Přejít na obsah

Zvyšování výkonu u TDI


Doporučené příspěvky

K DP se víc vyjadřovat nebudu, Motorpower a TDIFUN jsou snad poslední v republice, kterejm nepřeskočilo.. Buď jsou to SHIT firmy, což je 99% úpravců u nás, nebo se všichni zbláznili do marketingu a nabízení nemožnejch služeb... Motorpower a FUN jsou jediný dva, který se v první řadě soustředí na kvalitu a né na kvantitu... Nikomu nic nevnucuju, ale než se pro někoho rozhodnete, tak vždycky hledejte reference, nejradši ty, které si můžete ověřit, nekoukejte, kdo z úpravců má krásné www stránky, které snesou jakoukoli lež. Já, před X lety taky nevěřil, dokud jsem se sám nespálil a myslím, že jsem dostatečně vyškolen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravim chlapi,som tu novy,pocul a cital som vela o vasom fore a dostal som aj odporucanie na vas ze viete poradit a ste odbornici:D

Otazka na vas

Mam fabiu RS 1.9tdi 96kw

Premyslam nad zvyenim vykonu motora,bud chipom alebo Upravou IC,turba z ARL a nasledne chipu

Otazka na vas je co z toho mam vybrat,mate s tymito upravami neake skusenosti a kolko to tak penazi bude zhruba stat a

co pri akej upravy je este treba,napr.brzdy,spojka bude na tom atd

Chip by som chcel dat spravit u TDifun alebo dieselpower

vopred dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

záleží na tom, co od toho očekáváš a kolik chceš investovat. Myslím ale, že pouhou úpravou dat řídicí jednotky získáš navíc dostatek výkonu. Nic dalšího s tím dělat nemusíš. Kolik to stojí snadno zjistíš tam, kde to chceš nechat udělat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, jen softem budeš okolo 125kw, pro jistotu aby se autu líp dejchalo dej větší IC, pro jistotu si můžeš dát větší turbo, třeba ARL jak píšeš, a pokud budeš dělat oboje, dej i lepší trysky, i když ALka vydrží hodně.. 

Ale co znám lidi s RS a mají chip na 125kw jsou spokojený, jede to hezky, spojka neklouže, a většinou to nekouří

Pokud máš navíc větší peníze, tak proč ne, pak ten výkon bude samozřejmě vyšší, otázkou je, jestli ho ve finále opravdu využiješ v celém spektru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dej čip, aby to auto vydrželo, tak bude tak 160-170k a uvidíš jak ti to bude stačit ;-) Jiný IC je určitě vhodný, přijde mi, že i u 1,4 tdi v podstatě ani svojí funkci neplní, to umístění je nešťastné, ale už je to vrtání se v autě, čip je nejjednodušší cesta v začátku ke koním :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak záleží no, vstřiky AL vydrží dost, takže větší turbo, u turbosportu cca 17.000, IC komplet s vedením okolo 10.000 (beru kvalitní práci a kvalitní IC) a chip u DP takových 7500,-

Tak nejlevnější není ani DP, ani tdiFun ale zase má člověk jistotu že to bude nějak slušně naladěný

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No je fakt že těch cca 7.000,- je základní úprava... Takže to ve finále bude dost podobně jak píšeš.

A nebo, domluvit se s někým, poslední dobou mě zaujal třeba http://www.sgs-servis.cz/ , poslední dobou hodně kladných ohlasů a nechal udělat u něho nějakej za pěknou cenu, co si myslím že by šlo, popřípadě to u něho nechat i nastalovat.

 

Chápu že to má daleko, ale stejně tak co vím, tak když někdo chce větší úpravu a svěři to firmě, třeba tdiFUN, cena je pak zase trochu jiná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V DieselPower maj problém s komunikací, byť by měla bejt odmítavá, takže s nima jsem skončil. Nakonec jsem měl v plánu jít čipovat k TDIfun. Ale něco mi do toho vlezlo a nemohl jsem tam jet. Snad na to ještě někdy dojde. 

20niceboy20: Netrápil bych se nějakýma velkýma úpravama. 125kW ti musí bohatě stačit. Kdybys tam rval jiný turbo, vstřiky, tak by pak zas moc trpěla ta spojka atp. Takže zajeď k TDIfunovi, nech to načipovat a za IC udělej v podběhu aspoň to žebrování na odvod vzduchu. Myslim, že budeš spokojenej a za docela slušnej peníz. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem blbec. Podnikatel podniká zpravidla proto, aby vydělal peníze. O tom ani potom. Jenže i barterovej obchod jim může vydělat peníze. A může i víc, než kdybych jim zaplatil klasickou úpravu a odjel. Je to všechno o dohodě. A hlavně mi nejdřív napsali, že se barterovýmu obchodu nebrání. A tim bych téma DP uzavřel. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...