Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

máš pravdu mám také 1.4 74kw a je poznat co zrovna tankuji já beru pouze u Shellky a je poznat zda jedu na 95 nebo 100 jinak ta 100 stojí stejně jako 98 jinde tak proč ne.

Vloženo

Tankuju pouze u Shellu a musim rict, ze rozdil mezi N95 a V-Power racing je dost znacny... Profor muze potvrdit ze ve vsech jizdnych rezimech jsem mu ujizdel (ne o moc, ale preci) ... combi vs. hatchback ;)-_-

Vloženo

Nejsem žádný odborník na palivo,ale podle mě se nepozná hned pokud někdo tankuje V-Power racing. Mozna motor pojede lepe za studena nez s horsim palivem, ale nechce to natankovat jednou a cekat zazrak. Chce to palivo nejakou dobu pouzivat a pak teprve delat zavery.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

no rozhodol som sa, ze pridam aj ja prispevok:

ad shell:

ak neviete skoro vsetok benzin na SR je zo slovnaftu, ale jedine shell ma nadrze priamo v slovnafte, kde pridavaju aj aditiva, a teda urcite v tescu nemaju taky isty benzin ako na shellke ... a dokonca slovnaft ma kvoli tomu aj ine ceny benzinu pre shell ako pre ostatnych ( samo ze vyssie )

ad 98 okt a znackova benzinka:

na toto je dobry nas stary favo 136 (karburator) z roku 1990 naj. 160 tkm- das neznackovy benzin, nechce sa mu do otacok a klepoce. das znackovy napr. shell, slovnaft vsetko ok. a ked sem tam das 98, tak sa trocha vypali bordel, a ide o volaco (malo) lepsie (ale oplati sa ked natankujes shit, aby sa to premiesalo, inak nie)

takze uz tankujeme len u preverenych cerpaciek :palec2:

PS: ani kazda slovnaft, omv benzinka nemusi byt dobra

PS2: u shellu som nemal problem ( zatial :p )

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ja jsem vzdy tankovala u Shellky - s benzinem nebyl zadny problem, ale jakmile jsem si koupila diesla a tankovala jen na shellce, tak mi auto zacalo rano spatne chytat. Tak mi nekdo poradil OMW a uz nejedu jinam :)

Vloženo
no rozhodol som sa, ze pridam aj ja prispevok:

ad shell:

ak neviete skoro vsetok benzin na SR je zo slovnaftu, ale jedine shell ma nadrze priamo v slovnafte, kde pridavaju aj aditiva, a teda urcite v tescu nemaju taky isty benzin ako na shellke ... a dokonca slovnaft ma kvoli tomu aj ine ceny benzinu pre shell ako pre ostatnych ( samo ze vyssie )

ad 98 okt a znackova benzinka:

na toto je dobry nas stary favo 136 (karburator) z roku 1990 naj. 160 tkm- das neznackovy benzin, nechce sa mu do otacok a klepoce. das znackovy napr. shell, slovnaft vsetko ok. a ked sem tam das 98, tak sa trocha vypali bordel, a ide o volaco (malo) lepsie (ale oplati sa ked natankujes shit, aby sa to premiesalo, inak nie)

takze uz tankujeme len u preverenych cerpaciek :palec2:

PS: ani kazda slovnaft, omv benzinka nemusi byt dobra

PS2: u shellu som nemal problem ( zatial :p )

No, vzhledem k tomu, že to Fako 136 má trochu jinou kompresi než Fako 135, tak použití 98 okt. benzínu se směsí 95 ok. benzínu - výsledek "bezolovnatý" Super 96 - ano, na něco takového to auto ze začátku jezdilo. Nebo si už nevzpomínáš?

U nových aut se dokáže ŘJ adaptovat na používaný typ benzínu (pokud je lepší).

Vloženo

Mám jezdit na N98 (1.4 74kw) jednou jsem vzal za 500kč u JET N95 a už nikdy více autu se vůbec nechtělo do otaček pak chápu proč všude píšou že 74kw fabka do 3tis netáhne pak jsem se vrátil na N98 a pohoda.Ted zkoušim 100oktanů tak jsem zvědav jestli bude znát rozdíl

Vloženo

No já po porovnání mezi mistní neznačkovou pumpou a OMW tankuju u OMW protože za stejné peníze stejnej vysledek,ale u OMW snad lepší benzín..Za 1000kč/35,5lit na OMW najedu např.550km a po natankování nez.benz.za 1000kč/37lit najedu 530-550km,takže se mi zvyší spotřeba tak o 0,5litru.Rozdíl v ceně benzínu je 1kč/litr.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Dělal jsem test do prace natankoval jsem na Slovnaftu za 200,- a pozdeji na Shellce taky za 200,- .Slovnaft levnejsi benzin tím padam ho bylo vic ale Shell dražší benzín ale najel jsem na nej vic než u Slovnaftu a osobně si myslim čím kvalitnější benzin tim lip, žere to min a je to lepši pro vůz. A to že maji benzínky stejny benzín není pravda sice to je od stejného výrobce ale každá benzínka ma svou upravu :)

Vloženo
NE U HYPERMARKÉTŮ

Nevidím problém s tankováním u hypermarketů! Vozí tam úplně stejný benzín jako na Shelky apod. :scooter:

Souhlas. Dodavatelem paliva u hypermarketů je zpravidla OMV.

Vloženo
:palec2: Odporučam tankovať Shell V-POWER.Začal som ho tankovať po 20tkm a je rozdiel medzi N95 a V-POWER.Ak ma niekto motorovú pilu alebo kosačku, tak tam je ten citelni rozdiel.S pozdravom ;)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...