Jump to content

Kamera cúvania F4, nastavenie, pruhy

Recommended Posts

Zdravím Vás,

chcel by som sa opýtať na cúvaciu kameru.

Mám Fábiu 4 09/2024 asi pól ročnú a zaujímalo by ma či sa dá nastaviť cúvacia kamera niekde a to
pruhy čo ukazuje aby sa pohybovali v smere zatočenia volantu, totiž keď cúvam tie pruhy
nemenia smer, na priloženej fotke sú tie zelené.

Prikladám video čo som našiel na webe, narýchlo nájdené, nie je to škoda ale vidno ako sa pruhy, čiary 
natáčajú pri cúvaní.

Viem to nastaviť niekde v infotaimente alebo nejako dať dokódovať do auta?? /sám, servis???/

Systém mám updatnutý no nikde som to nenašiel túto možnosť nastavenia.

prikladám fotku ako to mám v aute pri cúvaní + odkaz na video ako by som to chcel mať nastavené.

https://www.youtube.com/watch?v=S28ZCvEmSUM&ab_channel=E-guideRenault

ďakujem

20250403_155932.jpg

• 1 month later...
Posted (edited)

Mám nově Fabii 04/2025 a tebou popsaná funkce tam je. Navíc je možné přepínat zobrazení kamery (standard, pohled shora, širokoúhlé, podélné parkování). Je to dáno typem použité kamery. U FIII je také pouze tato jednoduchá kamera s pevnými pruhy zobrazující přibližnou šířku vozu. Koukni do návodu k obsluze podle výrobního období, jsou tam rozdíly. Vozy od 09/2024 jsou vybaveny lepší verzí kamery.

https://www.skoda-auto.cz/apps/manuals/Models

Edited by Adee

Adee :  vyrobené bolo 19.08.2024 , takže asi preto tam neni táto funkcia , alebo som ju nenašiel.

V manuálu som pozeral a pruhy sú tam označené, no pokiaľ som skúšal na infotaimente pri cúvaní čokoľvek, sa mi tie žlté pruhy nezobrazili, a ani pri stlačení parkovania pomocného.

Nie je to až taká zásadná vec, ale niekedy by sa hodila.

ps:  vedel by si nahrať nejaké video ako to vyzerá u teba s tými nastaveniami čo si tu písal?  rád by som to videl a tiež možno update systému ak príde do mojej fábie to porieši.

ďakujem

Přílohou popis funkcí "nové" a "staré" kamery. Pokud bylo vyrobené 08/24, je tam stará verze a dle mého to update systému nevyřeší.

Vypadá to stejně jako na tomto videu u Kodiaqu:

NEW.png

OLD.png