Září 22, 200717 r No jo mít 1.6 -ku tak se ani o rychlé předjetí nepokouším. To musí být prostě pohodová záležitost a vo tom to je. Ps. jezdil jsem s 1,6 Mpi u O1 r.v. 2001 celkem 3 roky. Zaručuju Vám, že Šumava by Vás vyvedla z omylu, jak 1,6 stačí. Např.: máš před sebou prazdnej kamión a on to sype, těch 110 na rovinkách a v zatáčkách to prostě musí jet 60 nebo i míň a víc ani ťuk. Tak ho chceš předjet na krátké rovince s 1,6....No to budeš koukat jak máš slabej motor.Nemluvě, že jsem se setkal, že někteří maj vyndanej omezovač a to pak byla rallye. Na takový frajery Ti nestačí ani 1.9 Tdi PD... s tim souhlasim, jednou jsem ještě s golfem 66kW chytil kamion bez návěsu a ten mi do kopce v 90ti normálně ujížděl Bez návěsu je to dělo, těch koníku má o hodně víc než bežný osobák.
Září 22, 200717 r To já taky nejsem žádný závodník....no, ale řeknu Vám ty cedule s tím číslem a červeným kolečkem okolo - se divím jak ty cyklisti musí rychle jezdit, že je musí takhle zpomalovat... . Ještě, že mi můžen unlimited.... . No srandičky..jinak je fakt, že jezdit 90 a 50 dle předpisů to bych si mohl koupit i 1,4 Mpi a bude stačit, ale jak říkal nedávno známej jedu 140 km/h v pravotočivé otáčce a říkám si to jsem zvědavej.....no a já jsem ho prý najednou předletěl(prý se tomu nenechá říct předjetí) tak prý jenom koukal a nechtěl tomu veřit. Tak tomu říkám bezpečné auto. Ne že budu v nemocnici přemýšlet proč jsem nebyl o sekundu rychlejší......to je můj názor a to netvrdím, že 2.0 Fsi je dravec a že by tomu autu neslušel nějaký pěkny 6 válec třeba 4,2 Fsi.... Jo,jo 4,2Fsi tak si to kup a jezdi město za 20l/100km. lol :smich:
Září 22, 200717 r To já taky nejsem žádný závodník....no, ale řeknu Vám ty cedule s tím číslem a červeným kolečkem okolo - se divím jak ty cyklisti musí rychle jezdit, že je musí takhle zpomalovat... . Ještě, že mi můžen unlimited.... . No srandičky..jinak je fakt, že jezdit 90 a 50 dle předpisů to bych si mohl koupit i 1,4 Mpi a bude stačit, ale jak říkal nedávno známej jedu 140 km/h v pravotočivé otáčce a říkám si to jsem zvědavej.....no a já jsem ho prý najednou předletěl(prý se tomu nenechá říct předjetí) tak prý jenom koukal a nechtěl tomu veřit. Tak tomu říkám bezpečné auto. Ne že budu v nemocnici přemýšlet proč jsem nebyl o sekundu rychlejší......to je můj názor a to netvrdím, že 2.0 Fsi je dravec a že by tomu autu neslušel nějaký pěkny 6 válec třeba 4,2 Fsi.... Jo,jo 4,2Fsi tak si to kup a jezdi město za 20l/100km. lol :smich: Hmm...a proč ne???? Se koukněte na Vendu Klausů ten těm ekošům taky nevěří a vůbec se za to nestydí...
Září 22, 200717 r To já taky nejsem žádný závodník....no, ale řeknu Vám ty cedule s tím číslem a červeným kolečkem okolo - se divím jak ty cyklisti musí rychle jezdit, že je musí takhle zpomalovat... . Ještě, že mi můžen unlimited.... . No srandičky..jinak je fakt, že jezdit 90 a 50 dle předpisů to bych si mohl koupit i 1,4 Mpi a bude stačit, ale jak říkal nedávno známej jedu 140 km/h v pravotočivé otáčce a říkám si to jsem zvědavej.....no a já jsem ho prý najednou předletěl(prý se tomu nenechá říct předjetí) tak prý jenom koukal a nechtěl tomu veřit. Tak tomu říkám bezpečné auto. Ne že budu v nemocnici přemýšlet proč jsem nebyl o sekundu rychlejší......to je můj názor a to netvrdím, že 2.0 Fsi je dravec a že by tomu autu neslušel nějaký pěkny 6 válec třeba 4,2 Fsi.... Jo,jo 4,2Fsi tak si to kup a jezdi město za 20l/100km. lol :smich: no a?
Září 22, 200717 r To já taky nejsem žádný závodník....no, ale řeknu Vám ty cedule s tím číslem a červeným kolečkem okolo - se divím jak ty cyklisti musí rychle jezdit, že je musí takhle zpomalovat... . Ještě, že mi můžen unlimited.... . No srandičky..jinak je fakt, že jezdit 90 a 50 dle předpisů to bych si mohl koupit i 1,4 Mpi a bude stačit, ale jak říkal nedávno známej jedu 140 km/h v pravotočivé otáčce a říkám si to jsem zvědavej.....no a já jsem ho prý najednou předletěl(prý se tomu nenechá říct předjetí) tak prý jenom koukal a nechtěl tomu veřit. Tak tomu říkám bezpečné auto. Ne že budu v nemocnici přemýšlet proč jsem nebyl o sekundu rychlejší......to je můj názor a to netvrdím, že 2.0 Fsi je dravec a že by tomu autu neslušel nějaký pěkny 6 válec třeba 4,2 Fsi.... Jo,jo 4,2Fsi tak si to kup a jezdi město za 20l/100km. lol :smich: no a? .......................................
Září 22, 200717 r Motor 1.6 MPi 75 kw, nehodicí se do OII? Mám pocit, že ten kdo to napíše v něm nikdy nejel a nebo hodně málo. Je pravda, že jsem z něho měl taky obavy, ale ty vyprchaly. Jsem vlastníkem od dubna tohoto roku a mám najeto teprve necelých 6000 kilometrů. Průměrná spotřeba se pohybuje na 7,8 litru na sto kilometrů. Je to vesměs město a okrsky. Ale dá se klidnou jízdou dostat pod 6 litrů na sto kilometrů. Dá se jet hodně svižně, ale projeví se to na věčím hluku a vyšší spotřebě. Pří plně obsazeném nebo naloženém nepocituju na výkonu žádný dramatický pokles.Snad jenom při zapnuté klimatizací je o něco vyšší spotřeba. Co se týče řazení opravdu by se asi hodil ten šestý převodový stupeň, pří těch 190km/h je to kapánek hlučnější, ale jde to. ( možna by se i snížila spotřeba v této rychlosti ).
Září 22, 200717 r No jo mít 1.6 -ku tak se ani o rychlé předjetí nepokouším. To musí být prostě pohodová záležitost a vo tom to je. Ps. jezdil jsem s 1,6 Mpi u O1 r.v. 2001 celkem 3 roky. Zaručuju Vám, že Šumava by Vás vyvedla z omylu, jak 1,6 stačí. Např.: máš před sebou prazdnej kamión a on to sype, těch 110 na rovinkách a v zatáčkách to prostě musí jet 60 nebo i míň a víc ani ťuk. Tak ho chceš předjet na krátké rovince s 1,6....No to budeš koukat jak máš slabej motor.Nemluvě, že jsem se setkal, že někteří maj vyndanej omezovač a to pak byla rallye. Na takový frajery Ti nestačí ani 1.9 Tdi PD... s tim souhlasim, jednou jsem ještě s golfem 66kW chytil kamion bez návěsu a ten mi do kopce v 90ti normálně ujížděl Bez návěsu je to dělo, těch koníku má o hodně víc než bežný osobák. Hlavně v přepočtu koníků na tunu váhy..ale hlavně ten krouťák má někde jinde, obsah motoru ničím nenahradíš
Září 22, 200717 r Motor 1.6 MPi 75 kw, nehodicí se do OII? Mám pocit, že ten kdo to napíše v něm nikdy nejel a nebo hodně málo. Je pravda, že jsem z něho měl taky obavy, ale ty vyprchaly. Jsem vlastníkem od dubna tohoto roku a mám najeto teprve necelých 6000 kilometrů. Průměrná spotřeba se pohybuje na 7,8 litru na sto kilometrů. Je to vesměs město a okrsky. Ale dá se klidnou jízdou dostat pod 6 litrů na sto kilometrů. Dá se jet hodně svižně, ale projeví se to na věčím hluku a vyšší spotřebě.Pří plně obsazeném nebo naloženém nepocituju na výkonu žádný dramatický pokles.Snad jenom při zapnuté klimatizací je o něco vyšší spotřeba. Co se týče řazení opravdu by se asi hodil ten šestý převodový stupeň, pří těch 190km/h je to kapánek hlučnější, ale jde to. ( možna by se i snížila spotřeba v této rychlosti ). jj, at je auto prázdný nebo plný, pořád jede stejně. ty jo, to bych taky chtěl. i mých 250Nm pocítí spolujezdce
Září 23, 200717 r Motor 1.6 MPi 75 kw, nehodicí se do OII? Mám pocit, že ten kdo to napíše v něm nikdy nejel a nebo hodně málo. Je pravda, že jsem z něho měl taky obavy, ale ty vyprchaly. Jsem vlastníkem od dubna tohoto roku a mám najeto teprve necelých 6000 kilometrů. Průměrná spotřeba se pohybuje na 7,8 litru na sto kilometrů. Je to vesměs město a okrsky. Ale dá se klidnou jízdou dostat pod 6 litrů na sto kilometrů. Dá se jet hodně svižně, ale projeví se to na věčím hluku a vyšší spotřebě.Pří plně obsazeném nebo naloženém nepocituju na výkonu žádný dramatický pokles.Snad jenom při zapnuté klimatizací je o něco vyšší spotřeba. Co se týče řazení opravdu by se asi hodil ten šestý převodový stupeň, pří těch 190km/h je to kapánek hlučnější, ale jde to. ( možna by se i snížila spotřeba v této rychlosti ). , ale chtěl bych těch 250 nm ale nevíte někdo o te úpravě ŘJ?? Upraveno Září 23, 200717 r od Tazyy
Září 23, 200717 r jsou vyhozený peníze upravovat ŘJ u atmosfery Nemáš představu kolik by za to tak mohli chtít?
Září 23, 200717 r Ahoj, souhlasím s Petinem 1.6 MPI je dobrý motor i do OII, jen se sním člověk musí naučit jezdit a dokázat využít jeho možnosti.Je potřeba vidět velikou finanční úsporu při nákupu vozidla oproti ostatním motorizacím-tím se OII stává dosažitelnější pro kolegy s horším finančním zázemím (halt všichni nemůžeme jezdit v RS-nestíhali by je vyrábět) a určitě je pohodlnější a i důstojnější OII se slabším motorem nežli Fábie se sebelepším motorem.Čipnutí atmosférického motoru má také význam, pomáhá zlepšit hlavně průběh nízkých otáček a lepší nástup krouťáku i když s menším efektem než-li je tomu u turba.
Září 25, 200717 r Ahoj, souhlasím s Petinem 1.6 MPI je dobrý motor i do OII, jen se sním člověk musí naučit jezdit a dokázat využít jeho možnosti.Je potřeba vidět velikou finanční úsporu při nákupu vozidla oproti ostatním motorizacím-tím se OII stává dosažitelnější pro kolegy s horším finančním zázemím (halt všichni nemůžeme jezdit v RS-nestíhali by je vyrábět) a určitě je pohodlnější a i důstojnější OII se slabším motorem nežli Fábie se sebelepším motorem.Čipnutí atmosférického motoru má také význam, pomáhá zlepšit hlavně průběh nízkých otáček a lepší nástup krouťáku i když s menším efektem než-li je tomu u turba.
Září 25, 200717 r dobry vecer, urcite ste to tu uy 100x preberali,ale ja som tu novy a zaregistroval som sa len koli jednej veci, otec ide s autom na prehliadku po 15 000km, treba vymenit olej a v servise mu povedali ze tam musia dat olej ktory 1L stoji 600SK,neaky plnosynteticky...musi tam ist taky olej??? ved sa jedna len o 1,6 MPI, potrebuje taky slabi motor taky drahy olej? za odpoved dakujem.
Září 25, 200717 r delux00 : u nás je takové přísloví : "máš-li na koně, musíš mít i na oves". Pokud je auto v záruce, je dobře akceptovat servisní podmínky výrobce. Respektive nemusíš, ale pak se rozluč se zárukou. Ta cena je myslím obvyklá.
Září 26, 200717 r dobry vecer, urcite ste to tu uy 100x preberali,ale ja som tu novy a zaregistroval som sa len koli jednej veci, otec ide s autom na prehliadku po 15 000km, treba vymenit olej a v servise mu povedali ze tam musia dat olej ktory 1L stoji 600SK,neaky plnosynteticky...musi tam ist taky olej??? ved sa jedna len o 1,6 MPI, potrebuje taky slabi motor taky drahy olej? za odpoved dakujem. musí to tak být, polosyntetické oleje do tohoto motoru opravdu nejsou vhodné.Plně syntetický olej SAE 5W-40 promazává motor po 5 vtřeřinách, polosyntetický SAE 15W-40 to dokáže až po 15 vteřinách a to je pro tento motor opravdu dlouho zbytečně by jste si motor ničili.
Září 26, 200717 r jediná šance je, přinést si olej svůj, protože se dá jinde plná syntetika koupit podstatně levněji. V servisu budou mít sice velkou radost, ale v podstatě proti tomu nemůžou mít zásadní námitky. Znám lidi, co to takhle dělají. Před pár dny jsem třeba potřeboval dolít olej do Pola a zjistil jsem, že tam je longlife. Tak jedu k první pumpě a tam stál 900,- Kč. Volám kámošovi do servisu a ten ho měl za 300,- Kč. Co k tomu dodat.
Září 26, 200717 r jediná šance je, přinést si olej svůj, protože se dá jinde plná syntetika koupit podstatně levněji. V servisu budou mít sice velkou radost, ale v podstatě proti tomu nemůžou mít zásadní námitky. Znám lidi, co to takhle dělají. Před pár dny jsem třeba potřeboval dolít olej do Pola a zjistil jsem, že tam je longlife. Tak jedu k první pumpě a tam stál 900,- Kč. Volám kámošovi do servisu a ten ho měl za 300,- Kč. Co k tomu dodat. Taky to tak dělám - v servisu mi SHELL LongLife nabídli za 1700,- litr, na benzínce je kolem 900,- litr a já mám za 380,- Kč, je třeba něco dodávat?
Září 28, 200717 r Ahoj, souhlasím s Petinem 1.6 MPI je dobrý motor i do OII, jen se sním člověk musí naučit jezdit a dokázat využít jeho možnosti.Je potřeba vidět velikou finanční úsporu při nákupu vozidla oproti ostatním motorizacím-tím se OII stává dosažitelnější pro kolegy s horším finančním zázemím (halt všichni nemůžeme jezdit v RS-nestíhali by je vyrábět) a určitě je pohodlnější a i důstojnější OII se slabším motorem nežli Fábie se sebelepším motorem.Čipnutí atmosférického motoru má také význam, pomáhá zlepšit hlavně průběh nízkých otáček a lepší nástup krouťáku i když s menším efektem než-li je tomu u turba. Ahoj Dane, nějak se mi nedaří Ti odpovědět na Tvou zprávu-systémová chyba-jak si ohnul tu řídící tyč, chytils díru?Až budeš mit čas ozvi se.Ahoj Rosta
Září 28, 200717 r Ahoj, souhlasím s Petinem 1.6 MPI je dobrý motor i do OII, jen se sním člověk musí naučit jezdit a dokázat využít jeho možnosti.Je potřeba vidět velikou finanční úsporu při nákupu vozidla oproti ostatním motorizacím-tím se OII stává dosažitelnější pro kolegy s horším finančním zázemím (halt všichni nemůžeme jezdit v RS-nestíhali by je vyrábět) a určitě je pohodlnější a i důstojnější OII se slabším motorem nežli Fábie se sebelepším motorem.Čipnutí atmosférického motoru má také význam, pomáhá zlepšit hlavně průběh nízkých otáček a lepší nástup krouťáku i když s menším efektem než-li je tomu u turba. Ahoj Dane, nějak se mi nedaří Ti odpovědět na Tvou zprávu-systémová chyba-jak si ohnul tu řídící tyč, chytils díru?Až budeš mit čas ozvi se.Ahoj Rosta Přesně tak...drsná pecka...
Říjen 1, 200717 r Ahoj kluci, kdo máte možnost přečtěte si nové číslo Škoda Revue 5/2007 je tam hezký test obou 1.6 MPI a FSI na spotřebu.Porovnávali se dva benzíny: BA95N a BA100 V Power Racing oba Shell. BA95N je jen obyčejný benzín bez aditiv.Z testu vyplynulo, že kupodivu MPI zase není o tolik horší než FSI u kterého jsem si myslel, že na 100 VPR pojede výrazněji lépe. Je tam taky test té mojí 1.8TSI a dokázali s ní jet i za 17 litříků, takže test rozhodně nepojali nijak úzkoprse.
Říjen 1, 200717 r Ahoj kluci, kdo máte možnost přečtěte si nové číslo Škoda Revue 5/2007 je tam hezký test obou 1.6 MPI a FSI na spotřebu.Porovnávali se dva benzíny: BA95N a BA100 V Power Racing oba Shell. BA95N je jen obyčejný benzín bez aditiv.Z testu vyplynulo, že kupodivu MPI zase není o tolik horší než FSI u kterého jsem si myslel, že na 100 VPR pojede výrazněji lépe.Je tam taky test té mojí 1.8TSI a dokázali s ní jet i za 17 litříků, takže test rozhodně nepojali nijak úzkoprse. Byl by jsi to ochoten (pokud máš možnost) to naskenovat a hodit to tady?
Říjen 2, 200717 r Tak to by som prijal aj ja nakolko som minulý mesiac kúpil 1,6 OII a dosť ma táto téma chytila.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.