Publikováno Únor 13, 200718 r Mám octavia 1,8T 20V a chci se zeptat, když nastartuji za studena tak jsou otáčky okolo 1100 a asi po dvou min. spadnou na 800 otáček. Ptal jsem se na to a řekli mi, že je to nějaký ekonom, který fouká vzduch do výfuku, existuje něco takového a nebo je to závada. Na přístr. desce se mi rozsvítila kontrolka elektronika motoru a už jsem s tím byl dvakrát na malém VAGU a tam mi to pokaždé ukázalo chybu řada válců jedna chudá směs. Víte prosím někdo co to znamená? Díky Vandal.
Březen 13, 200718 r Nejsem odbornik, ale me ta kontrolka svitila take a kdyz spadly otacky v motoru zacalo rachtat. VAG mi psal to same a nakonec mi zjistili vadny prestavovac vackoveho hridele. Ted je to u odbornika a budu tam za 14000,- jenom za material.
Březen 13, 200718 r Mám octavia 1,8T 20V a chci se zeptat, když nastartuji za studena tak jsou otáčky okolo 1100 a asi po dvou min. spadnou na 800 otáček.Ptal jsem se na to a řekli mi, že je to nějaký ekonom, který fouká vzduch do výfuku, existuje něco takového a nebo je to závada. Na přístr. desce se mi rozsvítila kontrolka elektronika motoru a už jsem s tím byl dvakrát na malém VAGU a tam mi to pokaždé ukázalo chybu řada válců jedna chudá směs. Víte prosím někdo co to znamená? Díky Vandal. Ty vyšší otáčky u studeného motoru jsou normální, je to kvůli rychlejšímu zahřátí katalyzátoru (zvýší se volnoběžné otáčky a sníží se úhel zážehu). Vzduch do výfuku? Ekonom? A to kde takhle radí? Napiš číslo té chyby, to vypadá možná na lambdu (17519?).
Březen 13, 200718 r Dnes jsem musel nast. klapku - dlouho drzela na 1200ot- skoro jako sytic No zakl. nast. a bylo vse ok. Ale stou chybkou teda nevim Upraveno Březen 13, 200718 r od Host
Březen 13, 200718 r Dnes jsem musel nast. klapku - dlouho drzela na 1200ot- skoro jako sytic No zakl. nast. a bylo vse ok.Ale stou chybkou teda nevim Nepřizpůsobená klapka by držela vyšší volnoběh i při zahřátém motoru...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.