Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj ve spolek, mám Kodiaq 2 z března 2024 v max výbavě + Exclusive Selection a teprve nedávno jsem zjistil, že auto troubí jako stará felicie, protože místo takzvané dvoutónové houkačky, tedy dvou fanfár jedna nízký tón a druhá vysoký tón má jen jednu. Když jsem dle VIN vyhledal přesnou položkovou výbavu mého auta, opravdu je tam napsáno jednotónová houkačka a našel jsem i jednu v motoru. Dle ETKY se tam opravdu někdy montují obě. Jak to máte u vašich aut a dá se to případně dodělat, protože sice netroubím často, ale když potřebuji zatroubit, úplně se stydím s tímto zvukem? 

Díky Tomáš 

To snad ne..... 🤦🏻.

Houkačka je (doufám) jen hardware, to by mělo jít vyměnit i v domácích podmínkách.

• Autor
před 3 hodinami, miklisek napsal:

To snad ne..... 🤦🏻.

Houkačka je (doufám) jen hardware, to by mělo jít vyměnit i v domácích podmínkách.

Bohužel v autě druhou fanfáru opravdu nemám, takže žádné kódování nepomůže.. :-((

• Autor
Před hodinou, bouchy01 napsal:

Ano budu muset sundat celej přední nárazník, koupit buď jednu fanfáru, nebo jak jsi poslal odkaz, tak celou sadu, vyrobit rozdvojku a snad to bude fungovat a nebude to chtít nějaké kódování... :-// 

Jo to mě taky sere. Stejný problém. Ještě jsem nehledal, kde přesně je klakson umístěný. Ale taky se na to chystám. Ideál pokud by se dal koupit i protikonektor.

• Autor
V 15. 2. 2025 na 14:55, wirer napsal:

kedysi som klaksony riesil na F3. asi moc nepomoze, no aspon pre inspiraciu

https://wirer.sk/f3_klakson/

Moc Ti děkuji za návod a až bude venku teplo pustím se do toho, protože toto u auta za 1,5 milionu je neskutečná ostuda a naprosto trapné šetření defakto na bezpečnostním prvku. 

• 2 měsíce později...

Přátelé, jako vážně?

Kodiaq II, Style plus, cena přes 1,2 mega a má to houkačku jako z Felicie???

Fakt supr reklama, nehledě na to, že není skoro slyšet, takže bezpečnost taky nula.

👎

Presne to same jsem resil nedavno na Enyaqu. Take je pouzita jen jedno-tonova houkacka.

Vyresil jsem to porizenim dvoutonove houkacky na ALI. Je dodavana i s rozbocenim v super kvalite na prijatelnou cenu:

https://vi.aliexpress.com/item/1005006212768110.html

Je to plug and play. Dokonce Enyaq ma na chladicove stene montazni misto i pro druhou houkacku.

Verim, ze pro Kodiaq II to bude stejne. Je to koncern.

@ne škodovkář Sloučeno s existujícím tématem, kde už se to řešilo. Do sekce Váš Kodiaq 2 to taky úplně nepatřilo.

Jinak je zvláštní, na čem se dnes šetří. Dřív tohle bývala výsada snad jen u základních výbav menších modelů.

U mňa auto výroba 03/25 SPORTLINE a klaksón má dvojtónový. Trúbi to poriadne 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.