Přejít na obsah

Kontrolka elektroniky motora

SnakeBR

Doporučené příspěvky

Nazdar chlapi, hladal som tuto temu,ale nic som nenasiel. Chcel by som sa Vas spytat, pocas jazdy sa mi rozvietila kontrolka pri otackomery ta zlta - elektronika motora. Motor vsak ide normalne ako vzdy. Ja viem ze nik z Vas my teraz nepovie presnu zavadu motora,kedze sa to musi napichnut na VAG.ale je vikend,a nikde to nemozem teraz dat na VAG a musim cakat az do pondelka a auto potrebujem surne na vikend. Chcem sa Vas teda spytat,ci s autom mozem chodit normalne a spravit do tedy kym sa to nevyriesi nejakych 200 KM alebo nie. A chcem sa spytat,ake byvaju najcastejsie zavady? moze to byt aj katalyzator?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve firmě jezdilo víc těchto 2,0 Octavek a toto svítilo snad na všech, jak mi bylo řečeno. Poslední 2,0 jsem teď vyfasoval a na toto mně upozornili, že když to bude svítit, tak se nemám vzrušovat, že se jim nikdy nic nepřihodilo a hlavně servis si s tím nevěděl rady. Zatím se mi to nestalo. Prostě že si toho nemám všímat, že se nic neděje.

Odkaz ke komentáři

no mne povedali, ze chyba tam nie je ziadna, jedine ze ak tam mam daky zly benzin, napr. co ma vela siry...

No já mám taky 2.0l a taky mi to svítilo.Měl jsem povolené kontakty na pojistkové svorkovnici.Je na baterce.Odpojil jsem mínusový kontakt baterie,zapálil cigo a když jsem dokouřil,tak jsem připojil kontakt a kontrolka už nesvítí(ZATÍM)

Odkaz ke komentáři

Ve firmě jezdilo víc těchto 2,0 Octavek a toto svítilo snad na všech, jak mi bylo řečeno. Poslední 2,0 jsem teď vyfasoval a na toto mně upozornili, že když to bude svítit, tak se nemám vzrušovat, že se jim nikdy nic nepřihodilo a hlavně servis si s tím nevěděl rady. Zatím se mi to nestalo. Prostě že si toho nemám všímat, že se nic neděje.

tak jsem to ještě zjišťoval a prej tam nakonec vyměnili lambdy a bylo O.K.

Odkaz ke komentáři

rozsvícení kontrolky motoru může způsobit jak už někdo popisoval i špatné palivo, já sice dělám plyn do aut, ale mám přímo od BRC tester na systémy EOBD, který dokáže zjistit odchylky ve spalovacím procesu a jakmile tato hodnota přesahuje + - 10%, po určité době to hlásí jako závadu, jsou snímány tzv. pomalé a rychlé korektory, když nastavuju auto na LPG tak "jedem podle rychlého a dolaďujem směs do + - 10%, pak si pozvu auto po 1500 km a udělám kontrolu "pomalého" a hned vidím, kam spalování "ujelo", navíc když se rozsvítí "ček" tak vidím, před kolika km se rozsvítil,jaké byly otáčky, kolik % zatížení motoru, teplota...ty přístroje co se tady popisují v diskuzích opravdu umí jen zhasnout "čeka" ale to je vše a nic to dál neřeší. takže i "blbé" palivo, dokonce i zanesený fitr sání rozsvěcuje, Euro 4 v autech je prevít.....

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Zdravím. Tak skúste poradiť aj mne. Mám OI, 1.6i 75 kW, MR02. Na ceste BA-BB sa mi po krátkej prestávke na odpočívadle (motor bol vypnutý cca 15 min.) rozsvietila kontrolka "EPC". Zhasla asi po dvoch dňoch. Na VAG-u som nič nezistil, pretože RJ motora nechcela komunikovať s PC (pravdepodobne nejaká zrada na kábloch od motora k RJ). Motor ide v poriadku. Žiadne vynechávanie, bez kolísania otáčok. Jediný problém: Vyzerá to tak že sa mi zvýšila spotreba. Asi o 0,8 l. Poraďte čo s tým, dokým nespojazdním diagnostiku.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...