Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Co by mohlo být špatně?? Kdyby to byla velká sbíhavost, tak by byla velká na obou stranách. A cokoliv jiného by ojíždělo pneu nerovnoměrně. Něřešit, přehodit levá x pravá.

Opravdu jsou pneu stejné? Stejný týden výroby??

Geometrií to není. Může to být huštěním pneu - má jinou hodnotu nežli druhá, může to být tím, že třeba bydlíš v místě kde převládájí zatáčky do jedné strany nebo že jsi třeba někde zahrabal v rejdu. Ostatně bych to neřešil a příští sezónu prohodil jak zde někdo předemnou psal.;)

Ty zatacky na jednu stranu mi rekl i v pneuservisu. Bral jsem to jako vtip... resit tedy nebudu

Za predpokladu, ze jedes stejnou cestou i zpatky, to zatacky nemuzou delat. Jedine ze bys treba do prace spechal a domu se plouzil. :D

:D pracuji doma nebo 50m od baráku, takže tam autem nejezdím :D spíše to hodím na jiný tlak v pneumatikách 

na leve strane sedi ridic takze vetsi zatizeni

Že by těch mých 75kg i s botama udělalo "takový" rozdíl? :/ no řešit to nebudu, na to mám v autě jiný blbosti :D 

Je fakt, ze ja mam jednu stranu taky vice sjetou. Musim se podivat, jestli je to leva...

• 1 měsíc později...

Pacia sa mi VW Mallory disky.

Nema ich niekto na Octavke?

• 2 týdny později...

Zdravím vespolek.

Sice nám napadl sníh, ale už se dívám po novém obutí na léto. Potřeboval bych poradit s výběrem. Přečetl jsem to tady a častokrát se tady píše o pneu Hankok, tak jsem se pro tu značku rozhodnul.

Teď mě ale zajímá, který model by jste doporučili?

http://pneumatiky.heureka.cz/hankook-k120-ventus-v12-evo-2-225-45-r17-94y/#

http://pneumatiky.heureka.cz/hankook-k117-ventus-s1-evo-2-225-45-r17-91w/#

http://pneumatiky.heureka.cz/hankook-k115-ventus-prime-2-225-45-r17-94w/#

http://pneumatiky.heureka.cz/hankook-k125-ventusprime3-225-45-r17-94w/#

Rád bych nějaký kompromis mezi jízdními vlastostmi a životností. Nejsem žádný pirát a zas tak moc toho nenajezdím. Za poslední tři letní sezóny jsem najel cca 25tkm na 

Dunlop SP Sport BlueResponse a měli ještě 5,5mm vzorku. Byl jsem s nimi moc spokojený, ale v R17 už jsou dost drahé (před tím jsem měl R16). Rád bych, aby tedy ty nové gumy vydrželi zase aspoň ty tři, čtyři sezóny.

Dále by mě zajímalo, proč jsou u stejné značky, typu a velikosti pneu jiné energetické štítky? Např. 94Y má jiný štítek než 91W. Přitom je to stejná guma.

A nebo ty energetické štítky nemám vůbec řešit a při výběru pneu na to vůbec nehledět?

Díky moc za rady :-)

Stejna guma to neni, rychlostni index je jiny a tim i trochu jina smes v gume a tim i jine vlastnosti na stitku. Ale ty stitky bych neresil. Je to jenom pro uspokojeni EU

• 1 měsíc později...

Má někdo zkušenosti s těmito pneu, jaký zvolit? Děkuji. Můj favorit je Dunlop Bluresponse.

GOODYEAR F1 ASYMMETRIC 3 MFS 225/45 R17 91Y

Dunlop SP Sport Bluresponse 225/45 R17 94 W XL

Dunlop SP Sport MAXX RT2 225/45 ZR17 94 Y XL

Upraveno od mbaud

Měl jsem tu čest s Dunlopama SP Sport Maxx. První rok dobrý, a pak začali být velice hlučné a neskutečně hučet. Tak jsem je prodal.

Upraveno od Sniper_2003

SP Sport Maxx je už starý vzorek i když se ještě někde doprodává a ty jsou hlučnější. Já jsem vzal ty nové RT2 na zkoušku na předek ve stejné šířce, jen snížené na 50, najel jsem s nimi 2tis km před zimou a jsem spokojen. Na jaře koupím další 2 na zadek.

Tak asi taky pujdu do SP Sport Maxx RT2, hodne jsem premyslel nad Hankookama co ma Sniper,ale o tolik levnejsi zas nejsou a prijde mi ze Dunlop je lepsi znacka.

Dunlop jsem měl 17" a dost hlučné, na Hankook je celkem chvála, možná půjdu do nich.

Mám Hankook v rozměru 225/45 r17 a maximální spokojenost, doporučuji.

Já měl dosud ty Goodyeary (ale 2-ky) a nemohu si stěžovat. Nebo ano, ale pro většinu lidí to není úplně relevantní - že v hraničních podmínkách úplně 100% nedrží, mají tendence se sunout a proto hledám něco lepivějšího.
Hlučnost v rámci normy, opotřebení v mém případě po 2 sezónách, čili asi 30-35tkm. Ochrana ráfku funguje, pokud tedy nezarveš jo silně.
Teď na další sezónu zkusím Pirelli P Zero, tak jsem zvědav.

U Hankooku je hlucnost 71 a u Dunlopu 69, ma cenu vybirat pneu podle stitku?

Ne, jak je již několikrát zde i jinde zmíněno.;)

Tak nakonec jdu taky do Hankooku,ted jen vybrat spravnej typ :-)

Já koukám po Hankook Ventus Prime, vypadají dobře a jsou na ně celkem dobré recenze

Nakonec jsem se taky rozhodnul a koupil Ventus Prime 2, tak jsem zvědavej.

On 10. 2. 2017 at 6:42 AM, sumar said:

Mám Hankook v rozměru 225/45 r17 a maximální spokojenost, doporučuji.

A co ta hlučnost a  hloubka dezénu. Prý nové mají jen 7mm ?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.