Červenec 2, 201510 r Chystam se na dovolenou,takze auto plne nalozeny,2 deti a plnej kufr. Mam prefouknout kola? Kolik dat dusiku? Diky.
Červenec 3, 201510 r Pokud dáváš dusík a jedeš plný, tak bych volil 2,7 všechno tedy pokud máš motorizaci TDI. Pokud máš TSI tak 2,5 předek a 2,7 zadek.
Červenec 3, 201510 r To záleží na tobě. Já osobně teď jezdím 2,7 předek a 2,55 zadek, protože jezdím sám jen s dcerou.
Červenec 3, 201510 r Ja jezdim 2,8 predek a 2,7 zadek. Z 50 % jedu plne nalozeny (4 dospeli a plny kufr) a z dalsich 50 % jedu sam s prazdnym kufrem... EDIT: Ted mi doslo, ze je tady rec o R17, ja mam R15, takze jsem to sem napsal trochu mimo. Upraveno Červenec 3, 201510 r od LucasCZE
Červenec 3, 201510 r Jojo,jak spravne nahustit pneu, to je nekonecny pribeh, nikde ti presne nereknou na kolik to nafoknout. Takze ted nafouknu dusikem na 2,7 a po dovoleny na 2,5 :-)
Červenec 9, 201510 r Tak jsem se vratil z bestdrive pneuservisu,a rekli mi ze je to blbost foukat vse na 2,7, tak mi to nafoukali podle vicka maximalni zatez,takze predek 2,3 a zadek 3,0. Tak nevim,jestli tam jeste nezajedu a nenecham si to prefouknout,bojim se ze si zadni pneu moc sjedou.
Červenec 9, 201510 r Bych se bál spíš o přední. 2,3 na předek kór u TDI je v plné zátěži opravdu málo.
Červenec 9, 201510 r Myslim si to same. Na predek urcite vic a zadek, pokud budes nalozeny, bych tak klidne nechal.
Červenec 9, 201510 r Taky si myslim ze predek je malo,jak na to mistri ze skodovky prisly,kdyz to tak doporucuji:-(
Červenec 9, 201510 r Protože na víčkách nádrže je napsán tlak pro komfortní jízdu. Je krásné, že pneu bude krásně filtrovat nerovnosti, ale projeví se to na jejich špatném sjetí, nízkou výdrží a hlavně na horších jízdních vlastnostech jako směrová stabilita, brzdná dráha či trakce. Již jsem to tu i psal i moje manželka na P206 má tlak v pneu 2,4 předek i zadek. Tak jak může mít vozidlo o cca 500Kg těžší menší tlak v pneu?? To jsem ale odbočil. Má rada zní: na předku tlak 2,7 a trvat na tom. Tedy pokud je to dusík. Zadek klidně nechat tam to ničemu škodit nebude. Upraveno Červenec 9, 201510 r od Sniper_2003
Srpen 14, 201510 r Ahoj, měl bych dotaz ohledně rychlostního a váhového indexu pneumatik. Na jaře musím koupit nové pneu na O2. Rozměr je 225x45 R17 91W. Rozměry jsou jasný, ale kolegu z práce nepustili na technické prohlídce, protože měl na autě index rachlosti vyšší než je v TP. Není to ptákovina? Stejně tak by podle mne mohl být vyšší o jeden stupeň index hmotnosti. A pokud mi někdo odpovíte, napište prosím své zkušenosti z pneumatikami různých výrobců. Vítěz testu Continental ContiSportContact 5 (2700,-), nebo druhé Goodyear Eagle F1 Asymetric 2 (2750,-) či třetí Dunlop Sport Maxx RT (2750,-), jsou sice dobré , ale trochu drahé. Díky
Srpen 14, 201510 r Rychlostní index může být volen stejný nebo vyšší než je ve VTP ( stejné je to i s zátěžovou hodnotou ) . Pokud tedy tvůj kamarád byl vyhozen z technické uvažoval bych o odvolání. Osobně volím Hankook, jsem s nimi velice spokojen protože jsou za rozumnější cenu a srovnatelné kvality s tebou jmenovanými. Upraveno Srpen 14, 201510 r od Sniper_2003
Srpen 14, 201510 r Proč může mít vozidlo o cca 500Kg těžší menší tlak v pneu?? Já bych řekl, že proto, že má širší pneumatiky.
Září 1, 201510 r Ahoj, měl bych dotaz ohledně rychlostního a váhového indexu pneumatik. Na jaře musím koupit nové pneu na O2. Rozměr je 225x45 R17 91W. Rozměry jsou jasný, ale kolegu z práce nepustili na technické prohlídce, protože měl na autě index rachlosti vyšší než je v TP. Není to ptákovina? Stejně tak by podle mne mohl být vyšší o jeden stupeň index hmotnosti. A pokud mi někdo odpovíte, napište prosím své zkušenosti z pneumatikami různých výrobců. Vítěz testu Continental ContiSportContact 5 (2700,-), nebo druhé Goodyear Eagle F1 Asymetric 2 (2750,-) či třetí Dunlop Sport Maxx RT (2750,-), jsou sice dobré , ale trochu drahé. Díky Ahoj jazdil som na barum bravuris 3kach a nebolo to nic moc, a teraz som dal dopredu tie dunlopy sport maxx RT a to je riadny rozdiel ako auto reaguje a omnoho lepsie to drzi v zakrutach, ale mam ich zatial 2000km tak tazko hodnotit hlucnost a ako rychlo sa deru
Březen 12, 20169 r Zdravím kolemjdoucí, nemáte někdo nějakou zkušenost s Nexen 225/45 17 N Fera SU1 ?
Březen 22, 20169 r caute, budem kupovat nove letne pneu, viete mi poradit nieco schopne a vhodne aj na sportovejsie jazdenie, bezpecnost v dazdi a drzanie v zakrutach? ake mate skusenosti s continental sportcontact 5? pripadne vase skusenosti s inymi pneu? rozmer 225/45 R17
Březen 22, 20169 r Ty Continentaly jsou dobré. Já teď používám Hankook Ventus V12 evo K110 a ty jsou taky velice dobré. Hlavně snesou i jízdu na okruhu kde velká část pneumatik většinou jen trpí.
Březen 22, 20169 r nasiel som uz asi aj novsi model Hankook Ventus V12 evo2 K120 tak pouvazujem tu v teste sa pneu umiestnila az na 20. mieste co je pozoruhodne http://www.testy-pneumatik.sk/letnych/2015/ Upraveno Březen 22, 20169 r od ivanrs
Březen 22, 20169 r Ono je dosti důležité v jakém rozměru v tom testu ty pneu byly. Divím se výsledkům, protože Continental se v posledních 3 letech pohyboval na prvním místě.
Březen 23, 20169 r Mi to přijde jako test marže na pneu. Takovému testu bych věřil stejně jako slevám v Tescu. Jinak já na základě doporučení Sniper_2003 letos kupoval další 2 (loni jsem bral taky 2) pneu Hankook Ventus Prime 2 K115 225/45 R17 94W XL. Drží na silnici, nejsou hlučné, NEOSKÁKALY se mi jako Pirelli P7, výdrž vypadá po roce taky hodně dobře a za ty peníze?
Březen 23, 20169 r já si na OII loni kupoval Hankook Ventus V12 evo2 K120 | 225/45 R17 94Y a maximální spokojenost! Na okruh sice nejezdím, ale svižnější a ostřejší jízdu zvládli v loňské sezóně na jedničku. Sice vím, že se tu řeší OII a konkrétní rozměr, ale malá zkušenost. Na FI jsem v minulý rok v nějakém rozmaru ušetřit, koupil na léto nějaké noname a normálně to při dešti v zatáčce klouzalo do stran jak po másle, což mě opravdu vyděsilo, kde před tím pneu držely, tyhle mnohem, mnohem, mnohem dříve selhávaly, takže letos půjde Hankook i na auto přítelkyni. Každopádně Continentaly mi v servisu doporučovali, ale osobní zkušenost nemám. Upraveno Březen 23, 20169 r od Jarys
Březen 23, 20169 r no prave ze to je 225/45 r17 Zajímavé je, že když v tom testu člověk zadá jakýkoliv rozměr, procenta (výsledky) zůstávají stejné. Já mám zkušenost jinou, když jsem dřív vybíral a procházel testy, v konkrétním rozměru se výsledky většinou lišily, sice první příčky obsazovali podobní výrobci, ale nebylo to univerzální pro všechny rozměry. Takže s tím testem nevím, někdo si chtěl asi ušetřit práci, že výsledky zohlednil na jakýkoliv rozměr. V testu se změnou rozměru se mění pouze cena a informace, že třeba některý výrobce v tomto rozměru PNEU nenabízí.
Březen 23, 20169 r Kucí už se vám zapalují lítka po letních botičkách pro své mazliky??? Už to je za dveřmi..... 2 ivanrs Koukni na testy spíš SEM . Je to vcelku dobře porovnané a dle rozměrů. Stačí nahoře kliknout na letní pneumatiky a je to. Upraveno Březen 23, 20169 r od Sniper_2003
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.