Přejít na obsah

Nefunguje svícení DR a potkávací.

Zdeněk K.

Doporučené příspěvky

Přátelé, prosím o pomoc. Žena má Roomstera rok, je to 2015 1.2 TSI. Manželce na Roomsteru přestalo svítit denní svícení. Nefungují ani potkávačky. Rád bych mrkl na pojistky. Jenže nějak mám chaos které. Po procházení topiků v tom mám hokej. Resp.: Nepřijde mi že chyba bude v pojistkách, protože nefungují obě světla DR a nefungují i obě světla DR. DR je řešeno nějak divně. Roomster oproti mojí octavii nemá senzor. Spínač teda není automatický. Dení svíceníí ale je namontované u mlhovek a zdá se originál. V pojistkové skříni ovšem není vypínač, jak sem dohledal v některém z topiků. Za přepínačem světel nemám ani relátka. Našel jsem ale relé kousek níž. 2 velké a jedno poloviční. Přední i zadní mlhovky fungují. Zadní světla též. Přepínač cvaká v pohodě. Chtěl sem ho proměřit, ale vůbec nevím jaké je vnitřní zapojení.

Otázky tedy zní.:

Má někdo zapojení přepínače světel?

Schéma elektroinstalace hlavních světlometů (dvojvlákno H4) a denního svícení?

Poradí prosím někdo, kde najdu zašité ty relátka a které z nich to je?

VIN je: TMBNM25J5F5024040

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hledej tento vypínač (vedle OBD). PředFL asi svítil normálně potkávacími (bez osvětlení palubní desky), poFL měl dvě žárovky ve svítilně mlhovky, tu druhou pro DRL (ten spínač automatický imho nikdy nebyl). V opačném případě nemáš originál. Zbytku postu nerozumím - "nefunguje DR, ale ani DR nefunguje".

Obrysové a i potkávací mají pro každou stranu vlastní pojistku.

Odkaz ke komentáři

Musiš proměřit přepinač. Na pinĕ TFL jsou denni sviceni. Přesně už nepamatuji ale na pinech 58 jsou parkovačky.

Na krytě pojistkove skřini je obeazek s pojistkami. Je tam namalovane ktera pojistka co chrani

Editováno: , autor: TOMUS
Odkaz ke komentáři

Přátelé, takže situace se vyřešila sama. Proměřil jsem přepínač. Dohledal výstupy. (Díky @TOMUS) Ten je v pořádku. Jal jsem se pro jistotu měřit i napětí na pojistkách. To taky bylo v pořádku. Po umorném přemýšlení, co kde může být. Mě napadla ta nejmíň pravděpodobná věc, kterou jsem měl udělat na začátku. Šel a změřil sem napětí na paticích žárovky. Napadlo mě, zda náhoou žena nejezdila tak dlouho, dokud jí neprdly všechny žárovky. Ano, bylo to přesně tak. Ke mě se pak dostane akorát informace, že ji nesvítí světla. Velice Vám děkuji za ochotu pomoct. Aspoň sem strávil neděli studiem elektroinstalace v Roomsteru a dozvěděl se něco nového...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...