Přejít na obsah

COLUMBUS (TRINAX) / RNS 510


Doporučené příspěvky

read this:

this is my mail between friends and suppliers

Is not a problem with database. I have OCTAVIA II vRS without facelift. Unit 3T0 035 680 is not compatibile with my dashboard.

> This is the reason why Im asking for unit 1Z0 035

> 680A.

all skoda columbus units are for new superb with part number 3T0 035 680

Units for skoda octavia have part number 1Z0 035 680 A and are called Trinax, not columbus.

But I have software CD that can make Columbus unit working in Octavia.

You can download it here from my ftp server:

.........

Download it, burn cd image, make hard restart on unit by pressing setup-speaker-eject cd buttons and insert flashing cd.

Please don´t give this cd to anybody else. I made this mod by myself and I am giving it to you just because you are my customer.

If you install columbus unit into octavia FIS display and multifunction steering wheel isn´t working.

waiting for the CD already two Weeks

Editováno: , autor: lala30
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No Cosby ho má, ale má verzi, která potřebuje přepnout do bootování VDO a už měl i z jednou novou verzí Columbusu problém(nepovedla se). A Lala30 ho zatím nemá, a ta by měla být funkční i bez kabelu. No tak asi zatím nic nového..Cosby prý teď nepracuje až po novém roce. Tak jedině, že bude Lala30 rychlejší..... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi přijde, že po připojení nového Columbusu(3T0) se mi i rychle vybíjí baterka a to určitě Columbus usne, protože vidím logo při startování a pozoruju to až po jeho montáži...tak asi dám na baterku ampěrmetr....za jak dlouho tam má být nejnižší proud a kolik to je??? Tím se to ověřím, když bude vyšší, tak odpojím rádio a hned uvidím. Nebo prostě 3T0 má větší klidový odběr?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V autě a po vypnutí klíče při napojení na CAN Gateway jsem zjistil na kanálu 1, že se mi postupně napíše: CAN komfortu klid, CAN pohonu klid, CAN infotainment klid a nakonec stav sběrnice pasivní. Tak to by mělo být vše OK. Jinak když tam nechám klíček tak to normálně čeká na infotainment sběrnice dokud nevypnu rádio přes čudlík a pak to taky napíše klid. Tak mě povězte kde může být chyba. No a Columbus po dlouhém stání normálně startuje přes logo...tak určitě nezůstává plně aktivní...

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne v garáži a dneska jsem na ní dal i nabíječku...no a nechal nabít na 12,450V. No ještě musím půjčit ampěrmetr a pak budu mít jistotu, podle toho co psal Diagnostik to má mít odběr kolem 30 mA...Tak pokud to bude mít takový odběr tak je to jasné.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chceš zjistit stav baterky tak ti nepomůže ani volt ani ampérmetr,ale zátěžový ampérmetr.

Jinak odběr v klidovém stavu by se měl pohybovat tuším okolo 0.002A(snad jsem to trefil).

Pokud máš víc,odpoj navi a zkus bez ní.Pokud to bez ní bude OK,je navi KO

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo dobíjel, ale předtím jí stačila chvilka se projed a bylo vše OK a teď to nabíjím a nic...tak kdyby náhodou někdo prodával baterie a chtěl ukázat, že v novém roce to bude samý dobrý skutek jó našel jsem tu mojí: Akuma 572 046 068 72Ah za 2.364,53,- s DPH u jedné firmy v Nepomuku....tam jsem zítra coby dup.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím o radu nemáte někdo udělaného už columbuse s další displejem vzadu na sedadlech není nějaký výstup video?

Našel jsem tohle:

want to add a screen also. Kufatec sells a OEM RSE kit, but it is very expensive. I believe I can build a setup for <$250 (incl screen). I haven't done it yet but this is what it looks like it will take -

VW parts -

7M0 937 711 - 26 pin connector housing (3B0 919 754 will work also, one is cheaper than the other and the only difference is the color of the plastic)

3x 000 979 010 repair wires, this will get you 6 total terminals, 1 each for R (pin 21), G (pin 8), B (pin 20), RGB Ground (pin 19), Sync (pin 7), Sync Ground (pin 6)

2x 000 979 010 repair wires if you want to use the audio out as well, you need 3 terminals, 1 each for R+ (pin 5), L+ (pin 18), NF- (pin 17)

Cabling -

I plan on using a 6 conductor shielded wire to run the video from the back of the 510 to under the passenger seat. If you want audio as well you would need another 3 conductor shielded wire for that. Ground the shields on one end of the wires to the car chassis or the 510 itself.

Video signal -

(This is really the only thing holding me back now) - I believe the video out of the RNS-510 is RGBs (RGB + Sync) at 15kHz. I've not found a automotive LCD screen that will take that as an input. So it looks like you will need a signal converter to convert the signal to composite or s-video. Something like this should work -

Editováno: , autor: jtfcobra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...