Při zatlačování pístků jsi poškodil samostav. Když se zasouvá pístek do třmenu musí se pootáčet proti směru hodinových ručiček. Pokud jste ho nepootačeli a valili to silou tak jste strhli samostav. dělal mi to jeden mechanik se škodovky, velice šikovnej tak si myslím že zas takova lama to neni a navic nedělalo od začatku vyměny ale cca po 14 dnech, jako by si něco sedlo. kdyby to bylo tim samoštelem - je to složite a drahe na vyměnu?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 5. leden 2008 Sdílet Vloženo 5. leden 2008 dělal mi to jeden mechanik se škodovky, velice šikovnej tak si myslím že zas takova lama to neni a navic nedělalo od začatku vyměny ale cca po 14 dnech, jako by si něco sedlo.kdyby to bylo tim samoštelem - je to složite a drahe na vyměnu?? Samostav je součástí třmenu. Je to uvnitř třmenu pod brzdovým válečkem. Rozebrat to zcela jistě jde , ale vůbec se nepředpokládá oprava, pouze výměna celého třmenu. Ani nevím jestli jednotlivé součástky existují jako náhradní díly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 6. leden 2008 Sdílet Vloženo 6. leden 2008 díky za radu ale jak jsem psal tak mam kotouče vzadu Sorry, sem debil , tak jsem chvátal na víkend, že jsem si to pořádně nepřečet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peetr Vloženo 20. leden 2008 Sdílet Vloženo 20. leden 2008 měnili mi vzadu obložení, vyčistili, ale mechanizmus zůstává zaseklý jako předtím jde to nějak udělat aby to "nezamrzalo"? prej to dělá i na novejch autech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 12. Únor 2008 Sdílet Vloženo 12. Únor 2008 Mam problem s ručni brzdou na zadni kotoučovce. Cca před dvěma měsici vyměna kotouču a desek.Paka ručni brzdy je dobrá - zatahnu za ručni brzdu - povolim ji - paka ručni brzdy má vůli - prostě ji mohu cca 3cm zvednou aniž by potahla za lanka - po několika km jizdy a par zabrženích se to srovna a vule je tam min co je třeba poštelovat?? Tak jsem si to konečně dneska dořešil - sekalo se totalně jedno lanko - vyměna, trochu poštelovani a už to jde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 13. leden 2009 Sdílet Vloženo 13. leden 2009 no ja mam rucnu uplne rozladenu...da sa mi zdvihnut asi tak 2cm az potom nasleduje prve cvaknutie a zabera mi tak pri desiatom a viac ...ale dako to neriesim az na jar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boris9995 Vloženo 18. leden 2009 Sdílet Vloženo 18. leden 2009 no ja mam rucnu uplne rozladenu...da sa mi zdvihnut asi tak 2cm az potom nasleduje prve cvaknutie a zabera mi tak pri desiatom a viac ...ale dako to neriesim az na jar musíš to buď utiahnuť v aute to máš tak za 5 minut alebo vymeniť brzdy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.