zabiak Vloženo 19. Červen 2007 Sdílet Vloženo 19. Červen 2007 Vatikán vydal v úterý soubor deseti přikázání a rad pro řidiče, v němž nabádá ke shovívavosti a vstřícnosti k sobě navzájem a k odpírání si alkoholu před jízdou. Papežský úřad rovněž v nezvyklém dokumentu varuje před automobilem jako "občasnou příležitostí k hříchu". 19.6. 2007 20:06 VATIKÁN - "Jsme si vědomi toho, že v důsledku nedbalosti zahyne každoročně na silnicích 1,2 miliónu lidí. Je to smutná skutečnost, která je velkou výzvou pro společnost a církev," řekl kardinál Renato Martino. Vatikán se proto rozhodl ve své příručce rad pro cesty pojmenovat některé neduhy spojené s automobilismem. Zmiňuje například problémy lidí, kteří se chtějí svými auty vychloubat anebo těch, jež o technický stav svých vozidel náležitě nedbají. Desatero přikázání pro řidiče zní následovně: 1. Nezabiješ. 2. Cesta je pro tebe prostředkem spojování lidí, nikoliv smrtelné škody. 3. Zdvořilost, poctivost a rozvážnost ti pomůže vyrovnat se s nepředvídatelnými událostmi. 4. Buď dobročinný a pomáhej svému bližnímu v nouzi, zejména obětem havárií. 5. Auta by pro tebe neměla být vyjádřením síly, dominance a příležitostí pro hřích. 6. Vlídně přesvědčuj mladé i starší, aby neřídili, nejsou-li v dobré kondici. 7. Podporuj rodiny obětí nehody. 8. Ve správnou dobu sbližuj provinilé motoristy s jejich oběťmi, aby mohli podstoupit osvobozující zkušenost odpuštění. 9. Na cestě ochraňuj zranitelnější. 10. Buď zodpovědný k druhým. Zdroj http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/va...7330_6up27.html :smich: :smich: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matys06 Vloženo 20. Červen 2007 Sdílet Vloženo 20. Červen 2007 Amen!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Com-aaR Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 E.... ehm.. nó.. já.. totiž. Asi takhle.... Ono čistě teoreticky.... To jsem si nezačal zrovna nejlíp... Nemám slov. Ale teď už vážně! Některý věci zní velice zajímavě... Jen kdyby to fungovalo v praxi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 21. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Na cestě ochraňuj zranitelnější: to znamená HTPčka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Na cestě ochraňuj zranitelnější: to znamená HTPčka tak doufám, že mi uhneš až pojedu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Farnell Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Na cestě ochraňuj zranitelnější: to znamená HTPčka tak doufám, že mi uhneš až pojedu Přesně tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.