Tomas1428 Vloženo 26. Září 2023 Sdílet Vloženo 26. Září 2023 Ahoj, prosím, dodělávám si BT jednotku na originál rádio Columbus RS FL, chybí mi už jen pouze připojit 2x oranžové kabely a červený proud .. kam nejlépe připojit ? na kabeláž od rádia ? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 26. Září 2023 Sdílet Vloženo 26. Září 2023 Ano Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TakeItEasy Vloženo před 12 hodinami Sdílet Vloženo před 12 hodinami Ahoj, mám Škodu Octavii 2 FL (r.v. 2010) s rádiem Bolero a multifunkčním volantem. Bohužel nemám možnost připojení telefonu přes Bluetooth. Lze pomocí nějaké sady přidat BT pro telefonování, ideálně i přehrávání BT-Audio ke stávajícímu rádiu? Popř. máte někdo díly na prodej? Odkazy, kde bych to mohl sehnat? Co všechno potřebuju? Jde o to, že pokud je to možné, tak nechci měnit rádio. Chci vědět, za jakých podmínek je to možné připojit, aby se mi třeba nestalo, že seženu díly a pak zjistím, že to třeba kvůli softwaru nebo konstrukci auta nejde. Zároveň pokud toto někdo zná a má potřebné díly k dostavbě na prodej, tak budu rád, když se ozvete. Děkuji PS: omlouvám se, pokud tady toto téma již někde je, nebyl jsem schopný ho najít ve variantě odpovídající mému konkrétnímu problému Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo před 10 hodinami Sdílet Vloženo před 10 hodinami @TakeItEasy Ahoj, sice bylo tohle téma založené pro Columbus, ale tahle problematika je pro obě rádia stejná, tak jsem tvůj dotaz přesunul sem. O2 nebo i S2 mívají BT jednotku pod sedadlem spolujezdce a předpokládám, že tam bez její přítomnosti z výroby nebudeš mít žádnou přípravu. Takže by to obnášelo sehnání držáku, samotné BT jednotky, plastového krytu a pak samozřejmě kabeláž. Pro přehrávání hudby se ještě kabeláž liší. Lepší BT jednotky umí i zrcadlit SIM kartu a mají FAKRA konektor pro GSM anténu. Navíc bez handsfree z výroby nejspíš nebudeš mít ani mikrofon. Kompletně to dodělat, nebude úplně jednoduché. Nejjednodušší by asi bylo, sehnat si třeba na vrakovišti druhé auto jako dárce a přestrojit to. I tak to ale bude obnášet rozebírání větší části interiéru. Například svazek k BT jednotce vede pod kobercem a bez demontáže sedačky to asi nepůjde. Nevím, jestli by to bylo akceptovatelné řešení, ale novější Amundseny s označením + už mají BT jednotku v sobě, tak by velká část práce odpadla. Stejně by ale bylo nutné natáhnout mikrofon do stropní lampičky nebo aspoň do A sloupku a musel by ses smířit s menším displejem Amundsena. To už sem úplně nepatří, ale jelikož je Amundsen s navigací, muselo by se teoreticky ještě vyřešit zapojení GPS antény. Ale za mě je ta stará navigace zbytečnost. Podle toho, který typ Bolera máš, je ještě možné, že bys musel měnit i rámeček kolem rádia. A nejsem si teď úplně jistý, jestli Amundsen+ umí i hudbu přes BT. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.