Duben 25, 200916 r Hlavne po praci naslapej brzdy... TAky by se mohlo stat ze by si vyjel a nezabrzdil.
Duben 26, 200916 r no tak buben sem stejne nesundal,ptž je tam strhanej závit na tom šroubku co drží tu přední část bubnu.fakt super
Duben 27, 200916 r neviem ci chapem spravne...teda mas strhnuty zavit na tom jednom srobiku ktorym je prisrobovany bubon alebo mas strhnutu hlavicku na tom sroiku???
Duben 27, 200916 r jak jsem psal,je tam strhanej závit,ale ne mnou.jsem nový majitel totiž.takže to chce asi navařit na to něco a odšroubovat
Leden 18, 201015 r Tiez mi ostava niekedy rucna viset,aj ked sa auto pohne,potom povoli.Chystam sa to vycistit,popripade ak bude treba vymenit niekde v servise.No ak to bude treba iba vycistit [wd40]a pomoze to tak sa do toho chcem pustit sam.vyzera to jednoducho ako tu pisete povolis iba ten vymezovak a das dole bubon a vycistis a das naspat.No zaujimalo by ma ci nejako neporusim ten brzdovy system,a ci mi to pojde dat naspat[ta pruzinka] a tiez zlozit naspat[stlacit],na nejake nastavovanie brz si netrufam.....treba iba postlacat brz.pedal nakoniec vsak? Vopred dakujem za akukolvek radu[nechcem to po........] fabia 1,2htp 110000km
Leden 18, 201015 r MATEJ HALAK: BRZDY NECISTI WD 40!!!!!! WD40 je mazivo-olej!!!! Na cistenie brzd mas specialny cistic na brzdy!!!! WD40- http://mazivo.cz/ CISTIC http://www.lacne-autodoplnky.sk/cistic-brz...onu-p-6422.html
Leden 18, 201015 r CISTIC http://www.lacne-autodoplnky.sk/cistic-brz...onu-p-6422.html chcel som to premazat aby to slapalo ,mechanizmus......takze to staci vycistit s tym prostriedkom,ktory si uviedol,a co s tym nastavovanim,netreba s tym potom nieco este robit?iba to dat dokopy? dik ps nechcel som striekat brz.podlozky iba trochu tie pruziny co su tam Upraveno Srpen 25, 201015 r od admin Nekopírovat předchozí příspěvek - porušení pravidel !
Leden 18, 201015 r Tiez mi ostava niekedy rucna viset,aj ked sa auto pohne,potom povoli.Chystam sa to vycistit,popripade ak bude treba vymenit niekde v servise.No ak to bude treba iba vycistit [wd40]a pomoze to tak sa do toho chcem pustit sam.vyzera to jednoducho ako tu pisete povolis iba ten vymezovak a das dole bubon a vycistis a das naspat.No zaujimalo by ma ci nejako neporusim ten brzdovy system,a ci mi to pojde dat naspat[ta pruzinka] a tiez zlozit naspat[stlacit],na nejake nastavovanie brz si netrufam.....treba iba postlacat brz.pedal nakoniec vsak?Vopred dakujem za akukolvek radu[nechcem to po........] fabia 1,2htp 110000km TU SI PISAL VYCISTIT WD40!!!! P.S: NECITUJ PRISPEVKY!!!!! PORUSUJES PRAVIDLA!!!! Upraveno Leden 18, 201015 r od PROCHY603
Leden 18, 201015 r TU SI PISAL VYCISTIT WD40!!!! zle som to napisal,najprv vycistit a potom som chcel streknut tie pruziny v bubnoch aspon som niekoho pobavil
Leden 18, 201015 r Nastavovat nic NEMUSIS. Demontujes bubon vystriekas -vycistis brzdy . Nahodis bubon. Nastartujes a par krat slapnes na brzdu a zatiahnes rucnu cca 5 krat.
Červen 10, 201015 r NECITUJ PRISPEVKY!!!!!!! Strunky jemne potri vazelinou. Ono se řekne, potři to vazelínou, ale jakou? V DP píšou "tuhá mazací pasta G000650". Navalit tam nějakou vazelínu jsem měl strach, protože brzdy se zahřívají, vazelína se rozteče a ještě zamastí brzdicí plochy. Ve speciálce s oleji mi doporučili mazadlo Copper grease 9143 od Texaco. Je to vysokoteplotní mazadlo s mědí a vzhledově to odpovídá obrázku na předchozí stránce - taková světle hnědá pasta.
Červen 14, 201015 r tak počkej jednou tolik a pak na ně mrkni...... .....sundat buben je otázka pár minut můžeš to kontrolovat pro jistotu klidně každej rok
Listopad 12, 201014 r Tak jsemse pokoušel sundat buben a nepodařilo se.Pakny mi po posunutí klínku krásně seskočily,šroubek jsem vyšrouboval,ale mlátil jsem do toho palicí a buben se ani nehnul.Navíc i po několikanásobném sešlapání brzdy mi zůstala hodně volná ručka,tak že ani nebrzdí.To jsem jí nedavno přitahoval.Nevíte někdo jak to že se takhle povolila?
Listopad 12, 201014 r Nebrzdí ti proto,že jsi asi vytlačil ten samoštelovací klínek,musíš to vícekrát prošlapat pedálem a tahat i ručkou,přesný návod jak nevím z hlavy ale v DP by to mělo být. A co se týká sundání,tak pokud jsi to dlouho nesundaval,tak to jde dost ztuha a budeš si muset trošku pomoct šroubovákama z každý strany bubnu a páčit,no a jestliže jsi přitahoval nedávno lanka ručky tak je budeš muset povolit,tím že jsi vysunul klínek jsi to sice povolil ale ne dostatečně.
Listopad 12, 201014 r Buben se otáčel krásně lehce,po uvolnění samostavu.Tak bych lanko povolovat ani nemusel.Naopak ta ručka je tak volná,že ji dám do vodorovný polohy a stejně nebrzdí.Ten buben jsem ještě na tomhle autě nesundaval.Mám strach do toho moc mlátit,abych něco neohnul.
Listopad 14, 201014 r Tak jsem musel mlátit do těch bubnů gumovou paličkou po krajích směrem do auta a nakonec odskočily.Jiným popisovaným způsobem ani náhodou.Vyčistil odmastil a dal dohromady.Pakny mají obložení cca.5 mm.Předpokládám že je to ještě dobrý.Ale ruční brzda zustala pořád volná.Jak je možný,že se takhle povolila? Upraveno Listopad 14, 201014 r od vitezslav2
Listopad 14, 201014 r Par krat treba slapnut na brzdovy pedal pri nastartovanom motore+zatiahnut rucnu brzdu!!! Abi sa ti ustavil samostav a spravne nastavil pakne na zadnych bubnoch. Ak rucna brzda aj tak nebrzdi tak ju treba nastelovat-nastavit. Pakne vydrzia okolo 200 000 km bez vymeny. Ale treba ich obcas vycistit +premazat mechanizmus brzd. Upraveno Listopad 14, 201014 r od PROCHY603
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.