Přejít na obsah

bílý kouř z výfuku


Mates007

Doporučené příspěvky

Je možný, že je zase udělaný.

S tou brzdovkou bych souvislost nehledal. To by nesměl těsnit hlavní brzdovej válec a musel by být poškozenej posilovač, aby se ti přes to dostávala brzdovka do sání. Pokud sis všiml, že máš míň brzdovky až po delší době, tak budou spíš opotřebovaný destičky.

Ještě otázečka: Nemáš náhodou auto na plyn?

Editováno: , autor: inya
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto na plyn nemám. Co se týče té poruchy zkusil jsem na radu známého vyměnit vzduchový filtr a zdá se, že kouř je pryč. Nechci to zakřiknout. Ještě jsem předtím vypozoroval, že kouř zmizel po zahřátí motoru, ale objevil se po delší jízdě zase po zařazení zpátečky při couvání na park. místo. Tomu těsnění bych věřil. Bylo to vyfrézované a nově usazené a s autem jezdím jen já, takže vím, že nedošlo k žádné zjevné příčině, proč by mělo prdnout zase, tzn. žádné přehřátí ani nic podobného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Porucha odstraněna!

Celý problém spočíval ve vyběhaném těsnění hlavního brzdového válce. (Toho prvního, počítáno od posilovače) Protože mezi hlavním brzdovým válcem a posilovačem není žádné těsnění, ale jen jakási plastová podložka dostávala se brzdová kapalina do posilovače kolem osky brzdového válce a když hladina dostoupila k otvoru, kde je napojena podtlaková mhadice, která je napojena na sání do motoru, a díky které se vytváří podtlak v posilovači došlo k nasání brzdové kapaliny do motoru, jejímu spálení a vytvoření obrovského oblaku bílého, smradlavého kouře. Nikdo komu jsem to vyprávěl takovou poruchu ještě neviděl, ale vycucnul jsem brzdovku zu posilovače, vyměnil těsnění na hl. brzdovém válci aje pokoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...