Přejít na obsah

Demontáž bubnů

Tamraton

Doporučené příspěvky

• o 8 měsíců později...

Tiez mi ostava niekedy rucna viset,aj ked sa auto pohne,potom povoli.Chystam sa to vycistit,popripade ak bude treba vymenit niekde v servise.No ak to bude treba iba vycistit [wd40]a pomoze to tak sa do toho chcem pustit sam.vyzera to jednoducho ako tu pisete povolis iba ten vymezovak a das dole bubon a vycistis a das naspat.No zaujimalo by ma ci nejako neporusim ten brzdovy system,a ci mi to pojde dat naspat[ta pruzinka] a tiez zlozit naspat[stlacit],na nejake nastavovanie brz si netrufam.....treba iba postlacat brz.pedal nakoniec vsak?

Vopred dakujem za akukolvek radu[nechcem to po........]

fabia 1,2htp 110000km

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

CISTIC http://www.lacne-autodoplnky.sk/cistic-brz...onu-p-6422.html :);)

chcel som to premazat :feve: aby to slapalo :p ,mechanizmus......takze to staci vycistit s tym prostriedkom,ktory si uviedol,a co s tym nastavovanim,netreba s tym potom nieco este robit?iba to dat dokopy?

dik

ps nechcel som striekat brz.podlozky :) iba trochu tie pruziny co su tam

Editováno: , autor: admin
Nekopírovat předchozí příspěvek - porušení pravidel !
Odkaz ke komentáři

Tiez mi ostava niekedy rucna viset,aj ked sa auto pohne,potom povoli.Chystam sa to vycistit,popripade ak bude treba vymenit niekde v servise.No ak to bude treba iba vycistit [wd40]a pomoze to tak sa do toho chcem pustit sam.vyzera to jednoducho ako tu pisete povolis iba ten vymezovak a das dole bubon a vycistis a das naspat.No zaujimalo by ma ci nejako neporusim ten brzdovy system,a ci mi to pojde dat naspat[ta pruzinka] a tiez zlozit naspat[stlacit],na nejake nastavovanie brz si netrufam.....treba iba postlacat brz.pedal nakoniec vsak?

Vopred dakujem za akukolvek radu[nechcem to po........]

fabia 1,2htp 110000km

:smich::palec2: TU SI PISAL VYCISTIT WD40!!!! :p:prc:

P.S: NECITUJ PRISPEVKY!!!!! PORUSUJES PRAVIDLA!!!! :feve:

Editováno: , autor: PROCHY603
Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

NECITUJ PRISPEVKY!!!!!!!

Strunky jemne potri vazelinou.

Ono se řekne, potři to vazelínou, ale jakou? V DP píšou "tuhá mazací pasta G000650". Navalit tam nějakou vazelínu jsem měl strach, protože brzdy se zahřívají, vazelína se rozteče a ještě zamastí brzdicí plochy. Ve speciálce s oleji mi doporučili mazadlo Copper grease 9143 od Texaco. Je to vysokoteplotní mazadlo s mědí a vzhledově to odpovídá obrázku na předchozí stránce - taková světle hnědá pasta.

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Tak jsemse pokoušel sundat buben a nepodařilo se.Pakny mi po posunutí klínku krásně seskočily,šroubek jsem vyšrouboval,ale mlátil jsem do toho palicí a buben se ani nehnul.Navíc i po několikanásobném sešlapání brzdy mi zůstala hodně volná ručka,tak že ani nebrzdí.To jsem jí nedavno přitahoval.Nevíte někdo jak to že se takhle povolila?

Odkaz ke komentáři

Nebrzdí ti proto,že jsi asi vytlačil ten samoštelovací klínek,musíš to vícekrát prošlapat pedálem a tahat i ručkou,přesný návod jak nevím z hlavy ale v DP by to mělo být. A co se týká sundání,tak pokud jsi to dlouho nesundaval,tak to jde dost ztuha a budeš si muset trošku pomoct šroubovákama z každý strany bubnu a páčit,no a jestliže jsi přitahoval nedávno lanka ručky tak je budeš muset povolit,tím že jsi vysunul klínek jsi to sice povolil ale ne dostatečně.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem musel mlátit do těch bubnů gumovou paličkou po krajích směrem do auta a nakonec odskočily.Jiným popisovaným způsobem ani náhodou.Vyčistil odmastil a dal dohromady.Pakny mají obložení cca.5 mm.Předpokládám že je to ještě dobrý.Ale ruční brzda zustala pořád volná.Jak je možný,že se takhle povolila?

Editováno: , autor: vitezslav2
Odkaz ke komentáři

Par krat treba slapnut na brzdovy pedal pri nastartovanom motore+zatiahnut rucnu brzdu!!! Abi sa ti ustavil samostav a spravne nastavil pakne na zadnych bubnoch. Ak rucna brzda aj tak nebrzdi tak ju treba nastelovat-nastavit. :) Pakne vydrzia okolo 200 000 km bez vymeny. Ale treba ich obcas vycistit +premazat mechanizmus brzd.

Editováno: , autor: PROCHY603
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...