Přejít na obsah

PLIVÁRNA


amogh

Doporučené příspěvky

  • o 3 měsíce později...

Takže - doufám, že člověk kterého hledám není členem tohoto fóra, jelikož před chvílí téměř zabil mou přítelkyni, ale i tak bych tu rád rozhodil síť. Jedná se o Octavii 2. generace, bílá barva s černou kapotou, možná RS či spíše tuzing předělávka vzhledem k hlavním světlům s proužkem diod dole. Jestli zjistím ještě nějaké detaily o autě, tak je dopíšu. Zatím jsem z ní víc nedostal. Pokud tady na fóru o někom s takovým autem víte, tak mi dejte vědět, já už to pak nějak vyřeším.

Je to člověk, který má evidentně zálibu v podjíždění na Jižní spojce odstavným pruhem, v případě mé přítelkyně bohužel v místě, kam se nemohl vejít mezi svodidlo a její auto...

Editováno: , autor: samurai
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Jezdím občas taky na Slovensko. A jestli kdysi platilo, že jet tam rychleji nebo jinak porušovat pravidla je o hubu (peníze) tak teď už to neplatí určitě.

Jestli jsem kdysi potkal na 300 km-ové trase 11 hlídek, ano jedenáct, tak poslední dobou se mi zdá, že u vás policajti vymřeli stejně jako u nás.

Takže v konečném důsledku ten rakušák zaplatí za případné přestupky víc než slovák.

Na Slovensku bude platit "Když už, tak už" :)

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak jsem si vyzkoušel ten náš skvělý nový systém na registru vozidel. Mluvilo se o něm hodně, ale není nad osobní zkušenost. :)

Přestěhoval jsem se, takže tuto změnu musím nahlásit. Termíny jsou celkem šibeniční - do pěti dní od změny na nový řidičák, deset na techničák a značky - termín se počítá od nahlášení změny, ne od vydání nové občanky.

Tak si tak přijdu (po 14 kalendářních dnech od změny) na registr vozidel, že bych rád změnil bydliště a tedy si i vzal nové značky, protože jsem změnil i okres. Paní se mě zeptá, jestli už mám vydanou novou občanku, tak říkám že ne, ale že mám samozřejmě potvrzení o změně údajů u stávající občanky s ustřiženým rohem. A ona, že to tam ještě nebude v systému. Tak jsem ji oznámil, že v systému to už určitě je, protože změna už je vidět i na katastru a tam to chvíli trvá. Oznámila mi, že tohle je jiný systém a že tam to ještě nebude. Zeptal jsem se jí tedy, jak to mám udělat, když na to ohlášení změny mám 10 dnů a nový občanský průkaz je za 30 dnů od podání žádosti. Pokud nestihnu termín 10 dnů, je pokuta až 30 000 Kč. Na to odpověď neměla, jen že to v systému ještě nebude.

Šel jsem se tedy zeptat o patro výš, kde jsem žádal o nový OP, tam mi bylo sděleno, že v systému změna být musí, jinak by nemohli ani zažádat o novou občanku. S touto informací jsem tedy zašel šel dolů, kde jsem se přemohl a vyždímal ze sebe zbytek nenasraného vystupování a požádal jsem dámu u okýnka, jestli by se tedy do toho systému mohla alespoň podívat. Podívala se a oznámila, že změny tam už jsou. Hurá, vyplnil jsem žádost a... "Změny tam sice jsou, ale nedá se tam zapisovat, takže si přijďte až s novou občankou...".

Takže to je moje zkušenost s novým a již bezproblémově funkčním registrem vozidel. :)

Kdyby to alespoň bylo zadarmo, ale změna je za 50, tabulka značky za 200 a změna bydliště za 100. A to si ty značky ani nemůžu nechat, i když jsem si je koupil... No, budu jen doufat, že nedostanu 30 000 Kč flastr. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No alespoň jsem si kvůli tomu nemusel brát třeba dovolenou, to bych prostě neodešel, dokud to tam nezapíše třeba ručně na papír a nepošle to do systému holubem. :D

Ten den jsem tam byl a já a další dva nešťastníci - jeden, že má v systému špatně uvedeno, že splňuje jen EURO 1 a přitom auto splňuje EURO 2, má to i v technickém průkaze - tak prý to tak prostě je, že je to v systému sice špatně, ale změnit to nejde. A druhému nešťastníkovi někdo ve firmě vzal malý TP a potřeboval nový - to samozřejmě také nešlo, systém se asi kousl. Ale co mě pobavilo byla informace od paní za přepážkou, že kdyby přinesl ten malý TP, že by to šlo. :D Pána to bohužel moc nepobavilo a ona to asi myslela vážně... bohužel.

EDIT: Tak "umět v tom chodit" - jako občan to beru tak, že zjistím termíny, dodržím je, vyplním formuláře a doufám, že tak to je vše OK a vyjde to, žádné kličky nezjišťuji. :) Tady to tak bohužel nešlo, chtěl jsem jen základní věc a i ta selhala... Tak snad příště. :)

Editováno: , autor: samurai
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Citat dna:

"Je cas zrusit bodovy system, kamerove okradacky, piraty s radary cihajici na pocestne a dalsi vydobytky silnicniho fasismu a buzerace.

Jako uz tolikrat, znovu se ukazuje, ze nic z toho nefunguje. Zajimave, ze zatimco logika veli "kdyz to nefunguje, zkusime neco jineho" v pripade statu selhava a naopak nefunkcni system je pouzit jako argument k jeho dalsimu prohlubovani. Nicmen smysl to samozrejme dava, protoze nejde o selhani.

System tady neni proto, aby zabranoval nehodam. System je tu proto, aby buzeroval, okradal a zneprijemnoval zivot tem, kteri vlastne cely system financuji a zajistil, ze bude na silnicich stale mene bezpecno, protoze se podporuje jednani, ktere je nebezpecne. A v tomto smeru funguje. Protoze jsou lidi hlupaci, muze system svou vlastni neschopnost pouzit jako argument pro dalsi buzeraci, dalsi okradani a dalsi vyhozene penize. Zvysujici se pocet nehod, zhusta kvuli omezenim a pomale likvidaci mozku za volantem (a tedy primy dusledek systemu, ktery se tvari, ze mu jde o opak) je pak tim, co soudruzi potrebuji - cim vice nehod, tim jednodussi prosazeni dalsi nefukcni (ale vynosne) buzerace, protoze prece jde o bezpecnost! Kdo rika neco jineho, ten vrazdi homosexualni multi-kulti matky s kocarky na prechodech a mozna je dokonce i zere! I kdyby to zachranilo jeden zivot! Co kdyby se to stalo nekomu z vasi rodiny!

Ale ono se to stava, stale casteji. Jen hlupci nevidi, kde je problem."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

To mi připomíná něco, co jsem někde četl - kdyby pokuty fungovaly, už by se žádné nevybíraly. :)

Stát je ale potřebuje, počítá s nimi do rozpočtu, kdyby nastala situace, že by nebyly žádné "pasti", tedy třeba Passaty hlídající na silnici, která vypadá jako dálnice, značky má jako dálnice, ale není to dálnice, takže se vybírají pokuty za 105 km/h a byly by postihovány jen ohrožující přestupky, tak by stát přišel o ohromné množství peněz, se kterými počítá. Vždyť třeba - "Passaty na sebe vydělají..." atd...

Policisté jsou ale líní, lidé vynalézaví a tak je potřeba trošku přitáhnout šrouby mou oblíbenou formulací "výmluva na osobu blízkou končí" - která obsahuje hned několik lží - není to výmluva, ale právo, nejedná se o osobu blízkou, ale o to, že člověk nemusí svědčit proti sobě a hlavně nekončí. Jen se zpoplatní...

Jenže lidi si představují ty "mafiány v drahých vozech" co způsobují nehody, jak se vymlouvají na nějakou osobu blízkou a teď budou mít smůlu a budou jezdit pomalu a slušně. Jo, jenže takhle to nebude. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak tomu nerozumím.

V obci jezdím 50, mimo 90 a po dálnici 130. Na červenou stojím a samozřejmě dodržuji i ostatní předpisy. Chci aby byl pořádek, taky ho sám dodržuji (neplatí to jen na silnici).

Takže mně vůbec neserou Passaty na dálnici, kamery na křižovatkách, policisti v křoví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomu není tak těžké rozumět - kdyby tak jako ty jezdili všichni, tak stát přijde o ohromné peníze, s kterými už dopředu počítá - tedy počítá se s tím, že lidé budou porušovat předpisy a je to tak vlastně dobře, protože jsou z toho peníze do státní kasy. Pokud se řidiči začnou lepšit, budou páchat méně přestupků, tak je potřeba něco přitvrdit, aby se pořád "vybíralo" stejně, to je logické.

A k 50/90/130 gratuluji a k dodržování všech ostatních předpisů taktéž, jsi asi jeden z mála. Mimochodem, když vjíždíš do obce, tak už předem brzdíš tak, abys do ní vjel 50 a ani o trochu víc? Protože to je třeba něco, co se často měří. A nebo za traktorem raději jedeš 3 kilometry 20 km/h, protože je tam plná čára?

Právě že bohužel ten Passat na dálnici nebyl, jen ta silnice vypadala jako dálnice, měla značení, svodidla, vše, jen chyběla značka dálnice, takže na ní platilo 90 km/h. No a samozřejmě že tam jsou s Passatem, protože tam chytnou plno lidí, kteří nevědomky porušují předpisy. To je hlavní, nejsou to šílenci, co jezdí 290 km/h v obci, ale lidé, co se snažili dodržovat rychlost.

Já tu nemluvím o tom, že je správné porušovat předpisy, ale o tom, že policie se snaží "maximalizovat zisk", tedy pracuje na místech, kde toho nejvíce vybere. A to není jeden člověk jedoucí 230 km/h na dálnici, ale deset lidí jedoucích 105 km/h na devadesátce o které nevědí, nebo za značkou začátku obce, kde každý jede ještě trochu přes 50 km/h. Samozřejmě neznalost neomlouvá, ale pointa je snad jasná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.... Mimochodem, když vjíždíš do obce, tak už předem brzdíš tak, abys do ní vjel 50 a ani o trochu víc?...

Po tom co jsem jim právě za toto nechal tisícovku, tak už i toto.

Taky jsem se s nima nehádal, jel jsem tam, změřili mně, měl jsem to tam.

Že byl vjezd do obce z kopce, že první barák v obci byl až za policejním autem kde mě kasovali, o tom by se dalo diskutovat. Ale cedule byla tam kde byla a ja za ní jel jak jsem jel.

Ne, samozřejmě, že na dálnici si nastavím tempomat na blízko 140, mimo obec jedu aby se ručka nepřehoupla přes 100 (to mám něco málo přes 90 a při odečítání 3 km/h se do limitu vlezu), ale v obci ano, 50 dle GPS, tj. 55 na budíku, přesně, aspoň u mně.

Ale chci říct, že když mně na té dálnici změří a budou mudrovat, že jsem jel rychle, tak se nebudu vymlouvat, nebudu nadávat (akorát tak sám sobě).

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, já myslím, že nejsme vepři, já rychlost (obec na 100 %) dodržuji, jde mi prostě o princip toho, že když všichni budou dodržovat, oni musejí najít nějakou "past", kde se někdo chytne, protože potřebují ty peníze z pokut.

Když jsem dostal svou jedinou pokutu v životě, bylo to za to, že byla ulice ve městě, kde bylo 70 km/h, pak nějaká polní cesta k baráčkům a pak křoví, ve kterém byl radar. Samozřejmě, ta polní cesta byla normální cesta, takže to byla křižovatka a bylo tam tedy už 50 km/h... Ale byla to má chyba, taky jsem uznal a zaplatil.

Ale když už začínají uměle snižovat rychlost, viz třeba Praha a "snižování hluku" - na každém takovém místě hned vyrostl radar. Protože je jasné, že tam lidé budou jezdit rychleji, buď protože si nevšimnou změny, nebo protože nebudou pořád sledovat tachometr.

Nebo když už začínají měřit rychlost i na omezení na 20 km/h u stavby, kde byl poslední dělník před dvěma dny, tak to je prostě jasný příklad toho, jak potřebují vybrat, aby "si na sebe vydělali". A to mě prostě štve. Netýká se mě to, předpisy dodržuji, ale štve mě ten princip.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mi povídej.

Už je to dávno, 10-12 let, určitě se tehdy ještě jezdilo Olomoucí, ještě nebyl obchvat.

Hlavní tah, dva pruhy v jednom směru, povolená rychlost 70 a vždy křižovatka, sedmdesátka, křižovatka, sedmdesátka, křižovatka, sedmdesátka, poslední křižovatka a ...... sedmdesátka nikde :( , samozřejmě se jede souběžně ve dvou pruzích, všichni jedou stejně, jen mně museli změřit :(

Tehdy jsme jeli na dovolenou, 500,- mně to stálo a policajti mi řekli, že holt si koupíme o jeden oběd míň.

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastně jim jde o naše dobro, abychom se nepřežírali. :) Ale makají na tom slušně, nějak se poslední dobou můžou přetrhnout, aby národ netloustl. :) Body jsou už jen takový bonus, on ten polygon musí také z něčeho žít a "odpustkové jízdy" jsou skvělá možnost. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je pravda. Jezdím denně taky docela dost km a poslední 3 měsíce jsem nepotkal snad ani jednu hlídku. Podotýkám, že jezdím i místem, kde je povolená rychlost 70km/h. Za celou dobu, co tam jezdím, tam snad nikdo nejel 70. I autobus to předjíždí. To je tak, když se tam stane pár havárek a oni tam omezí rychlost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...