TiGeRZ Vloženo 12. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2010 Pekná cenovka. To sa musí uznať. Osobne by som nešiel do tej výmeny. Ventily sa podpalujú aj pri nových motoroch ? Tych 44kW ? Nejako to už nesledujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raca Vloženo 12. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2010 taky sem se rozmejšlel ale pak sem si řek jinej motor to je cca 10000kč u výměna dalších cca 5000kč a tady kdyby se nedělala ta serviska tak sem na 19 což je o 4tis.víc a mam aspon nějakou jistotu co stim motorem je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 25. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2010 Takže 1,2HTP 40kW... 1 valec 12bar 2 valec 10bar 3 valec 13bar Ešte pojazdí.... Nemáte skúsenosti dať motor s Fabie II 44kW ? Čo tam treba pomeniť ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 25. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2010 obávám se že to nepůjde už kvůli legislativnímu důvodu, oba motory budou mít jiný kód, takže nevím jak na slovači ale u nás neprojdeš STK pokud budeš mít jiný kód motoru než je v techničáku, číslo motoru je šumák, ale kód musí hrát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 17. Září 2010 Sdílet Vloženo 17. Září 2010 Robil som si podpalene ventili a mam tu čislo voditok. Možna to niekomu pomože pri vyhladavani. 058103415. http://www.cc-autodily.cz/voditko-ventilu?kod=038198119E&sort=cena_dph Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cten121 Vloženo 1. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2010 zdravim....tak me to taky potkalo Volnobeh byl trochu rozkolisany, obcas znel motor hodne zvlastne a do auta se pri stani prenaselo hodne vybraci....jizda byla v pohode, auto tahlo a vubec necukalo. Kdyz jsem to daval na servisku, tak mi ve skodovce (Auto Elso v Cakovicich) zjistili spatnou kompresi na 3. valci- oprava pry tak za 50tis. Pri vyzvedavani mi ale jiny technik (nez me prijimal) potvrdil existenci opravarenske sady (cena sady kolem 12tis bez prace). Radsi jsem to jeste odvezl ke znamemu na dalsi mereni a ten bohuzel potvrdil podpalene ventily. Zacali jsme tedy shanet sadu, ze si to necham udelat u nej. Znamy volal do nekolika skodovek a svemu kamaradovi ve skodovce. Vysledek? Nikdo o zadne sade nic nevedel a ze pry nic takoveho neexistuje. Uz sem toho zacinal mit dost. Vzal jsem auto a jel zpatky do cakovic, kde jsem to nechal opravit (samozrejme s pouzitim jinde zapirane sady). Celkem to s praci a rocni prohlidkou (vymena oleje apod.) vyslo na necelych 21tis. Jinak fabka je z roku 2003 a ma najeto 62tis km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 1. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2010 (editace) Sada je prý k dipozici jen výměnným způsobem (nové za staré) a jen v případě opravy v autorizovaném servisu. Ven to škodovka neprodá... Editováno: 1. Říjen 2010, autor: rkonf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raca Vloženo 1. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2010 tak tak a navic se do škodovky posílá vin a tam tu sadu teprve po zaslaní všech udajů poskladaj do krabice tzn.čeka se na ní dýl cca týden. než na klasickej díl kterej nemá autorizák na skladě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 1. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2010 to je strasny, tak malo najeto a tohle? a co je nejhorsi? vrazit do auta, jehož výkupní cena je kolem 65 tis. skoro tretinu za opravu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin1908 Vloženo 12. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2010 Zdravím.Mám Fabii rok výroby 2004,najeto 183000 km.Zruba pul druhého měsíce jsem si všímal že motor na volnoběh vybruje s celým autem.Tak jsem zajel ke svému známemu mechanikovi,skoušely jsme cívky a jine svíčky.Dělalo to furt.Tak měřil tlaky,válce 1 a 2 měli tlak 11,5,třetí mel 8.Takže pujde na opravu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 13. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2010 a máš 6V verzi (40kW)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin1908 Vloženo 13. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2010 a máš 6V verzi (40kW)? Mám verzi 6V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 14. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2010 by mě fakt zajímalo, jak jsou na tom ty nový HTP motory 44/51 kW, mně říkal mechoš ve škodovce, že prej už jsou vychytaný a tohle se u nich už stávat nebude....tak nevim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feela Vloženo 14. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2010 Zdravím.Mám Fabii rok výroby 2004,najeto 183000 km.Zruba pul druhého měsíce jsem si všímal že motor na volnoběh vybruje s celým autem.Tak jsem zajel ke svému známemu mechanikovi,skoušely jsme cívky a jine svíčky.Dělalo to furt.Tak měřil tlaky,válce 1 a 2 měli tlak 11,5,třetí mel 8.Takže pujde na opravu. Nechtělo se mi pročítat celý vlákno jestli to tu zaznělo, ale hlava se dá nechat opravit, stačí jenom na netu pohledat někoho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raca Vloženo 14. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2010 všechno se dá ale je to houby platny za čas se to může opět oběvit .... nejsem sem si jistej jakou přesnou ulohu hraje to, že ve vyměny sadě od škodovky je katalyzator.ale pouhou opravou či vyměnou hlavy řešíš důsledek problemu nikoliv příčinu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubos1959 Vloženo 9. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2010 Tak už jsem taky mezi vámi co máme podpálený ventily!A to na 1. je asi 10,5°;2. 12,5;a 3.12,5.Auto je stary 5,5 roku a najeto necelých 65000!Ještě že mi dala škodovka 70%slevu na materiál a 30%na práci.Vozidlo mám servisované v autorizovaném servisu.MB dodá kompletní hlavu s katalyzátorem.Kdyby nadala tu slevu,tak bych to asi nerozdejchal!Oprava mi bude stát cca 8,5tisíc.Je to dobrá cena? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slant Vloženo 9. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2010 Ja by som povedal ze cena je prijatelna, mna to stalo viac. Skus popisat ako jazdis, v akych otackach , hladam suvis medzi nami co nas to postihlo. Ja si myslim, ze som svoj motor dlhou jazdou po dialnici vo vysokych otackach( blizko 5000) prehrial, mozno olej, mozno nieco ine, ale moje problemy s ventilmi zacali potom. Sice vodu som nevaril, ale cital som este u niekoho tu na fore, ze po odstaveni motora po jazde na dialnici sa zacal pre tuto zavadu typicky traslavy volnobeh, v servise mu potom zistili ze stratil kompresiu. Po oprave si jazdim ako dedusko - tak na 3000 otackach, menim olej po 7-8 tisic km a zatial som v pohode. 27000 km po vymene ventilov, opravene sedla, klopem na drevo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubos1959 Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 Jezdím normálně.Otáčky kolem 3000.Volej měním na pravidelných prohlídkách.Auto se nepřehřívalo.Začalo to z ničeho nic!Poznal jsem to jen když to auto bylo studené,při zahřátém motoru jsem nepostihl žádné problémy.Tak jsem zvědav kolik si přesně naúčtují.Byl jsem v Itálii a najel přes 3000km a nebyl žádný problém.Dám vědět jak to všechno nakonec dopadlo! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 no jo, jsme pokusní králíci. už nikdy bych si nekoupil motor, kterej je "novinka". by mě zajímalo, co se bude s..t na TSI :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MAUpick Vloženo 12. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2010 Neviete jak se to resi kdyz sem koupil auto po havarii. Servisni knizka OK. Naburane bolo 400km po servisnej prehliadke. Opravil som ho a teraz je cas na dalsiu prehliadku. Opravy si riesim sam. Pre problemy s ventilmi (zatial OK 80tis., 2005) zvazujem ze by som tu prehliadku absolvoval. Otazka znie, ako sa zachovaju ked budu vediet ze auto bolo burane? Je to na aute vidiet. Odmietnu prehliadku a tym padom pridem o moznost ze mi v buducnosti Skodovka odmietne prispiet na tu opravu podpalenych ventilov? Vdaka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubos1959 Vloženo 13. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2010 Tak jsem dovezl auto se servisu a opravdu to stálo těch 8500kč.Po nastartování je klidné a má lepší akceleraci,menší spotřebu jak před opravou.Asi jsem měl kliku,že to servisuji ve značkovým servisu.Za chvíli,to je z jara mě asi bude čekat výfuk a pomale taky kmpletní brzdy-přední!Na brzdách šetřit nebudu.Jinak mě dali 2roky záruku na materiál a 0,5 roku na provedenou práci.To mi ještě měnili nějakou sponu a žárovku.Doufám,že to už vydrží aspoň dalších " X " let! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 15. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2010 Neviete jak se to resi kdyz sem koupil auto po havarii. Servisni knizka OK. Naburane bolo 400km po servisnej prehliadke. Opravil som ho a teraz je cas na dalsiu prehliadku. Opravy si riesim sam. Pre problemy s ventilmi (zatial OK 80tis., 2005) zvazujem ze by som tu prehliadku absolvoval. Otazka znie, ako sa zachovaju ked budu vediet ze auto bolo burane? Je to na aute vidiet. Odmietnu prehliadku a tym padom pridem o moznost ze mi v buducnosti Skodovka odmietne prispiet na tu opravu podpalenych ventilov? Vdaka. no záleží asi taky jak bylo bourané, ale v globále bych řekl, že pokud by jsi chtěl "reklamovat" ventily, tak nějaká "kosmetická" bouračka na to nemůže mít vliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 16. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2010 Po repas hlavy som mal velku spotrebu oleja tak som to prekružkoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 23. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2010 tym ze si prekruzkoval,, vyriesilo to uplne papanie oleja? m Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 23. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2010 já jsem si kdysi nechal udělat nový kroužky a gufírka na ventily a od té doby si to nevzalo ani kapku, ikdyž teď už mám jiný auto, ale zase HTP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.