Publikováno Březen 10, 200718 r Nazdar chlapi, hladal som tuto temu,ale nic som nenasiel. Chcel by som sa Vas spytat, pocas jazdy sa mi rozvietila kontrolka pri otackomery ta zlta - elektronika motora. Motor vsak ide normalne ako vzdy. Ja viem ze nik z Vas my teraz nepovie presnu zavadu motora,kedze sa to musi napichnut na VAG.ale je vikend,a nikde to nemozem teraz dat na VAG a musim cakat az do pondelka a auto potrebujem surne na vikend. Chcem sa Vas teda spytat,ci s autom mozem chodit normalne a spravit do tedy kym sa to nevyriesi nejakych 200 KM alebo nie. A chcem sa spytat,ake byvaju najcastejsie zavady? moze to byt aj katalyzator?
Březen 11, 200718 r moze to byt aj katalyzator aj vela inych veci, skus pohladat, myslim, ze to tu uz bolo
Březen 11, 200718 r Ve firmě jezdilo víc těchto 2,0 Octavek a toto svítilo snad na všech, jak mi bylo řečeno. Poslední 2,0 jsem teď vyfasoval a na toto mně upozornili, že když to bude svítit, tak se nemám vzrušovat, že se jim nikdy nic nepřihodilo a hlavně servis si s tím nevěděl rady. Zatím se mi to nestalo. Prostě že si toho nemám všímat, že se nic neděje.
Březen 11, 200718 r Autor ja si spominam ze toto sa mi uz raz stalo,ale auto bolo este v zaruke a museli nejaku vec vymenit ktora stala okolo 30 000 SK.... tusim nejaka sonda,ale niesom si isty...dufam,ze to tentoraz nebude to,ale nieco lacnejsie
Březen 12, 200718 r Mám taky 2.0 85kw r.v. 2003 a taky mi to pořád svítí a někdy zhasne. Ale jezdím v pohodě a nic se nestalo. Občas si zajdu na VAG a nechám si to zrušit. Ale jinak v poho
Březen 13, 200718 r Autor dnes som bol to dat na VAG a neukazal ziadnu chybu,tak to vymazali no uvidim...ale inak je to dost neprijemne,ked nie je ziadna porucha a zacne to svietit.
Březen 13, 200718 r Kámoš má fabii 1.4 Mpi a taky mu to dělá. Ale říká že už si zvykl a nic mu to nedělá, že normálně jezdí dál. Mi to taky pořád svítí.
Březen 13, 200718 r Autor no mne povedali, ze chyba tam nie je ziadna, jedine ze ak tam mam daky zly benzin, napr. co ma vela siry...
Březen 21, 200718 r no mne povedali, ze chyba tam nie je ziadna, jedine ze ak tam mam daky zly benzin, napr. co ma vela siry... No já mám taky 2.0l a taky mi to svítilo.Měl jsem povolené kontakty na pojistkové svorkovnici.Je na baterce.Odpojil jsem mínusový kontakt baterie,zapálil cigo a když jsem dokouřil,tak jsem připojil kontakt a kontrolka už nesvítí(ZATÍM)
Březen 21, 200718 r Ve firmě jezdilo víc těchto 2,0 Octavek a toto svítilo snad na všech, jak mi bylo řečeno. Poslední 2,0 jsem teď vyfasoval a na toto mně upozornili, že když to bude svítit, tak se nemám vzrušovat, že se jim nikdy nic nepřihodilo a hlavně servis si s tím nevěděl rady. Zatím se mi to nestalo. Prostě že si toho nemám všímat, že se nic neděje. tak jsem to ještě zjišťoval a prej tam nakonec vyměnili lambdy a bylo O.K.
Březen 21, 200718 r rozsvícení kontrolky motoru může způsobit jak už někdo popisoval i špatné palivo, já sice dělám plyn do aut, ale mám přímo od BRC tester na systémy EOBD, který dokáže zjistit odchylky ve spalovacím procesu a jakmile tato hodnota přesahuje + - 10%, po určité době to hlásí jako závadu, jsou snímány tzv. pomalé a rychlé korektory, když nastavuju auto na LPG tak "jedem podle rychlého a dolaďujem směs do + - 10%, pak si pozvu auto po 1500 km a udělám kontrolu "pomalého" a hned vidím, kam spalování "ujelo", navíc když se rozsvítí "ček" tak vidím, před kolika km se rozsvítil,jaké byly otáčky, kolik % zatížení motoru, teplota...ty přístroje co se tady popisují v diskuzích opravdu umí jen zhasnout "čeka" ale to je vše a nic to dál neřeší. takže i "blbé" palivo, dokonce i zanesený fitr sání rozsvěcuje, Euro 4 v autech je prevít.....
Duben 15, 200718 r Zdravím. Tak skúste poradiť aj mne. Mám OI, 1.6i 75 kW, MR02. Na ceste BA-BB sa mi po krátkej prestávke na odpočívadle (motor bol vypnutý cca 15 min.) rozsvietila kontrolka "EPC". Zhasla asi po dvoch dňoch. Na VAG-u som nič nezistil, pretože RJ motora nechcela komunikovať s PC (pravdepodobne nejaká zrada na kábloch od motora k RJ). Motor ide v poriadku. Žiadne vynechávanie, bez kolísania otáčok. Jediný problém: Vyzerá to tak že sa mi zvýšila spotreba. Asi o 0,8 l. Poraďte čo s tým, dokým nespojazdním diagnostiku.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.