Publikováno Květen 15, 200718 r ... potreboval by som od Vás radu ohľadne čistenia klimatizácie na Octavii I. Kúpil som si spray saBesto na čistenie klími od firmy WURTH link :http://media.wurth.sk/katalog/04714_sk_A.pdf a v návode píšu že treba hadičku s dízou vsunúť do odtokovej šachty na zkondenzovanú vodu aby triska dosiahla až výmeník kondezátora klími. Lenže v Octavii taká šachta nieje, aspoň ju ja neviem nájsť. Ako potom postupovať ??
Květen 15, 200718 r ... potreboval by som od Vás radu ohľadne čistenia klimatizácie na Octavii I. Kúpil som si spray saBesto na čistenie klími od firmy WURTH link :http://media.wurth.sk/katalog/04714_sk_A.pdf a v návode píšu že treba hadičku s dízou vsunúť do odtokovej šachty na zkondenzovanú vodu aby triska dosiahla až výmeník kondezátora klími. Lenže v Octavii taká šachta nieje, aspoň ju ja neviem nájsť. Ako potom postupovať ?? Jj, šachta tam je, když s ekoukneš zevnitř na spodní kryt topení, tak je tam takový skok na levé straně a to je na odtok kondenzátu. V motorovém prostoru to ústí nad řízením, nevím, jakou máš motorizaci, ale u většiny je to tam hodně nacpané a nedá se k tomu.
Květen 15, 200718 r Stačí pohledat. Už se to tu řešilo. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=8808
Květen 16, 200718 r Autor ...je mi jasne že odtoková šachta zkondenzovanej vody tam niekde je, je ale otázne, kde nájdem ten otvor ktorým zavediem tú sondu. Podľa návodu by tryska mala dosiahnúť až k výmeníku tepla a tam to poriadne vystriekať a dezinfikovať. Iné prípravky , či už penové alebo aeoroslolové účínne spravia prácu hlavne na vzduchovom potrubí, ale k výmeníku kde je hlavný zdroj zápachu sa dezinfekčnej látky dostane minimum. Preto som sa rozhodol že chcem vyčistiť hlavne výmeník a nie potrubie.
Květen 16, 200718 r No já osobně to teda nedělám tak, že to stříkám do větráku, ale vymontuju kaslík u spolujezdce, vyndám ventilátor a stříkám to rovnou na výměník...
Květen 16, 200718 r No já osobně to teda nedělám tak, že to stříkám do větráku, ale vymontuju kaslík u spolujezdce, vyndám ventilátor a stříkám to rovnou na výměník... presne takto sa to da vyriesit.
Červen 12, 200718 r Ať nezakládám nové, nevíte o nějaké firmě na Berounsku a okolí, která plní klimatizace. Dva roky před tím ještě jakštakš chladila, ale teď se jí už nechce a tohle horko je na mě moc.
Červen 18, 200718 r Ať nezakládám nové, nevíte o nějaké firmě na Berounsku a okolí, která plní klimatizace. Dva roky před tím ještě jakštakš chladila, ale teď se jí už nechce a tohle horko je na mě moc. V Horovicich vedle bazenu, to neprehlidnes, pak to dela nekdo v Komarove.Neprehanel bych to,co jsem tu svou vycistil, mam anginu. K tomu cisteni, po laborovani a hledani ve forech jsem se nasr*l, sundal pylovej filtr,pustil vetrak naplno,a narval jsem tu penu do nej,asi 25% obsahu a nechal bezet,az to zaclo tect odkapem pod autem.po 5 min. jsem opakoval se spustenou klimackou naplno,pak odpocinout 5 min,a zbytek jsem tam narval za pusteneho topeni a nechal jsem to topit,aby to vyschlo.Ted pohoda.Pena to byla Motip, a nadherne tio vycistilo i lopatky ventilatoru, pac jsem predem vyzkousel co to udela, na klimacce v praci, pokojove, kde jsem dobre videl a strikal na vymenik jak zvenku primo na nej, tak pres vrtuli a parada. Upraveno Červen 18, 200718 r od milosk
Červen 22, 200718 r Ať nezakládám nové, nevíte o nějaké firmě na Berounsku a okolí, která plní klimatizace. Dva roky před tím ještě jakštakš chladila, ale teď se jí už nechce a tohle horko je na mě moc. V Horovicich vedle bazenu, to neprehlidnes, pak to dela nekdo v Komarove.Neprehanel bych to,co jsem tu svou vycistil, mam anginu. K tomu cisteni, po laborovani a hledani ve forech jsem se nasr*l, sundal pylovej filtr,pustil vetrak naplno,a narval jsem tu penu do nej,asi 25% obsahu a nechal bezet,az to zaclo tect odkapem pod autem.po 5 min. jsem opakoval se spustenou klimackou naplno,pak odpocinout 5 min,a zbytek jsem tam narval za pusteneho topeni a nechal jsem to topit,aby to vyschlo.Ted pohoda.Pena to byla Motip, a nadherne tio vycistilo i lopatky ventilatoru, pac jsem predem vyzkousel co to udela, na klimacce v praci, pokojove, kde jsem dobre videl a strikal na vymenik jak zvenku primo na nej, tak pres vrtuli a parada. Díky za radu. Odkud seš? Z Hořovic?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.